Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Εγκλωβισμένος στην TV.

Η σχέση που έχω με την τηλεόραση δεν είναι ιδιαίτερα καλή. Και να πάψει να υπάρχει στο σπίτι δεν θα με πειράξει καθόλου. Την έχω αντικαταστήσει πλήρως με το διαδίκτυο. Σήμερα το πρωί όμως κόλλησα μπροστά της γιατί η εικόνα του απεγκλωβισμού των μεταλλωρύχων στη Χιλή ήταν εξόχως δυνατή. Το αρνητικό ήταν ότι έπαιζε παράλληλα και με θέματα της δικής μας επικαιρότητας, κι αυτό δεν αντέχεται εύκολα.
Κυνηγημένος από τη ντόπια θεματολογία περνούσα από κανάλι σε κανάλι παίρνοντας γεύσεις του τι σημαίνει πρωινές εκπομπές. Αφού μου κάθισαν βαριά τα άπαντα του Στάλιν σε ένα κανάλι που έβλεπα, φεύγοντας από ‘κει έπεσα πάνω στον Ψωμιάδη. 
Για να μην εξάγω (sic) δυο κουλουράκια αμυγδάλου και μισό ποτήρι χυμό που είχα πάρει πριν από λίγο ως πρωινό, άλλαξα πάλι ...
κανάλι και βρέθηκα σε κουβέντα για κυρία ονόματι Ελίνα. Για όσους δεν γνωρίζουν πρόκειται για πληθωρική σε σωματικά προσόντα έγκλειστη στη μεγάλη κλειδαρότρυπα που λέγεται Big Brοther. Μωρέ καλύτερα Ελίνα παρά Ψωμιάδης είπα, αλλά πόση δημοσιογραφική χαζομάρα να αντέξει ο άνθρωπος; Τι ζώδιο και τι ωροσκόπος είναι για να ξέρουμε με τι έχουμε να κάνουμε; ρωτούσε αγωνιωδώς η δημοσιογράφος, λες και δεν βλέπουμε πληθωρικά μπροστά μας τι άνθρωπο έχουμε.

Αλλαγή καναλιού και η Βάνα Μπάρμπα εξηγούσε τον όρο “χλιδάνεργος”, αυτός που τον τρέφουν οι πλούσιοι γονείς του. Τι λέξεις εφευρίσκει ο άνθρωπος! Ξανά αλλαγή και πέρασμα από τον Παπαδάκη που τον απασχολούσε τι θα γίνει με τον μεταλλωρύχο που στην επιφάνεια τον περίμενε η γυναίκα και η ερωμένη του. Άμα είσαι τεχνίτης της πρωινής ενημέρωσης πάντα βρίσκεις τρόπους να εντάξεις και την πιο σοβαρή επικαιρότητα σε φιλοσοφία πρωινάδικου.
Και τι δεν έμαθα αυτό το πρωί. Νέο λουκ η Άννα Βίσση, λίγο Σάκης Ρουβάς που πάει με όλα, το ωροσκόπιό μου που μου υπόσχεται γάμο (πάλι;), και άλλα που δε θυμάμαι. Τελείωσε η περιήγηση με την διαπίστωση ότι πρέπει να τραβάνε μεγάλο ζόρι οι τηλεθεατές των πρωινών με αυτά που βλέπουν και ακούνε, αλλά παραδόξως εκεί αυτοί, επιμένουν.
http://arahova.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου