Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Τα μπλογκς επικρίνουν και χλευάζουν την διακαναλική

Μια όχι ιδιαίτερα κολακευτική για τον πρωθυπουργό περιήγηση στην μπλογκόσφαιρα μετά την διακαναλική συνέντευξη. Τα περισσότερα blogs επικρίνουν και ορισμένα χλευάζουν τον Γιώργο Παπανδρέου για την μετριότατη εμφάνιση του. Ορισμένοι κάνουν λόγο για διάγγελμα χαρακτηριστικό των κομμουνιστικών καθεστώτων. Όλοι πάντως συμφωνούν ότι η είδηση της δίωρης συνέντευξης "βγήκε" στην αρχή: Το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στην κάλπη είναι υπαρκτό. Διαβάστε τι γράφουν τα μπλογκς...


Parapolitiki: Ελάχιστα σαφής και ξεκάθαρα φοβισμένος, ο Γιώργος Παπανδρέου επιβεβαίωσε σήμερα με τον πλέον...διακαναλικό τρόπο τον πανικό που εδρεύει εδώ και καιρό στο πρωθυπουργικό γραφείο. Έχοντας αποφασίσει ότι η μόνη του επαφή με την κοινωνία θα είναι η ανάλυση των δημοσκοπικών δεδομένων, ο Παπανδρέου απέσυρε από το σκονισμένο συρτάρι του παλαιοκομματισμού το τρικ των πρόωρων εκλογών επιχειρώντας να ανατρέψει το ναυάγιο της κυβερνητικής παράταξης στις εκλογές της Αυτοδιοίκησης.

Fimotro: Eλάχιστα πράγματα βοήθησαν από την συνέντευξη για να μας πείσει ο Παπανδρέου ότι ούτε ο ίδιος πιστεύει πως θα βγούμε από το... τούνελ της κρίσης. Ευπρεπής όπως πάντα. Απολογητικός και ελάχιστα πειστικός, δεν επιτέθηκε προσωπικά στον Σαμαρά και τα έριξε όλα στον Καραμανλή. Συμπέρασμα. Τέτοιες συνεντεύξεις είναι προτιμότερες από τα στημένα ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών ακόμα και όταν ο πρωθυπουργός διαβάζει το σκονάκι του.

Antinews: Η μεγάλη και «μοναδική» είδηση έσκασε από τα πρώτα λεπτά της διακαναλικής συνεντευξης του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση της κ. Τρεμη απάντησε ευθέως ότι αν το αποτέλεσμα των εκλογών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι δυσμενές για την κυβέρνησή του, τότε θα ζητήσει ανανέωση της λαϊκής εντολής. Κατά τα άλλα πρόκειται για μια τραγική εμφάνιση του πρωθυπουργου της Ελλάδος...Ο μοιραίος πρωθυπουργός του Μνημονίου ελιπαρεί τώρα την ψήφο του ελληνικού λαού.

Στοχασμός-Πολιτική: Απόψε ο Πρωθυπουργός έδωσε τη λύση για την πρόβλημα της Οικονομίας! Εάν δεν εκλεγούν οι υποστηριζόμενοι από το ΠΑΣΟΚ περιφερειάρχες, θα υπάρξει πρόβλημα στην πορεία ανόρθωσης της Οικονομίας! Δηλαδή εάν δεν εκλεγούν κυρίες Δήμου, Καρακλιούμη και Κισκύρα, ως αντί-περιφερειάρχησες στην Περιφέρεια Αττικής με τον συνδυασμό του κ. Γ. Σγουρού και ο κ. Η. Μπεριάτος, ως περιφερειάρχης Επτανήσου, τότε οι διεθνείς αγορές θα μας κρίνουν και θα μας καταδικάσουν και θα έχουμε οικονομικό πρόβλημα. Δηλαδή εάν δεν εκλεγεί ο Τατούλης, τι θα γίνει; Θα φαλιρίσει η ΕΘΝΙΚΗ; Μην τρελαθούμε, ήμαρτον! Πρόεδρε ήρεμα και χαλαρά! Ένα κακό εκλογικό αποτέλεσμα και μία άσχημη βραδιά θα είναι. Θα περάσουν...

Veto 300: Η συνέντευξη στην πραγματικότητα τέλειωσε μετά την πρώτη ερώτηση της Τρέμη, όταν ο Παπανδρέου προανήγγειλε βουλευτικές εκλογές αν καταψηφιστούν οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ την 7η Νοεμβρίου. Αντε να πούμε, μετά την πρώτη ερώτηση της Χούκλη, όταν δεσμεύτηκε ότι δεν θα επιβαρυνθούν με νέα μέτρα οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι. Από εκεί και μετά η συνέντευξη ήταν βαρετή. Ο Λιάτσος και ο Κωνσταντάντος προσπάθησαν να βγάλουν ειδήσεις, με εύστοχες ερωτήσεις, αλλά δεν είχε άλλα σημαντικά να πει ο πρωθυπουργός.

Anemos: Επιχειρείται από την κυβέρνηση να μετατραπούν οι εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση σε ψήφο εμπιστοσύνης στο μνημόνιο. Καταρχήν αυτό το γεγονός από μόνο του κρύβει έναν παραλογισμό. Ουδέποτε στο παρελθόν εξήχθησαν αξιόπιστα συμπεράσματα από δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές. Κι αυτό, διότι υπάρχουν πολλές ιδιαιτερότητες από περιοχή σε περιοχή. Αν πράγματι οι δημοτικές εκλογές καθόριζαν τις εξελίξεις στην κεντρική πολιτική σκηνή, τότε το ΚΚΕ θα ήταν στην κυβέρνηση από την δεκαετία του ΄80.

Kourdistoportokali: Η είδηση είναι ότι οι Πασόκοι στην Ιπποκράτους αναζητούν την ιδανική ημερομηνία για την προκήρυξη εθνικών εκλογών ως το τέλος Ιανουαρίου. Δίχως ν αποκλείεται αυτές να μας προκύψουν μέσα στον Δεκέμβρη. Ο Παπανδρέου δεν πρόκειται να ξαναπάει σε εθνικές εκλογές για να τις χάσει.
Και θα τις χάσει αν δεν τις κάνει ως το αργότερο στις 20 Ιανουαρίου του 2011. Αυτή είναι η αλήθεια πίσω από τη διακαναλική. Οι εθνικές εκλογές είναι προ των πυλών...

Media Blog: Το σημερινό διάγγελμα του πρωθυπουργού – διαφήμιση των υποψηφίων του, μόνο σε σταλινικά καθεστώτα θα μπορούσε να συναντηθεί εν έτει 2010. Η παρουσία μάλιστα 7 δημοσιογράφων, που ανέχτηκαν αυτό το διάγγελμα (καλά που δεν χειροκρότησαν), αλλά και του Γ. Πεταλωτή σε ρόλο κονφερασιέ έκαναν το όλο θέαμα μοναδικό. Αν θέλει κάποιος από τους συναδέλφους να ξεπλύνει τη ντροπή του επαγγέλματος, ας τον ρωτήσει για τη γαργάρα του ειδικού φόρου, τα χρέη του Alter ή την κρίση στον τύπο...

newsbeast.gr: Πώς θα αντιδράσουν όχι τόσο τα κόμματα της αντιπολίτευσης όσο τα κυβερνητικά στελέχη και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στο «γάντι» που πέταξε ο κ. Παπανδρέου με τις πρόωρες εκλογές. Διότι πολλοί είναι αυτοί που εξακολουθούν να έχουν επιφυλάξεις και να εκτιμούν ότι ο πρωθυπουργός αναλαμβάνει προσωπικά το ρίσκο αυτής της κίνησης. Και βέβαια, πώς θα αντιδράσουν οι ίδιοι οι πολίτες στις κάλπες της 7ης και της 14ης Νοεμβρίου.
theinsider.gr

1 σχόλιο:

  1. Η κυβέρνησή μας βρήκε λύση και σ' αυτό το πρόβλημα του χλευασμού του πρωθυπουργού από μέρους κάποιων άθλιων και ποταπών blogs. Ξεκινάει δημόσια διαβούλευση "για τη δημιουργία ενός πλαισίου λειτουργίας και ανάπτυξης των διαδικτυακών μέσων ενημέρωσης και επικοινωνίας, τη θεμελίωση της πολυφωνίας, την έννομη σχέση με την πολιτεία και την κοινωνία, την τήρηση της δεοντολογίας και της ελεύθερης έκφρασης." (λέγε με και λογοκρισία)
    Βλέπε http://www.opengov.gr/ypes/?p=895
    Iteanet, σου ερχόμαστε........

    ΑπάντησηΔιαγραφή