Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Ο Δρακάκης, στην αρχή ανεξάρτητος, μετά υποψήφιος για χρίσμα απο το ΠΑΣΟΚ, μετά πάλι ανεξάρτητος και τώρα πάλι ΠΑΣΟΚ, έλεος πια με αυτήν την ιστορία των ανεξάρτητων.

ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΙΤΕΑΣ
Μείζων Αντιπολίτευση Δήμου Ιτέας

Αγαπητές/τοί συνδημότισσες/τες,Την 1η Ιανουαρίου 2011 ανατέλλει μια νέα εποχή που μεταβάλει ριζικά τον διοικητικό χάρτη της Δημοτικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης στη χώρα μας. Το συγκεντρωτικό κράτος μετακυλύει αποφασιστικές αρμοδιότητες στους νέους δήμους. Οι παλιές δομές παραχωρούν τη θέση τους σε νέους θεσμούς. Θεσμούς δημοκρατικούς, πιο ανοιχτούς και συμμετοχικούς, που μέλει όμως να δοκιμαστούν και να καταξιωθούν στην πράξη, με την κριτική στήριξη και την υπεύθυνη στάση όλων μας. Με την εφαρμογή του «Καλλικράτη» μια νέα πραγματικότητα προέκυψε και στην περιοχή μας. Οι υφιστάμενοι σήμερα δήμοι δίνουν τη θέση τους στο νέο, διευρυμένο εδαφικά και πληθυσμιακά, ισχυρό δήμο ΔΕΛΦΩΝ. Καλούμαστε στις ...
αυτοδιοικητικές εκλογές του προσεχούς Νοεμβρίου, να αναδείξουμε με την ψήφο μας το συνδυασμό που θα ηγηθεί του δύσκολου έργου της μετάβασης στη νέα εποχή. Να επιλέξουμε τους εκπροσώπους μας, δήμαρχο, δημοτικό συμβούλιο και τοπικά συμβούλια, που κρίνουμε άξιους και ικανούς να δώσουν όραμα και πνοή, ελπίδα και προοπτική για το στέργιωμα, την πρόοδο και την ανάπτυξη του νέου δήμου μας. Η νέα αυτοδιοικητική μεταρρύθμιση οφείλει να ενώσει και να δραστηριοποιήσει όλους τους πολίτες, μακριά από παραπολιτικές και μικροκομματικές σκοπιμότητες, ώστε επιτέλους, με στόχο και όραμα, με τόλμη και συνέπεια, να σχεδιάσουμε, να προγραμματίσουμε και να υλοποιήσουμε όλα όσα απαιτούνται για να μπορέσει ο δήμος μας να είναι στην πρωτοπορία της Περιφέρειας, αξιοποιώντας τα μοναδικά, αλλά αδρανοποιημένα, συγκριτικά του πλεονεκτήματα.
Αγαπητοί συνδημότες,
Ως Μείζων Αντιπολίτευση του Δήμου Ιτέας με επικεφαλήs τον Γιώργο Δρακάκη αγωνιστήκαμε χωρίς δεσμεύσεις από κόμματα και συμφέροντα πάντα για το συμφέρον των συμπολιτών μας . Εξαρτόμαστε μόνο από τους πολίτες του δήμου μας και σ’ αυτούς απευθυνόμαστε. Αγωνιστήκαμε ασκώντας τα δικαιώματά μας ως αντιπολίτευση για το περιβάλλον τον πολιτισμό τις υποδομές και την ανάπτυξη χωρίς συμβιβασμούς και υπαναχωρήσεις σε πλήρη σύγκρουση με καθεστωτικές νοοτροπίες βασισμένες στις πελατειακές σχέσεις την εξαγορά ψηφοφόρων και την εξάρτηση . Καταφέραμε πολλά .

Σήμερα με πλήρη συναίσθηση των δυσκολιών που φέρνει το καινούριο, με επίγνωση των μεγάλων μας ευθυνών, με ισχυρή βούληση και αποφασιστικότητα, με επεξεργασμένες προγραμματικές θέσεις και προτάσεις για την οργάνωση, λειτουργία και ανάπτυξη του νέου δήμου μας, αποφασίσαμε και ανακοινώνουμε την συνεργασία και στήριξή μας στην Αυτοδιοικητική προσπάθεια και συνδυασμό του Απόστολου Καραχάλιου στη βάση ευρύτερων συνεργασιών αρχών και στόχων και σας καλούμε όλους, χωρίς εξαιρέσεις, αποκλεισμούς και διαχωρισμούς, να προχωρήσουμε μαζί με αποφασιστικότητα, συνέπεια και συνεργασία, για να φτιάξουμε το νέο ισχυρό δήμο ΔΕΛΦΩΝ Πρωταγωνιστή στο Νομό. Δυνατό στην Περιφέρεια. Σεβαστό και γνωστό στη χώρα και στο εξωτερικό . Παρά την μεγάλη οικονομική κρίση που πλήττει κυρίως τα πλατειά λαϊκά στρώματα και το συνεχές διογκωμένο πρόβλημα της ανεργίας που δυναμιτίζει τον κοινωνικό ιστό της περιοχής μας, ενωμένοι μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε και να πάμε μπροστά.
Αγωνιζόμαστε Για να φτιάξουμε ένα δήμο που θα εγγυάται τη νομιμότητα (και όχι την νομιμοφάνεια) στη λειτουργία όλων των θεσμικών διαδικασιών, στην απόλυτη διαφάνεια στη διαχείριση των οικονομικών, στη δημοκρατία και στη συμμετοχική διαδικασία σε επίπεδο σχεδιασμού, προγραμματισμού και υλοποίησης των έργων, στην αμοιβαία σχέση εμπιστοσύνης και σεβασμού μεταξύ δήμου και δημότη. Η ισόρροπη ανάπτυξη όλων των συνενούμενων δήμων, η αξιοποίηση των πλουτοπαραγωγικών πόρων, των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του βουνού και της θάλασσας και της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς κάθε περιοχής, η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης, η άμεση οργάνωση και η αποδοτική λειτουργία των νέων δημοτικών θεσμών και υπηρεσιών, συνιστούν τους βασικούς άξονες των προγραμματικών μας στόχων για την συνεργασία και συμμετοχή μας στο συνδυασμό του Απόστολου Καραχάλιου.
ΘΕΛΟΥΜΕ, ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΘΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ, ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΜΑΣ εφαλτήριο αγώνων, ιδεών και διεργασιών για την τοπική δημοκρατία. Μια δημοκρατία ζωντανή, συμμετοχική, όχι μόνο πολιτική αλλά και κοινωνική, οικονομική, πολιτιστική και πολιτισμική. Αναλαμβάνουμε από σήμερα, και καλούμε όλες και όλους τους δημότες του νέου δήμου ΔΕΛΦΩΝ να ενωθούν μαζί μας, να χαράξουμε μια νέα ενωτική, δημιουργική πορεία, με αφετηρία και προορισμό τον άνθρωπο, τον δημότη και κάτοικο του νέου δήμου μας. ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΙΟ ΙΣΧΥΡΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ !!!

1 σχόλιο:

  1. ΕΣΕΙΣ ΠΕΡΙΜΕΝΑΤΕ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ? ΚΑΙ Ο ΦΟΥΣΕΚΗΣ ΤΩΡΑ ΝΑ ΤΟΥ ΚΑΝΕΙ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΑΠΟΛΑΒΕΣ ΘΑ ΠΑΕΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή