Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

Συμπαράσταση στους εγκλωβισμένους μεταλλωρύχους από Έλληνες συναδέλφους τους της ΕΛΜΙΝ


Μήνυμα συμπαράστασης και ελπίδας στέλνουν οι περισσότεροι από 300 μεταλλωρύχοι στα μεταλλεία βωξίτη της ΕΛΜΙΝ στους συναδέλφους τους που παραμένουν εγκλωβισμένοι σε βάθος 700 μέτρων κάτω από τη γη, στη Χιλή.
Με επιστολή που παρέδωσαν στην πρεσβευτή της Χιλής στην Ελλάδα, Κάρμεν Ιμπάνιεζ εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στους 33 συναδέλφους τους, που παραμένουν ...
εγκλωβισμένοι στο μεταλλείο στο Κοπιάπο της Χιλής.
«Τις επόμενες μέρες να είστε σίγουροι ότι θα είμαστε κοντά σας και θα παρακολουθούμε τον αγώνα σας. Καλή Δύναμη», τους εύχονται στην επιστολή τους ενώ παράλληλα καταθέτουν και μια πρόσκληση φιλοξενίας τους στη χώρα μας μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας του απεγκλωβισμού.
Στην επιστολή που παρέδωσαν στην πρεσβευτή της Χιλής στην Ελλάδα, μεταξύ άλλων, υπογραμμίζουν: «Εμείς οι μεταλλωρύχοι της ΕΛΜΙΝ, από τα υπόγεια μεταλλεία βωξίτη της Ελλάδας, στέλνουμε τη συμπαράστασή μας σε σας και τις οικογένειές σας. Με τη σιγουριά ότι όλα θα πάνε καλά, σας καλούμε όταν θα έχετε αφήσει πίσω σας αυτή την περιπέτεια, να έρθετε στην Ελλάδα καθένας από εσάς με ένα συγγενικό πρόσωπο που θα επιλέξει, να σας φιλοξενήσουμε, να σας γνωρίσουμε από κοντά και να ξεκουραστείτε στον ήλιο και τη θάλασσά μας για μια εβδομάδα».
Στο μεταξύ, η γεώτρηση για την δεύτερη βοηθητική σήραγγα μέσω της οποίας θα ανέβουν στην επιφάνεια οι 33 μεταλλωρύχοι που έχουν παγιδευτεί σε ένα ορυχείο στη Χιλή, έφθασε σε βάθος 268 μέτρων από την Κυριακή, σχεδόν το ήμισυ των 630 μέτρων που πρέπει να διατρηθούν, δήλωσε χθες ο μηχανικός που συντονίζει τις εργασίες.
Από http://tvxs.gr/news/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου