Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Νέα απάντηση του Δρακάκη για τις διαδικασίες ανάδειξης υποψηφίου από το ΠΑΣΟΚ στον νέο Δήμο Δελφών

Συνεχίζεται η «κόντρα» του μέλους της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Δρακάκη με το γραμματέα Νίκο Πέτρου, με αφορμή την απουσία του ονόματος του πρώτου από το γκάλοπ που διενεργήθηκε για την ανάδειξη υποψηφίου δημάρχου. Με σημερινή του απάντηση ο κ. Δρακάκης υπενθυμίζει την διαδικασία που προηγήθηκε της δημοσκόπησης και επαναλαμβάνει την απόφαση του διευρυμένου  οργάνου να μη δοθεί χρίσμα, αλλά και τη μετέπειτα αξιολόγηση της υποψηφιότητάς του ως η καλύτερη, όπως συμπέρανε η ΝΕ.
Ειδικότερα, ο κ. Δρακάκης υποστηρίζει ότι ο κ. Πέτρου χθες ...
επιχείρησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, ενώ του ρίχνει βολές ότι δεν διαφύλαξε το αδιάβλητο των διαδικασιών, αλλά και την τήρηση του καταστατικού, όπως και την εφαρμογή των αποφάσεων συλλογικών οργάνων. Αναλυτικά η ανταπάντηση του κ. Δρακάκη έχει ως εξής:


Συνεχίζεται η «κόντρα» του μέλους της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Δρακάκη με το γραμματέα Νίκο Πέτρου, με αφορμή την απουσία του ονόματος του πρώτου από το γκάλοπ που διενεργήθηκε για την ανάδειξη υποψηφίου δημάρχου. Με σημερινή του απάντηση ο κ. Δρακάκης υπενθυμίζει την διαδικασία που προηγήθηκε της δημοσκόπησης και επαναλαμβάνει την απόφαση του διευρυμένου  οργάνου να μη δοθεί χρίσμα, αλλά και τη μετέπειτα αξιολόγηση της υποψηφιότητάς του ως η καλύτερη, όπως συμπέρανε η ΝΕ.
Ειδικότερα, ο κ. Δρακάκης υποστηρίζει ότι ο κ. Πέτρου χθες επιχείρησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, ενώ του ρίχνει βολές ότι δεν διαφύλαξε το αδιάβλητο των διαδικασιών, αλλά και την τήρηση του καταστατικού, όπως και την εφαρμογή των αποφάσεων συλλογικών οργάνων. Αναλυτικά η ανταπάντηση του κ. Δρακάκη έχει ως εξής:
ΑΠΑΝΤΗΣΗ στην ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ
Ο Σύντροφος Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Φωκίδας κ. Ν. Πέτρου αναφέροντας ότι όλα αυτά τα καταγγελλόμενα από εμένα είναι αναληθή δεν απαντά επί της ουσίας για τις διαδικασίες που διεξήχθησαν από την Επιτροπή Αξιολόγησης Υποψηφίων  Δημάρχων και όχι μόνον, προσπαθώντας φυσικά να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα ξεχνώντας μάλιστα ότι ο ρόλος του ως Γραμματέας ήταν πρώτα απ’ όλα να διαφυλάξει ως κόρη οφθαλμού το αδιάβλητο των διαδικασιών καθώς και την τήρηση του καταστατικού και την εφαρμογή των αποφάσεων των συλλογικών οργάνων.
Είναι αναφαίρετο δικαίωμά μου αλλά κυρίως δικαίωμα του λαού του νέου Δήμου Δελφών να υπερασπιζόμαστε το δικαίωμά μας για την ανάδειξη υποψηφίων με αδιάβλητες Δημοκρατικές Διαδικασίες προβλεπόμενες και από το καταστατικό οι οποίες φυσικά και δεν έγιναν .
Επαναλαμβάνω  :
Ότι στις 14 Ιουνίου 2010 η Διευρυμένη Επιτροπή ΠΑΣΟΚ  Φωκίδας με ομόφωνη απόφασή της αποφάσισε στο να μην δοθεί χρίσμα, πράγμα που σημαίνει ότι ο οποιοσδήποτε υποψήφιος θα πρέπει να κριθεί κατευθείαν από την βάση δηλαδή από τον λαό .
Από τότε θα έπρεπε από πλευράς “Οργάνων του Κόμματος” να είχε σταματήσει κάθε διαδικασία ανάδειξης υποψηφιοτήτων .
Δυστυχώς η απόφαση δεν τηρήθηκε !
Στην συνέχεια αντί να διενεργηθούν τουλάχιστον Δημοκρατικές Διαδικασίες με την προκήρυξη ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΏΝ ΕΚΛΟΓΩΝ (με στήσιμο κάλπης) για την ανάδειξη των υποψηφίων Δημάρχων, άρχισαν τα μαγειρέματα με τα περίφημα και αμφισβητούμενα  Γκάλοπ!!!
Επίσης την ίδια ημέρα (14 Ιουνίου) αμέσως μετά την συνεδρίαση της Διευρυμένης Νομαρχιακής, συνεδρίασε η Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ ΦΩΚΙΔΑΣ με σκοπό την αξιολόγηση  των υποψηφιοτήτων δηλαδή την αξιολόγηση των κκ Ασημακόπουλου, Καραχάλιου, Δρακάκη.  Από την αξιολόγηση προέκυψε ότι η δική μου υποψηφιότητα  ήταν η Καλλίτερη  βάσει των λεχθέντων από τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής .
Για όλα αυτά υπάρχουν σχετικά έγγραφα (πρακτικά) τα οποία έχουν διαβιβαστεί στην Επιτροπή Αξιολόγησης Υποψηφιοτήτων και μάλιστα δια του Γραμματέα.
Τελικά
Παρά του ότι υπέβαλα την υποψηφιότητά μου, και αξιολογήθηκα και από την Νομαρχιακή Επιτροπή εν τούτοις δεν δόθηκε το όνομά μου στην εταιρεία δημοσκοπήσεων για το  Γκάλοπ που διενεργήθηκε για λογαριασμό του ΠΑΣΟΚ.
Είναι σαφές ότι δεν δόθηκε το όνομά μου για να μην αποτελέσω εμπόδιο αφού η απόδοση του χρίσματος είναι μεθοδευμένη προς μία συγκεκριμένη υποψηφιότητα.
Δηλαδή όποιος έχει  «Μπάρμπα στην Κορώνη» .
Επίσης  όσον αφορά τις συστάσεις  του Γραμματέα ότι αυτά συζητούνται στα όργανα και όχι δια του τύπου και μάλιστα μου συστήνει να καταφύγω στην επιτροπή αξιολόγησης για εξηγήσεις, ενώ γνωρίζει πολύ καλά ότι αυτά έχουν γίνει τόσο από εμένα όσο και από τον ίδιο χωρίς φυσικά πειστικές εξηγήσεις, θα του συστήσω λοιπόν και εγώ με την σειρά μου ότι ο κομματικός πατριωτισμός έχει τα όριά του και τα όρια είναι έως εκεί που δεν τηρούνται το καταστατικό και οι διαδικασίες έως εκεί που δεν προσβάλλονται προσωπικότητες και κυρίως δεν υποτιμάται η νοημοσύνη του λαού ο οποίος έχει και το δικαίωμα να γνωρίζει και να κρίνει αυτά τα “Κομματικά  Όργανα” εάν εν τέλει τηρούν το καταστατικό και τις διαδικασίες τα οποία οι ίδιοι ψήφισαν, εάν σέβονται την βάση δηλαδή τον λαό ή έχουν αναδειχθεί ως ιερατεία μεθοδεύσεων και σκοπιμοτήτων.
Γ. ΔΡΑΚΑΚΗΣ
Μέλος Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ ΦΩΚΙΔΑΣ
Από Ωρα της Φωκίδας

6 σχόλια:

  1. ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΟΤΑΝ ΗΣΟΥΝ ΚΟΛΛΗΤΟΣ ΜΕ ΤΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ, ΜΕ ΤΑ ΤΑΞΙΔΑΚΙΑ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ, ΗΤΑΝ ΚΑΛΑ? ΒΕΒΑΙΑ ΚΙ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΔΕ ΒΓΗΚΕ ΧΑΜΕΝΟΣ, ΑΦΟΥ ΟΛΑ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΠΛΗΡΩΜΕΝΑ ΑΠΟ ΣΕΝΑ. ΛΥΚΟΦΙΛΙΕΣ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΕΔΩ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΤΕΒΕΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΜΕ ΤΟ ΚΩΣΤΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ. ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΕΙΔΑΝ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΤΗ ΚΙΡΡΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥ. ΑΛΗΘΕΥΕΙ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ Κο ΔΡΑΚΑΚΗ.
    ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΤΟΥ Κου ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΙΣ ΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ?
    ΥΓ1. ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΙΤΕΑΣ Κου ΠΑΠΑΛΑΙΟΥ. ΗΣΟΥΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ 1998. ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟΥ ΕΥΧΗΘΕΙΣ? ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΤΙΣ ΕΠΑΦΕΣ ΜΑΣ. ΠΟΤΕ ΔΕ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ.
    ΥΓ2. ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ITEANET ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΑΝΤΩΣ Ο Κος ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ. ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ Ή ΤΟ ΑΡΓΟΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ Η ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΜΟΥ. ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ Κου ΔΡΑΚΑΚΗ. ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΚΑΝΑ. ΚΙ ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ. ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗ ΔΙΝΕΤΕ ΒΗΜΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΤΟΤΕ ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή