Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

ΜΑΓΕΥΤΙΚΑ ΤΑ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΑ ΤΡΙΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΚΙΑΤΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΙΤΕΑ

ceb9cf83cf84ceb9cebfcf80cebbcebfceb9ceb13 ΜΑΓΕΥΤΙΚΑ ΤΑ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΑ ΤΡΙΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΚΙΑΤΟΥ

Η λέξη «Μαγευτικά» κυριάρχησε στις απαντήσεις των 29 νέων που έζησαν τα Ιστιοπλοϊκά τριήμερα που οργάνωσε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ο Ναυτικός Όμιλος Κιάτου, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς και που ολοκληρώθηκαν το προηγούμενο Σαββατοκύριακο.
Είκοσι εννέα αγόρια και κορίτσια από 18 έως 30 ετών, μεταξύ των οποίων άνεργοι νέοι και νέες ή άτομα που ανήκουν σε κοινωνικά ...
ευαίσθητες ομάδες, φιλοξενήθηκαν στο «Frini», το ιστιοπλοϊκό που διέθεσε ο Ναυτικός Όμιλος Κιάτου, για να χαρούν ένα γεμάτο Παρασκευοσαββατοκύριακο. Το εμπλουτισμένο φετινό πρόγραμμα των τριημέρων περιελάμβανε εκτός από την παρουσίαση και την εκπαίδευση σε βασικές αρχές ιστιοπλοΐας, ναυτιλίας, προσανατολισμού και μετεωρολογίας αλλά και ναυαγοσωστικής και διάσωσης, είχε και οικολογική και κοινωνική διάσταση. Η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των νέων που συμμετείχαν πάνω σε θέματα περιβάλλοντος, προστασίας των βιότοπων και διαχείρισης παράκτιων οικοσυστημάτων στις παραλίες της χώρας μας, αλλά και  σε θέματα καταπολέμησης κοινωνικού και οικονομικού αποκλεισμού, έδωσε μια άλλη διάσταση στα πολύωρα ταξίδια και στην ηρεμία του γαλάζιου.
Το ταξίδι προς την Ιτέα και η παραμονή στο γραφικό Γαλαξίδι, ο διάπλους του Κορινθιακού, η συνάντηση και η παρατήρηση των δελφινιών του, η παρέα, οι συζητήσεις και η συμμετοχή όλων στις απαραίτητες εργασίες για το ταξίδεμα του σκάφους με πανιά, έδωσαν μια άλλη διάσταση στα τριήμερα των νέων αυτών ανθρώπων.
Έτσι τα «μαγευτικό», «απίθανο», «καταπληκτικό», «θα ‘θελα πολύ να το ξαναζήσω» και τόσα άλλα που ακούστηκαν, μαζί με τα ευχαριστώ στους δύο κυβερνήτες του Frini, τον Νίκο Κοκκίνη και τον Σωτήρη Ρομπόκο, από όλους όσους συμμετείχαν στα φετινά τριήμερα, είναι η καλύτερη επιβράβευση των προσπαθειών του Ναυτικού Ομίλου Κιάτου, να φέρει τους νέους κοντά στη θάλασσα και να διαδώσει την ιστιοπλοΐα.
http://www.sfedona.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου