Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010

Πτώση της λιανικής αγοράς στην περιοχή μας

Νέα μαγαζιά προσθέτονται στα ήδη ξενοίκιαστα της πόλης μας.
Από την κρίση έκλεισε και ένα κινέζικο μαγαζί δείχνοντας μας οτι η οικονομική κρίση τους χτυπάει όλους.
Καθαρότερα το τί συμβαίνει στα μαγαζιά της περιοχής μας μπορούμε να το δούμε ...
απο το παρακάτω άρθρο

Πτώση τζίρου σε Άμφισσα και Ιτέα

Μειωμένη η αγοραστική κίνηση σε Άμφισσα και Ιτέα κατά τις θερινές εκπτώσεις
Πτώση του τζίρου έως και 40%,αναφέρουν οι εκπρόσωποι των Εμπορικών Συλλόγων
Από 1η Σεπτέμβρη ξεκινούν προσφορές σε όλα τα καλοκαιρινά είδη στην Ιτέα


Μειωμένη αποδείχθηκε η κίνηση  του καταναλωτικού κοινού στην αγορά της Άμφισσας και της Ιτέας, κατά τη διάρκεια των θερινών εκπτώσεων, με τους εκπροσώπους του εμπορικού κόσμου να δηλώνουν πως η πτώση του τζίρου σε σχέση με πέρυσι αγγίζει το 40%.

Η απογοήτευση είναι το κυρίαρχο συναίσθημα που επικρατεί στους καταστηματάρχες ενώ φαίνεται να έχουν στηρίξει πλέον τις ελπίδες τους στις προσφορές που θα ακολουθήσουν μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου σε όλα τα καλοκαιρινά είδη.
Αν και σήμερα 31 Αυγούστου ρίχνουν αυλαία επίσημα οι φετινές θερινές εκπτώσεις, ωστόσο, σύμφωνα με τον Αντιπρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Ιτέας Γιάννη Χλεμπογιάννη, μεγάλο είναι το ενδιαφέρον από τους εμπόρους της περιοχής να ξεκινήσουν αμέσως μετά προσφορές, προκειμένου να ξεπουλήσουν το εμπόρευμα που τους έχει απομείνει. Ο χειμώνας που έρχεται θεωρείται πολύ δύσκολος για την πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Άμφισσας Χρυσούλα Ματατάνα αφού όπως η ίδια αναφέρει, η κίνηση την περίοδο των εκπτώσεων δεν πήγε τόσο καλά όσο αναμενόταν.
Τόσο στην Άμφισσα όσο και την Ιτέα το διάστημα που πέρασε ήταν δύσκολο για τον εμπορικό κόσμο, εφ’ όσον το καλό κλίμα που επικράτησε στην αγορά στην αρχή των εκπτώσεων έδωσε τη σειρά του σε ένα «μούδιασμα», με τους περισσότερους εμπόρους να περιμένουν το διάστημα που έρχεται και τις προσφορές που θα ακολουθήσουν για να δουν ξανά κόσμο να μπαίνει στα καταστήματά τους. Κάνοντας έναν απολογισμό των εκπτώσεων η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ιτέας Χρυσούλα Ματατάνα αναφέρθηκε στην μειωμένη κίνηση εν μέσω του καλοκαιριού, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά πως σε αυτό επηρέασαν δυστυχώς πάρα πολλοί παράγοντες. Η ίδια αναφέρει πως τα αποθέματα στις αποθήκες των καταστημάτων είναι αρκετά μεγάλα, τα πράγματα σαφώς πήγαν χειρότερα από πέρυσι ενώ σίγουρα η πτώση του τζίρου ήταν κατακόρυφη. Ωστόσο όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η κ. Ματατάνα δεν έχει συμφωνηθεί ακόμα, τουλάχιστον για την Άμφισσα, να συνεχιστούν προσφορές μετά την λήξη των εκπτώσεων, αναμένοντας έτσι σχετικές οδηγίες από την Ομοσπονδία.
Και στην Ιτέα όμως οι καταστηματάρχες φαίνονται ιδιαίτερα απογοητευμένοι αφού άλλα περίμεναν και αλλιώς του βγήκαν…Όπως ανέφερε ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ιτέας Γιάννης Χλεμπογιάννης στην εφημερίδα μας, ο τζίρος σε σχέση με πέρυσι είχε πτώση 30% – 40%. Ωστόσο όπως ο ίδιος συμπλήρωσε θα συνεχιστούν οι προσφορές σε όλα τα καλοκαιρινά είδη μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου, ελπίζοντας έτσι σε ανάκαμψη.
Από την Ώρα της Φωκίδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου