Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

'Ελπα Ράλλυ το Σαββατοκύριακο στην Ιτέα - Προσβάσεις θεατών στις ειδικές διαδρομές, το πρόγραμμα καθώς και άλλες σημαντικές πληροφορίες

Τις 50 έφτασαν οι συμμετοχές...

Με επίκεντρο την Ιτέα, 50 ελληνικά και διεθνή πληρώματα θα αγωνιστούν στις 2-3 Οκτωβρίου στο 34ο Ράλλυ ΕΛΠΑ, που αποτελεί τον 9ο γύρο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλλυ καθώς και τον 6o και 7ο του Ελληνικού Πρωταθλήματος αλλά και του Πρωταθλήματος Ράλλυ Ιστορικών Αυτοκινήτων.

Στις χωμάτινες επιφάνειες των πέντε επαναλαμβανόμενων εξαιρετικών ειδικών διαδρομών θα βρεθούν οι βασικότεροι διεκδικητές των ελληνικών τίτλων καθώς και πρωταγωνιστές του ΕΠΡ. Μεταξύ αυτών, τις εντυπώσεις αναμένεται να κερδίσουν οι πολύπειροι στο χώμα Άρης Βωβός-«ΕΛ-ΕΜ», Δημήτρης Παπαδημητρίου – Γιώργος Πολυζώης, Πάνος Χατζητσοπάνης-Νίκος Πετρόπουλος όπως και οι Δημήτρης Μίχος-Κώστας Χειράκης και άλλοι συνδυασμοί. Την ίδια στιγμή το «παρών» θα δώσουν ο ...
Πολωνός Michal Solowow με το Peugeot 207 S2000, o οποίος πέρυσι πάλεψε για τη νίκη στον ελληνικό γύρο του ΕΠΡ, αλλά και ο διεκδικητής του τίτλου στην κατηγορία 2WD Cup, Jan Cerny, που θα συμμετάσχει με Citroen C2 R2 Max. Από το 34ο Ράλλυ ΕΛΠΑ δε θα λείψουν οι διεκδικητές του Πρωταθλήματος Ράλλυ Ιστορικών Αυτοκινήτων Μιχάλης Λυκάκης, Αντώνης Γιοβάς και Δημήτρης Βαζάκας.


Μπορείτε να δείτε με λεπτομέρεια το πρόγραμμα των αγώνων του Σαββατοκύριακου στην όμορφη Φωκίδα κατεβάζοντας το σχετικό αρχείο (.pdf)εδώ.


Σχετικά με τη πρόσβασή σας στις ειδικές διαδρομές (SS):

ΕΔ 1-4 ΓΡΑΒΙΑ

1. Στον κεντρικό δρόμο Άμφισσας – Λαμίας, 4 χλμ. μετά την Άμφισσα στρίβετε δεξιά προς Ελαιώνα – Δροσοχώρι. Μετά από 3,5 χλμ. όπου πινακίδα «Δροσοχώριον» κινείστε ευθεία προς το χωριό, το διασχίζετε και σε 200 μ. φθάνετε στο 4.98 χλμ της ΕΔ σε δεξιά φουρκέτα. Σταθείτε στο ανάχωμα από όπου βλέπετε όλη τη διαδρομή από την αφετηρία.


2. Στον κεντρικό δρόμο Επταλόφου – Αράχωβας, 8 χλμ. μετά τον Επτάλοφο στρίβετε δεξιά σε πολύ καλό χωματόδρομο (δεξιά βρίσκονται 2 νεόδμητες εξοχικές κατοικίες και αριστερά μεγάλο πλάτωμα). Μετά από 3 χλμ. φτάνετε σε διασταύρωση όπου πινακίδα «Αργοστύλια Άγιος Κοσμάς».


α. Αν συνεχίσετε ευθεία σε 5 χλμ. φτάνετε στο 13.72 χλμ. της ΕΔ.
β. Αν στρίψετε δεξιά σε 3,5 χλμ. φτάνετε στο 15.29 χλμ της ΕΔ.

Ε.Δ 2 – 5 ΚΑΛΟΣΚΟΠΗ

1. Στον κεντρικό δρόμο Άμφισσας – Λαμίας, στην τοποθεσία «51» στρίβετε αριστερά προς Καλοσκοπή – Παύλιανη. Μετά από 10 χλμ. φτάνετε στο χωριό Καλοσκοπή. Στην έξοδο του χωριού συναντάτε τον ΣΕΧ και την αφετηρία της ΕΔ.


2. Στον κεντρικό δρόμο Παύλιανης – Λιδωρικίου, αφού περάσετε τις διασταυρώσεις προς Καλοσκοπή...
(αριστερά) και προς Μαυρολιθάρι (δεξιά), φτάνετε στη διασταύρωση προς Πανουργιά. Στρίβετε αριστερά, φτάνετε στο χωριό Πανουργιάς, το διασχίζετε και μετά από 2 χλμ. χωματόδρομου φτάνετε στο 2.45 χλμ. της ΕΔ, στην τοποθεσία «ΜΝΗΜΑΤΑ».


ΕΔ 3 – 6 ΚΑΡΟΥΤΕΣ

1. Στον κεντρικό δρόμο Άμφισσας – Λιδωρικίου, 7 χλμ. μετά την Άμφισσα συναντάτε χωματόδρομο δεξιά σας όπου πινακίδα «ΚΑΡΟΥΤΕΣ» και μεγάλο εργοστάσιο σε πλάτωμα. Στρίβετε δεξιά σε πολύ καλό χωματόδρομο και σε 7.65 χλμ. φτάνετε στο 13,76 χλμ. της ΕΔ στην τοποθεσία Λιανοκλάδι, όπου πινακίδα «Δασικό χωριό Καψίτσα 5».


ΕΔ 7 – 9 - 11 ΒΩΞΙΤΕΣ

1. Στον κεντρικό δρόμο Άμφισσας – Λιδωρικίου, 7 χλμ. μετά την Άμφισσα φτάνετε στο 8,78χλμ της ΕΔ.


2. Ερχόμενοι από Λιδωρίκι, μετά το χωριό Καρούτες μπαίνετε σε πολύ καλό χωματόδρομο. Συνεχίζετε μέσα στο δάσος και μετά 13.76 χλμ. φτάνετε στο 16.43 χλμ της ΕΔ.


ΕΔ 8 – 10 – 12 ΔΡΟΣΟΧΩΡΙ

1. Στον κεντρικό δρόμο Άμφισσας – Λαμίας, 4 χλμ. μετά την Άμφισσα στρίβετε δεξιά προς Ελαιώνα – Δροσοχώρι. Μετά από 3,5 χλμ. όπου πινακίδα «Δροσοχώριον» συνεχίζετε ευθεία προς το χωριό, το διασχίζετε και σε 200 μ. φτάνετε στο 4.98 χλμ. της ΕΔ σε δεξιά φουρκέτα. Σταθείτε στο ανάχωμα από όπου βλέπετε όλη τη διαδρομή από την αφετηρία.


2. Στον κεντρικό δρόμο Επταλόφου – Αράχωβας, 8 χλμ. μετά τον Επτάλοφο στρίβετε δεξιά σε πολύ καλό χωματόδρομο (δεξιά βρίσκονται 2 νεόδμητες εξοχικές κατοικίες και αριστερά μεγάλο πλάτωμα). Μετά από 3 χλμ. φτάνετε στο 18.74 χλμ της ΕΔ σε διασταύρωση όπου πινακίδα «Αργοστύλια - Αγιος Κοσμάς».


3. Mετά το χωριό Γραβιά ανηφορίζετε σε καλό χωματόδρομο προς το βουνό. Μετά από 17,50 χλμ. (μένετε πάντα στον κεντρικό δρόμο) φτάνετε σε Τ. Στρίψτε αριστερά και σε 200 μ. φτάνετε στο 15,29 χλμ. της ΕΔ.
elparally.gr

Τέλος ο καιρός αναμένεται σχετικά καλός αναλόγως και της εποχής οπότε αξίζει μια - δίωρη από την Αθήνα - βολτούλα στην περιοχή για να απολαύσετε τον αγώνα....

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ - Πρόγνωση
Αίθριος καιρός το πρωί, αυξημένη συννεφιά για το υπόλοιπο της ημέρας.
Λεπτομέρειες...
Υψηλή: 25  oC
Χαμηλή: 17  oC
Ν  με
 6 km/h
Αυξημένη συννεφιά νωρίς το πρωί, ασθενής βροχή αλλά και διαστήματα με καθαρό καιρό για το υπόλοιπο της ημέρας.
Λεπτομέρειες...
Υψηλή: 24  oC
Χαμηλή: 17  oC
ΑΒΑ  με
 11 km/h
Αραιή συννεφιά.
Λεπτομέρειες...
Υψηλή: 24  oC
Χαμηλή: 17  oC
Α  με
 9 km/h
freemeteo.gr - Λήψη στοιχείων, βράδυ 30/9

Από http://autocarnet.blogspot.com/2010/09/blog-post_30.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου