Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Α. Παπαρήγα: "Οι δήμαρχοι να μην εφαρμόζουν το μνημόνιο"

Απολαύστε ΚΚΕ και Παπαρήγα . Το κοινωνικό ξέσπασμα θα ωφελούσε την Κυβέρνηση λέει  το ΚΚΕ. Ο λαός πρέπει απλά να βρει αποκούμπι στο ΚΚΕ που τα είχε προβλέψει όλα.
Ούτε σκέψη για  μαζική ενωτική αντίδραση των εργαζόμενων ενάντια στα μέτρα που πάρθηκαν. Ούτε σκέψη να κοκκινίσει η Ελλάδα σε ένα σωρό Δήμους που ενωμένη η αριστερά έχει μεγάλες δυνάμεις . Το ΚΚΕ έχει πλέον ...
επιχειρήσεις και πρέπει να ακολουθήσει τις ανάγκες του μηχανισμού του. Ο μηχανισμός δεν θέλει συνεταίρους και περιφρονεί τους εργαζομένους προσφέροντας τους αντί για ενότητα και ελπίδα απλά "αποκούμπια" και απογοήτευση.

Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ υπεραμύνθηκε της πολιτικής της αυτόνομης καθόδους στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, κατηγορώντας τις υπόλοιπες δυνάμεις της Αριστεράς για "θολούρα". Παράλληλα τόνισε ότι για την αντιμετώπιση της σημερινής κατάστασης χρειάζεται ένα πολιτικό πρόγραμμα που να εκφράζει τις λαϊκές δυνάμεις που έχουν κοινά συμφέροντα κατά του μνημονίου

"Με ποιον έπρεπε να πάει το ΚΚΕ; με τον Τατούλη;". Με το ερώτημα αυτό απάντησε η κυρία Παπαρήγα στο ερώτημα γιατί δεν προχώρησε σε συμμαχίες ενόψει των εκλογών του Νοεμβρίου. "Οι εκλογές είναι πολιτικές. Καθαρά πράγματα. Ό,τι συνεργασία μπορείς να έχει στο γενικό πολιτικό επίπεδο κάνεις και σε τοπικό. Οι υπόλοιποι της Αριστεράς δεν μπορούν να τα βρουν μεταξύ τους. Θα τα βρουν μαζί μας;" αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε ότι στον "αριστερό" χώρο όπως αυτοπροσδιορίζεται, επικρατεί η θολούρα, μια συμβιβαστική πολιτική. Δεν μπορούν να τα βρουν για έναν κοινό υποψήφιο.

Η γ. γ του ΚΚΕ είπε ότι τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ πρέπει να τα κρίνει κάποιος από την πλευρά των θέσεων που προβάλλουν. "Θέλουμε αυτά να είναι αποκούμπι. Οι περιφέρειες είναι μικρά υπουργεία. Ο ψηφοφόρος μπορεί να μας ψηφίσει ακόμη και εάν δεν συμφωνεί σε όλα μαζί μας. Θα μας ψηφίσει γιατί είχαμε προβλέψει πρώτοι απ' όλους τι θα συμβεί" τόνισε.

Παράλληλα υποστήριξε πως αυτό που χρειάζεται σήμερα ο τόπος είναι η αντίσταση στο μνημόνιο. "Οι δήμαρχοι θα κληθούν να υλοποιήσουν τα μέτρα του μνημονίου. Εμείς όχι μόνο δεν θα ψηφίζουμε σε ένα δημοτικό συμβούλιο, αλλά θα αποκαλύπτουμε και θα ενημερώνουμε τον κόσμο. Αυτό είναι μια προσφορά. Κριτήριο του δημάρχου ή του περιφερειάρχη είναι να μην εφαρμόζει την κυρίαρχη πολιτική. Όχι να είναι με το κράτος, αλλά να αντιστέκεται στα αντιλαϊκά μέτρα. Τα τοπικά προβλήματα είναι προέκταση των γενικών. Δεν υπάρχει αυτοδιοίκηση. Οι δήμοι είναι τοπικά κρατικά όργανα" σημείωσε η κυρία Παπαρήγα.

Για τη Ν.Δ είπε πως ό,τι λέει το λέει σε αντι-ΠΑΣΟΚ βάση. "Το θέμα είναι να μην επωφεληθεί η Ν.Δ. Καμία μάχη δεν κερδίζεται εάν τη δίνεις σε λογική μονοδρόμου. Η μάχη πρέπει να είναι με προοπτική και όχι ξεχωριστά. Δεν αφήνουμε καμία μάχη να χαθεί".

Για το ενδεχόμενο να υπάρξει κάποιο κοινωνικό ξέσπασμα, είπε ότι το κόμμα της δεν κάθεται στη γωνία για να περιμένει ένα κοινωνικό ξέσπασμα, ώστε να πάει να το καθοδηγήσουμε. "Οργανώνουμε τη δουλειά παντού. Το ξέσπασμα μπορεί να μετατραπεί σε μεγάλη απογοήτευση εάν δεν υπάρχει οργάνωση. Ένα τέτοιο ξέσπασμα πιθανώς να συνέφερε την κυβέρνηση. Χρειάζεται όμως προετοιμασία".

Η κυρία Παπαρήγα επιβεβαίωσε τα δημοσιεύματα για 20 απολύσεις στην Τυποεκδοτική. "Είναι επιχείρηση που δρα μέσα σε συνθήκες καπιταλιστικής αγοράς και επομένως έχει όλες τις αντίστοιχες δυσκολίες. Σε όλες τις επιχειρήσεις του κλάδου γίνονται απολύσεις. Είμαστε στόχος μιας επίθεσης που μας παρουσιάζει ως μια κερδοφόρα επιχείρηση. Εμείς έχουμε μεγάλη συρρίκνωση των εργασιών μας. Εμείς παλεύουμε κατά του καπιταλισμού. Θα κλείσουν και μεγάλες επιχειρήσεις. Μας περιμένουν στη γωνία με επιθέσεις των τελευταίων χρόνων που αφορούν στην Τυποεκδοτική". 
lamianews.

3 σχόλια:

  1. ΓΙΑ ΠΙΑ ΕΝΩΤΙΤΑ ΜΙΛΑΣ ΡΕ ΠΑΛΙΚΑΡΙ; ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΣΙΡΙΖΑ ΜΗΠΩΣ, ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ Η ΤΗΣ ΝΔ. Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ 3 ΚΑΙ 4 ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΤΑΧΑ ΑΝΕΞΑΡΤΙΤΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ. ΤΟ ΚΚΕ ΟΥΤΕ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΚΑΝΕΝΑ, ΟΥΤΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΟΛΥΜΠΙΘΡΑ ΤΟΥ ΣΙΛΩΑΜ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στο παρελθόν δεκάδες πόλεις είχαν αριστερούς Δημάρχους όταν κατέβαινε το ΚΚΕ μαζί με τις άλλες αριστερές δυνάμεις.
    Απο τότε έχει περάσει πολύς καιρός, έτσι ακόμα και τον Κορτσίδη στο Ελληνικό που ήταν μέλος του τον διέγραψε επειδή κατέβηκε μαζί με την υπόλοιπη αριστερά. Τα μέλη του ΚΚΕ όμως δεν ακολούθησαν την ηγεσία και τον ξαναέβγαλαν Δήμαρχο.
    Στις σημερινές συνθήκες, στο ΚΚΕ δεν υπάρχει καν σκέψη για μαζική ενωτική αντίδραση των εργαζόμενων ενάντια στα μέτρα που πάρθηκαν.
    Ενδιαφέρεται περισσότερο να στρατολογήσει κανένα μέλος απο το να οργανώσει την πάλη των εργαζομένων. Με ψεύτικους διαχωρισμούς προσπαθεί να κρατήσει τους εργαζόμενους χωρισμένους, να μην ενωθούν ούτε καν στην διαδήλωση. Αυτό το κάνει γιατί δεν το ενδιαφέρει αν θα νικήσουν οι αγώνες των εργαζομένων αλλά μόνο το όφελος του κόμματος που πλέον σαν μηχανισμός έχει αποκοπεί από την κοινωνία και έχει τα δικιά του αυτόνομα συμφέροντα.
    Οι κολυμπήθρες του Σιλωάμ προβλέπουν την ύπαρξη θεών και εξαγνισμένων, αν νομίζεις οτι έχει σχέση με τέτοια πράγματα το ΚΚΕ και μπορεί να κάνει εξαγνισμούς νομίζω ότι κάνεις λάθος για τον ρόλο του ΚΚΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ρε φίλε πρώτε ανώνυμε, θυμήσου τον Εμμανουήλ από το ΚΚΕ που στις εκλογές βγήκε Δήμαρχος στην Ιτέα.
    Δεν θα ήταν καλά να γίνει το ίδιο σε όσο περισσότερους Δήμους σε όλη την Ελλάδα.
    Τι άλλαξε δηλαδή και το ΚΚΕ που τόσα χρόνια έκανε συνεργασίες τώρα σταμάτησε.
    Η οικονομική κρίση έπρεπε να το οδηγήσει σε αύξηση των συνεργασιών και όχι σε άρνηση γιατί έτσι οι μόνοι που ευνοούνται είναι οι κυβερνώντες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή