Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

1300 ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΩΝ ΣΤΗ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ

Ξενύχτι την πρώτη μέρα για την αίτηση
Στις 1300 φτάνουν οι νέες αιτήσεις για εγκατάσταση φωτοβολταικών συστημάτων στην περιοχή της Στερεας Ελλάδας κυρίως απο κατ' επάγγελμα αγρότες και ήδη οι υπηρεσίες της Γενικης Γραμματείας Περιφέρειας εχουν διεκπεραιώσει περίπου το 55% των υποβληθέντων φακελων μεσα στο πρωτο 10ημερο απο την καταθεση.

Οπως διαπίστωσε η Γενικη Γραμματεας της Περιφερειας κ. Κατερίνα Διαμαντοπούλου κατα την ...
αιφνιδιαστική επίσκεψη που εκανε στη Διεύθυνση Χωροταξίας και Περιβάλλοντος στη Λαμια, μετα την ισχυ του νεου νομου (Ν3851/2010) στο τελος Αυγουστου και μεχρι την περασμενη Δευτερα, ειχαν κατατεθεί:

-1240 αιτήσεις για χορήγηση βεβαίωσης Απαλλαγής από Έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων (ΕΠΟ) που χρειάζεται για την εγκατάσταση Φωτοβολταικών σταθμών ηλεκτρικής ενέργειας

- 58 αιτήσεις για χορήγηση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων για εγκαταστάσεις Φωτοβολταικών σταθμων σε προστατευόμενες Περιοχές (NATURA κλπ).

Η κ. Κατερίνα Διαμαντοπούλου είχε συνεργασία με τη διευθύντρια της Υπηρεσίας κ. Αγορίτσα Παπαρίζου και τους υπαλλήλους, ενώ συνομίλησε και με πολίτες που είχαν επισκεφθεί τα αρμοδια γραφεια προκειμένου να ενημερωθούν και να υποβάλλουν αιτήσεις για φωτοβολταϊκά συστηματα ή να διεκπεραιώσουν υποθέσεις τους. Κατα μεσο μέσο όρο ο αριθμος των αιτήσεων ηταν περίπου 100 ανά ημέρα και αφορούσαν κυρίως επαγγελματίες αγρότες.

Οπως ανακοίνωσε η Περιφερεια από 4-9-2010 που, σύμφωνα με τον νόμο άρχισε η εξέταση των φακελλων, οι υπηρεσίες της Γενικης Γραμματειας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας έχουν διεκπεραιώσει περίπου το 55% των υποβληθέντων αιτήσεων μέσα στον προβλεπόμενο από το νόμο χρόνο, ενω για τις υπόλοιπες αιτήσεις καταβάλλεται κάθε προσπάθεια να διεκπεραιωθούν και αυτές εμπρόθεσμα.

Να σημειωθει οτι η κυβερνηση δινει μεγαλη σημασια στην προωθηση σχετικων επενδυτικων προγραμματων - μικρων και μεγαλων - καθως θεωρει οτι ο τομεας των ανανεωσιμων πηγων ενεργειας μπορει να αποτελεσει μοχλο αναπτυξης.
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4594229

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου