Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

Αντίσταση με όλα τα μέσα στην επιφανειακή εξόρυξη στο Κόκκινο Χούμα

Μετά και την απόφαση του Σ τ Ε , που δεν έκανε δεκτή την προσφυγή του Ο . Σ . Α , άνοιξε πλέον ο δρόμος για τις.." απαλές " εξορύξεις στο κόκκινο χούμα , χωρίς να υποχρεώσουν την εταιρεία να αποκαταστήσει τα ..μύρια όσα που έχει κάμει στη γκιώνα , δείτε...


Χρόνια τώρα , μας κοροϊδεύουν , κοιτάξτε αυτό το..κομματάκι της ψευτοπερίφραξης , τι ρόλο παίζει ; Αφού δεν έχει φυτευτεί τίποτα , και δεν είναι το μοναδικό σημείο , όχι όλα τα ..ξεκοιλιασμένα κομμάτια , έτσι έχουν μείνει..


Αυτή η..." αθλιότητα " θεωρείται αποκατάσταση ; Αυτά δεν τα βλέπουν οι αρμοδιοϋπεύθυνοι ; Και να εξαναγκάσουν την εταιρεία να τακτοποιήσει τις συμβατικές υποχρεώσεις της ;

Πάντως οι..εναπομείναντες στο Λιδορίκι ..Δον Κιχώτες , θα συνεχίσουμε , όσο και όπου ...
μπορούμε να παρεμβαίνουμε μπας και ..σωθεί κάτι , γι' αυτό και στείλαμε την παρακάτω αίτηση - έκκληση , στο Δήμο μας , ζητώντας να αγκαλιάσει το θέμα , σαν αρμόδιος φορέας ..


Προς το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Λιδωρικίου

Σας γνωρίζουμε ότι το Συμβούλιο Επικρατείας αποφάσισε αρνητικά στην προσφυγή του Ορειβατικού Συλλόγου Άμφισσας και έτσι η εταιρεία S&B είναι ελεύθερη να αρχίσει επιφανειακή εξόρυξη στην θέση "Κόκκινο Χούμα" (Βλαχοθανάση κατά την εταιρεία) στο Δ.Δ. Λιδωρικίου.

Η Κίνηση Ενεργών Πολιτών Λιδωρικίου διαμαρτύρεται έντονα για την επικείμενη καταστροφή του περιβάλλοντος στην περιοχή μας και καλεί το Δημοτικό Συμβούλιο να αντισταθεί στην επιφανειακή εξόρυξη με όλα τα μέσα ( όχι ένδικα επειδή δεν τελεσφόρησαν) να αγωνιστεί για την προστασία του περιβάλλοντος όπως έχει υποχρέωση και για την αποκατάσταση των υπαρχουσών πληγών (Νταμάρια, βουνά μπάζων στις πλαγιές κλπ)

Η εταιρεία έχει ως γνωστόν από 1-1-1980 υποχρέωση αποκατάστασης του χώρου στις περιοχές που διενήργησε εξορύξεις. Υπάρχουν οι μελέτες στο Δασαρχείο και το Δημοτικό Συμβούλιο καλείται να πιέσει για την εφαρμογή τους.

Οι υποσχέσεις της S&B ότι θα αποκαταστήσει το περιβάλλον μετά την "τελευταία" όπως την αποκαλούν εξόρυξη στο "Κόκκινο Χούμα" δεν πείθουν ούτε τον πιο ευκολόπιστο. Ο μόνος τρόπος να αποδείξει τους ισχυρισμούς της είναι η αποκατάσταση των αδρανών μεταλλείων π.χ. Σπαθάρια - Δραγάτια όπως έχει υποχρέωση.

Ζητάμε να συζητηθεί το θέμα κατά προτεραιότητα στο Δημοτικό Συμβούλιο και να πάρουν θέση όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Λιδωρίκι 29 Ιουλίου 2010

Για την Κίνηση Ενεργών Πολιτών Λιδωρικίου
Γιώργος Φωτόπουλος
Κώστας Καψάλης
Δημήτρης Νάκος
Γιάννης Φωτόπουλος
Ευθύμιος Κλώσσας

Από Λιδωρίκι

1 σχόλιο:

  1. Μπραβο παιδια,

    μαζι σας ειμαστε μην αφησετε να περασουν οι μπουλντοζες της εταιρειας

    ΑπάντησηΔιαγραφή