Δευτέρα 9 Αυγούστου 2010

Καταγγελία γα οδηγό των ΚΤΕΛ Φωκίδας


 Από αναγνώστη λάβαμε  επιστολή και φωτογραφία για οδηγό του ΚΤΕΛ Φωκίδας.
Αποφασίσαμε να αλλοιώσουμε τα χαρακτηριστικά του οδηγού στην φωτογραφία και να μην δημοσιεύουμε το όνομα του καταγγέλλοντος, γιατί δεν θέλουμε να εκθέσουμε ανθρώπους. Οι υπεύθυνοι που έχουν λάβει και θα διαβάσουν την ίδια ηλεκτρονική επιστολή είναι πολύ εύκολο να δουν και τα δύο αυτά στοιχεία που εμείς δεν δημοσιεύουμε...

Έλαβα το ερέθισμα να αναφέρω την παρακάτω συμπεριφορά οδηγού λεωφορείου ΚΤΕΛ μετά από διάφορα άλλα περιστατικά που διάβασα στο ιντερνετ απο συμπολίτες μας.
Παρασκευή απόγευμα στις 4.30 πήρα το λεωφορείο της γραμμής 'Άμφισσα-Αθήνα'. Το λεωφορείο σχεδόν γεμάτο και η μόνη διαθέσιμη θέση πίσω δεξιά του οδηγού. Πληρώνω στο εισπράκτορα το αντίτιμο της διαδρομής και μέχρι να φτάσουμε στο Ξενοδοχείο ΕΡΑΤΩ στην Λιβαδειά (που αποβιβάστηκε ο εισρπάκτορας) έχουμε ακούσει πολλά από ...
την προσωπική ζωή του οδηγού, δεκάδες φορές και δη μέσα στην πόλη της Λιβαδειάς πατούσε την κόρνα όταν έβλεπε κάποια κοπέλλα ή γυναίκα στον δρόμο και κάνοντας τον νταή στον εισπράκτορα έλεγε οτι είναι σεξουλιάρης και πολύ καλός στο π...μα. Έκανε καμάκι δε και σε μια κυρία στο λεωφορείο που ...
μάλιστα την ρώτησε από που είναι ('απ που ισε εσυ μωρή και τι δλια κάνεις) και άρχισε τα σεξουαλικά υπονοούμενα. Μετά την αποβίβαση του εισπράκτορα αποθρασύνθηκε και μιας και δεν μπορούσε να μιλήσει άρχισε να στρίβει τσιγάρο και να καπνίζει, να κορνάρει σε οτιδήποτε θηλυκό έβλεπε να κινείται στον δρόμο και να αφήνει και χυδαία σχόλια στο αέρα, να μιλάει ακατάπαυστα στο κινητό του, να αλλάζει τους σταθμούς στο ράδιο, να πίνει καφέ και όλα αυτά ενώ ΟΔΗΓΟΥΣΕ ένα λεωφορείο γεμάτο ανθρώπρους προς Αθήνα.

Εν κατακλείδι τι θα κάνατε εσείς, αγαπητοί συμπολίτες αν είχατε ένα οδηγό που είχε τα εξής 'προσόντα': Μηδενικός επαγγελματισμός μηδενικός, Αγενέστατη συμπεριφορά, επικίνδυνος οδηγός, σεξουαλικά φορτιζόμενος και οριζόμενος. ;;;;;
Άρα τα ΚΤΕΛ που είναι ιδιωτικοί φορείς μισθωμένοι από κράτος όσο γνωρίζω κάνουν σεμινάρια συμπεριφοράς στους οδηγούς τους;

Παρά το γεγονός ότι τα ΚΤΕΛ είναι ιδιωτικές επιχειρήσεις, που δεν επιχορηγούνται άμεσα από το κράτος, όπως συμβαίνει με τις αστικές συγκοινωνίες, συνεχίζουν να αποτελούν στην ουσία, κοινωφελείς οργανισμούς, υπό την άμεση εποπτεία του κράτους, άρα οφείλω και εγώ να αποστείλλω αυτή την καταγγελία στις παρακώτω διευθύνσεις μήπως και στο μέλλον αποφευχθούν παρόμοιες συμπεριφορές:
1. Διοίκηση ΚΤΕΛ Φωκίδας (Καρδαράς Σπυρίδων)
2. Πανελλαδική Ομοσπονδία Αυσ/των Υπεραστικών Συγκοινωνιών
3. Περιφέρεια Στγερεάς Ελλάδος
4. Νομαρχία Φωκίδας
5. Δήμος Άμφισσας
6. Εφημερίδες: Νέα - Ελευθεροτυπία - Καθημερινή
7. Blogs της περιοχής

6 σχόλια:

  1. Παλιά ιστορία με τον κύριο "Κόρνα",αλλά ποιός εχει θάρρος να κατεβάσει "απ του μαγκούφ τ"τον άρρωστο.Το Λιμεναρχείο;,η Τροχαία;,το ΚΤΕΛ σίγουρα όχι.Μέχρι να κάνει τη χοντρή....κι ύστερα θα τρέχουν για ψήφο στις κηδείες.Να δείς που κάτι μου λέει οτι το ΚΤΕΛ θα βγάλει δελτίο τύπου να τον δικαιολογήσει.Μιά ζωή ρε!!!! μιά ζωή τα ίδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Mixalis Votsis, στο Αυγούστου 24, 2010 στο 10:20 πμ Είπε:
    Κύριε Καλπούζο,
    λόγω του ότι πέρασαν πολλές ημέρες δεν θυμόμουν πότε επιβιβάστηκα στο λεωφορείο. Πράγματι είδα την φωτογραφία που σας έστειλα και έγραφε 5/8/2010. Έχετε απόλυτο δίκαιο για την ημερομηνία.
    Η καταγγελία όμως όπως αποδεικνύει και η φωτογραφία δεν μπορεί να απορριφθεί διότι έκανα λάθος στην ημέρα.
    Ομολογώ ότι δεν περίμενα τέτοια τοποθέτηση από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας.
    Τελικά μάλλον φταίω εγώ και ο εκάστοτε επιβάτης που δεν ‘το βουλώνουμε’ ώστε να κάνουν οι ΄σωστοί ‘ οδηγοί σας ότι θέλουν.
    Ο εργαζόμενος στην συννημένη φωτογραφία ‘έκανε μάλλον πολύ σωστά την δουλειά του ;;;; ‘ και εγώ απλά παραφέρθηκα και σπίλωσα το όνομά του.
    Με εκτίμηση
    Μιχάλης Βότσης
    ΚΤΕΛ Φωκίδας, στο Αυγούστου 24, 2010 στο 12:42 μμ Είπε:
    Κύριε Βότση,
    Την Κυριακή 8 Αυγούστου 2010 στείλατε το e-mail σας και αναφέρετε σ’αυτό ότι το γεγονός έλαβε χώρα την Παρασκευή. Θεωρώ ότι από Παρασκευή έως την Κυριακή δεν έχουν περάσει τόσες πολλές ημέρες ώστε να μη θυμάστε !!!!!!!!!!!!!
    Εξυπακούεται ότι τέτοιες συμπεριφορές είναι κατακριτέες και κολάσιμες και η επιχείρηση έχει υποχρέωση να πάρει θέση, όμως αναρρωτιέται κανείς, ένας επιβάτης ο οποίος σκοπό έχει με την καταγγελία του να διορθώσει τα κακώς κείμενα, εκθέτει κατά τέτοιο τρόπο μια ολόκληρη επιχείρηση και το προσωπικό αυτής ;;;
    Για την εταιρεία
    Καλπούζος Ευθύμιος
    Δ/νων Σύμβουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. “Από ΚΤΕΛ Ν.ΦΩΚΙΔΑΣ ΑΕ
    Σας ζητήσαμε να μας επαληθεύσετε ημερομηνία δρομολογίου και μας επιβεβαιώσατε ότι ταξιδέψατε στις 6.8.2010 και ώρα 16:30 από Αράχωβα με το δρομολόγιο των 15:30 από Άμφισσα.
    Την ημερομηνία που αναφέρεται στο e-mail σας, δεν ήταν δρομολογημένο το υπ’αρ. ΑΜΕ 1928 στο δρομολόγιο Άμφισσα-Ιτέα-Αθήνα 15:30 του οποίου μας έχετε καταθέσει και τη φωτογραφία.
    Η φωτογραφία που μας έχετε στείλει (από τα στοιχεία του e-mail σας) έχει τραβηχτεί στις 5.8.2010.
    Όταν γίνονται τόσο σοβαρές καταγγελίες με αυτού του είδους τις κοινοποιήσεις θα πρέπει να είστε απόλυτα σίγουρος για τα καταγγελλόμενα, για να μην σπιλώνονται εταιρείες και εργαζόμενοι που προσπαθούν να κάνουν τη δουλειά τους”.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παιδιά, κουλάρετε. Όπως θα ξέρατε αν ταξιδεύατε αρκετά με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τα λεωφορεία αντιμετωπίζονται με χιούμορ παραδοσιακά... Ασφαλώς κάποιες συμπεριφορές μπορούν να θεωρηθούν επικίνδυνες. Αλλά μήπως υπερβάλλουμε; Δηλαδή ο οδηγός δεν ανήκει στη χορεία των Ελλήνων γενικότερα που πίνουν καφέ και καπνίζουν ή που κάνουν σχόλια;
    Προσωπικά δεν ενοχλήθηκα από την καταγγελία, αλλά από τη στερεοτυπική αντίληψη που κρύβεται πίσω από το "ευρωπαϊκό πρόσωπο" του συντάκτη που δεν παραλείπει να σχολιάσει την τοπική διάλεκτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το ΚΤΕΛ Φωκίδας έχει γενικά τα χάλια του, για να μην αναφερθώ σε λεπτομέρειες όπως την Κυριακή με το βραδινό προς Αθήνα, αλλά και χειρότερα... Ωριμάστε επιτέλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή