Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

Βρώμα και δυσοδία από ύποπτο αυλάκι στη θάλασσα της Χιλιαδούς του Δήμου Ευπαλίου Φόβοι για εκτεταμένη μόλυνση της κοσμικής και πολυσύχναστης παραλίας


Ένα μεγάλο σε μέγεθος αυλάκι, τα νερά του οποίου είναι ακαθορίστου χρώματος ενώ η δυσοσμία που αναδύουν είναι ανυπόφορη, σκορπά τον φόβο για εκτεταμένη μόλυνση, σε μια από τις ωραιότερες και πολυσύχναστες παραλίες της Φωκίδας. Η παραλία της Χιλιαδούς του Δήμου Ευπαλίου, αποτελεί σημείο αναφοράς για τους λουόμενους της ευρύτερης περιοχής.

Όμως κάποιοι θέτουν σε κίνδυνο την δημόσια υγεία, αν επαληθευτούν οι καταγγελίες ...
που δεχτήκαμε τις τελευταίες ημέρες, πως κάτι συμβαίνει με το μεγάλο αυλάκι που καταλήγει στην θάλασσα και την δυσοσμία που αναδύεται έντονα στο σημείο. Το νερό όπως δείχνουν και οι αποκλειστικές φωτογραφίες μας είναι ακάθαρτο, εχει σκούρο
πράσινο και κατά την άποψη μας «ακαθόριστο» επί της ουσίας χρώμα, ενώ σε απόσταση αναπνοής υπάρχουν ντους, τα οποία οι κάθε ηλικίας λουόμενοι χρησιμοποιούν και είναι αναγκασμένοι να το κάνουν, υπό το καθεστώς έντονης δυσοσμίας. Η μικρή μαρμάρινη επιγραφή μας κάνει γνωστό πως, το γεφύρι κάτω από τον δρόμο για να εκβάλει το αυλάκι στην θάλασσα, εχει κατασκευαστεί με έξοδα του εκπολιτιστικού συλλόγου Ευπαλίου. Το έφτιαξε ο σύλλογος, αλλά σήμερα προφανώς το εχει εγκαταλείψει.

Μιλώντας με τον Δήμαρχο Ευπαλίου Τάσο Παγώνη, μας δήλωσε άγνοια ως προς την ύπαρξη του (!), παρά το γεγονός ότι όπως μας είπε, καθάρισε πριν από λίγο διάστημα την παραλία.

Μετά από συζήτηση, ο Δήμαρχος άρχισε να φοβάται τα χειρότερα για το τι μπορεί να πέφτει μέσα στα νερά του αυλακιού, ενώ υποσχέθηκε ότι σήμερα θα στείλει εκεί Αντιδήμαρχο προκειμένου να ελέγξει την κατάσταση και να επέμβει για τον καθαρισμό.

Τα σχόλια επί των τελευταίων είναι δικά σας. Τα «ακαθάριστο εθνικό μας προϊόν», που με βάση την μυρωδιά, πιθανώς πέφτει σε ποσότητες μέσα στο αυλάκι και καταλήγει στην κατά τα άλλα κοσμική παραλία της Φωκίδας, είναι όλο «δικό μας».
Από efpalio.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου