Δευτέρα 2 Αυγούστου 2010

Το θεατρικό εργαστήρι Διστόμου ''Θεατροφρένεια'', στο 24ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ του Δήμου Ζωγράφου.

Το Θεατρικό Εργαστήρι Διστόμου ''Θεατροφρένεια'' με το φετινό αντιπολεμικό δράμα του Βόλφγκανγκ Μπόρχερτ ''Έξω απ' την πόρτα'', δήλωσε συμμετοχή στο 24ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ του Δήμου Ζωγράφου, εκεί που άλλα 81 θεατρικά σχήματα απ' όλη την Ελλάδα δήλωσαν κι αυτοί με τη σειρά τους συμμετοχή.
Ειδική επιτροπή απαρτιζόμενη  από ηθοποιούς, μουσικούς, χορογράφους, θα έκρινε την επιλογή και κατά συνέπεια πρόκριση 12 μόλις θεατρικών ομάδων εκ των 81 συνολικά.
Με ιδιαίτερη χαρά και βαθειά συγκίνηση, σας γνωστοποιούμε ...
πως το Θεατρικό Εργαστήρι Διστόμου επιλέχθηκε μέσα στα τελικά 12 θεατρικά σχήματα.
Το ''Έξω απ' την πόρτα'' θα παιχτεί ( μετά από την παρουσίαση των κόπων μας στη Λιβαδειά, στο θέατρο του ομίλου φίλων θεάτρου Λιβαδειάς στις 11 Ιουνίου ), την Παρασκεύη 10 Σεπτεμβρίου στο Κηποθέατρο του Δήμου Ζωγράφου.
Εδώ θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους εσάς για την συμπαράστασή και την στήριξη σας που εκφράσατε με ποικίλους τρόπους.
Να ευχαριστήσουμε τον Δήμο Διστόμου ( και προσωπικά τον Δήμαρχο Διστόμου Κο Αθανάσιο Πανουργιά ) για την πολύτιμη βοήθειά που μας προσέφεραν.
Εμείς αυτό που θα κάνουμε είναι να κουβαλήσουμε στούς ώμους μας τον τόπο που μας γέννησε, την ιστορία του, τους νεκρούς μας αλλά και τους φίλους πατριώτες, θεατρόφιλους γενικότερα, και να παρουσιάσουμε το φετινό μας ταξίδι με αξιοπρέπεια.
Με τιμή και συγκίνηση
ΥΓ1 : Ο Δήμος Διστόμου και το θεατρικό εργαστήρι Διστόμου ''Θεατροφρένεια'' ναυλώνει δωρεάν λεωφορείο, που θα ξεκινήσει απ' την Κάτω Πλατεία, την Παρασκεύη 10 Σεπτεμβρίου, για να μεταβούν οι συμπατριώτες μας στην Αθήνα και να μας υποστηρίξουν ψυχολογικά ( λεπτομέρειες προσεχώς ).
ΥΓ2: Θα μου επιτρέψετε να κλείσω μ' ένα απόσπασμα απ' το θεατρικό έργο του Γιάννη Τσίρου : ''Τα μάτια τέσσερα'' που παρουσιάστηκε πέρυσι απ' το Θέατρο Τέχνης σε σκηνοθεσία  'Αρη Λεμπεσόπουλου και να ευχαριστήσω και τον φίλο μου τον Θεμιστοκλή Ν. Παπαϊωάννου για την στήριξη, την ανταλλαγή απόψεων και φυσικά την φιλοξενία του.
'' Πως να μπορέσει να το πει κανείς;
Τα λόγια όταν τα λες γίνονται σαν ξερόφυλλα.
Τα παίρνει ο άνεμος και πάνε....χάνονται!
Κι άμα τα κρατήσεις μέσα σου, γίνονται πέτρες...Σε βαραίνουν και σου'ρχεται να ουρλιάξεις...και        τρομάζεις τους ανθρώπους, και τότε χάνεις το δίκιο σου.
Τα χάνεις όλα...
Και λες ......Συγγνώμη...
Δεν φταίτε εσείς..
Εγώ φταίω.. ''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου