Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Η επισκεψιμότητα του Ιteanet τον Μάιο του 2010 και οι νέες προοπτικές

Με μεγάλη αύξηση της επισκεψιμότητας έκλεισε ο μήνας Μάιος για την Ιστοσελίδα μας με αποτέλεσμα να κατεβούμε σε πρωτοφανή επίπεδα στην Παγκόσμια κατάταξη alexa.
Έτσι η ιστοσελίδα μας βρίσκεται πλέον στην Παγκόσμια κατάσταση ιστοσελίδων στην θέση ... 197.747 από την θέση 248.856 που βρισκόμασταν τον προηγούμενο μήνα, ενώ στην Ελλάδα έχει πλέον την θέση 1107 από την θέση 1416 που είχε τον προηγούμενο μήνα.
Μάλιστα κάποια στιγμή κατά την διάρκεια του μήνα φτάσαμε στην θέση 1012, όταν η αναγνωσιμότητα ήταν τόσο μεγάλη που περάσαμε το όριο της θέσης 100,000 στον κόσμο με αποτέλεσμα από τότε πλέον να δίνει το alexa στατιστικά για την σελίδα μας με γραφήματα.
Ως προς τους αναγνώστες είχαμε κι εκεί μια πολύ μεγάλη αύξηση μιας και είχαμε 22.104 επισκέψεις αυτόν τον μήνα από 16.151 που είχαμε τον προηγούμενο , αύξηση δηλαδή 40%.
Οι σελίδες που αναγνώσθηκαν έφτασαν στις 56.819 τον Μάιο από 38.445 που ήταν τον προηγούμενο μήνα, καταγράφοντας και εκεί μια τεράστια αύξηση 40%.
Οι θέσεις και τα αποτελέσματα αυτά είναι εντυπωσιακά για μια μικρή πόλη των 6000 κατοίκων και έναν νομό των 30.000 κατοίκων. Είμαστε μπροστά πλέον από ιστοσελίδες πολύ μεγαλύτερων πόλεων, πολύ πιο μπροστά από γνωστές ιστοσελίδες εμπορικές και μη, ενώ δημιουργείται πλέον η δυνατότητα να κάνουμε και κάτι παραπάνω βασιζόμενοι σε αυτό.
Σκεφτήκαμε να χρησιμοποιήσουμε αυτήν την αναγνωσιμότητα για να διαφημίσουμε δωρεάν τοπικά προϊόντα στους ανθρώπους από όλη την Ελλάδα που μπαίνουν στην σελίδα μας.
Εκτός από τα ξενοδοχεία και τις εκδηλώσεις που διαφημίζουμε δωρεάν, μπορούμε να συνεχίσουμε με ελιές, λάδια, κρασιά, τσίπουρα, τυριά και οποιαδήποτε άλλα προϊόντα πιστεύετε ότι μπορούν να διαφημιστούν από τις σελίδες μας. Με χαρά περιμένουμε να μας το προτείνετε για να το κάνουμε.

Η ιστοσελίδα μας δεν εισπράττει, ούτε απο δημάρχους ούτε από Νομάρχες ούτε από κόμματα, είμαστε στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης τοποθετώντας και την άποψή μας. Θέλουμε να προσφέρουμε στον τόπο γιατί νομίζουμε ότι ο τόπος δεν έχει ανάγκη από άλλα λιβανιστήρια, χρειάζεται και η κριτική και η αντιπρόταση και η προβολή των σωστών ενεργειών.

Τελειώνοντας σαν υστερόγραφο θα θέλαμε να παρατηρήσουμε ότι ορισμένοι γνωστοί αναγνώστες μας, τις τελευταίες ημέρες άρχισαν πλέον να αποσκιρτούν, μιας και τους είδαμε με τα ίδια μας τα μάτια στις καφετέριες, τα τσιπουράδικα και τα μπαράκια της περιοχής.
Συμφωνούμε μαζί τους, το καλοκαίρι καλό είναι να μας κρατά λιγότερες ώρες μπροστά στον υπολογιστή και περισσότερες έξω με τους φίλους τις παρέες, ή το ταίρι μας.
Γεια σας, καλό καλοκαίρι να έχουμε
και να δούμε πότε θα αποσκιρτήσουμε κι εμείς για καμιά θάλασσα .


Αν θέλετε κι εσείς να βλέπετε την κατάταξη alexa της κάθε ιστοσελίδας μπορείτε να εγκαταστήσετε το παρακάτω λογισμικό.

6 σχόλια:

  1. Σας αξίζει, γιατί δεν φοβάστε τη "φωτιά", δε χαϊδεύετε αυτιά και δεν ξεσκονίζετε σακάκια. Η δημοσιοποίηση πληροφοριών είναι χρήσιμο εργαλείο για την κοινωνία και όχι "επικίνδυνο όπλο" που χρησιμοποιείτε προς όφελος του κατόχου του.
    Γιώτα Γιαννούλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστούμε πολύ για τα καλά σας λόγια.
    Χαιρόμαστε πραγματικά που έχει δημιουργηθεί και μεγαλώνει καθημερινά η παρέα των ανθρώπων που θέλει να επικοινωνεί και να ενημερώνεται μέσα από αυτήν την προσπάθειά.
    Το επόμενο βήμα είναι να μας στέλνεται, αν θέλετε, όποτε θέλετε και τις δικές σας απόψεις, γιατί τίποτα δεν μπορεί να είναι σωστό από μόνο του.
    Μέσα από την συζήτηση και την σύνθεση των απόψεων προχωράει η κοινωνία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συγχαρητήρια και καλή δύναμη στο δύσκολο μονοπάτι της καθημερινής ενημέρωσής μας που έχετε επιλέξει. Και φυσικά καλό καλοκαίρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΛΟΥΣΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ...ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΨΗΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Άντε να βοηθήσουμε ώστε τον Ιούνιο να πέσετε σε θέση επισκεψιμότητας κάτω από το 1000.
    Keep walking.

    Giota Gerodimou-Elaia fokidos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ευχαριστούμε παιδιά για τα καλά σας λόγια , μόνο που καλοκαιριάζει κι εκεί που πάμε να αράξουμε λιγάκι, μας προτείνετε καινούργιους στόχους.
    Συνεχίζουμε την προσπάθεια κι ότι προκύψει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή