Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Έκρηξη εισαγγελέα στη δίκη Γρηγορόπουλου για μια ακόμη απρόβλεπτη καθυστέρηση


Απρόβλεπτη τροπή χτες στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αμφισσας «ροκανίζει» εκ νέου τον χρόνο της διαδικασίας, λίγο πριν από τις απολογίες των δύο ειδικών φρουρών Επαμεινώνδα Κορκονέα και Βασίλη Σαραλιώτη, οι οποίοι κατηγορούνται για τη δολοφονία του Αλ. Γρηγορόπουλου. Υπενθυμίζεται ότι και οι δύο πλέον κυκλοφορούν ελεύθεροι μετά τη συμπλήρωση του 18μηνου προφυλάκισής τους.
Η δίκη αναγκαστικά διακόπηκε για σήμερα, προκειμένου να εξεταστεί από δημόσιο νοσοκομείο μία εκ των ενόρκων, η οποία αιφνιδιάζοντας το δικαστήριο δεν εμφανίστηκε χτες, αλλά μέσω του συζύγου της κατέθεσε αίτηση ...
ζητώντας να αντικατασταθεί με έναν από τους αναπληρωματικούς ενόρκους, προκειμένου όπως ανέφερε να υποβληθεί σε αυστηρή φαρμακευτική περίθαλψη, νοσοκομειακή ή εν οίκω…».
Στην αίτησή της, που διαβάστηκε στο δικαστήριο, επικαλέστηκε ιατρικές εξετάσεις στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός το 2008, καθώς και γνωματεύσεις ιδιωτών γιατρών του 2010, που κάνουν λόγο για στρεσογόνους παράγοντες, ταχυκαρδία και… «φτερουγίσματα», ενώ υποστήριζε ότι δεν μπορεί πλέον να παρακολουθήσει τη δίκη, καθώς ενδέχεται η φαρμακευτική αγωγή να επηρεάσει την κρίση της…

Η αίτηση προκάλεσε την έκρηξη του εισαγγελέα της έδρας Χαρ. Λακαφώση, ο οποίος επεσήμανε ότι η ίδια ένορκος στην αρχή της δίκης, τον περασμένο Φεβρουάριο, είχε ζητήσει να εξαιρεθεί, ωστόσο τότε δεν είχε επικαλεστεί προβλήματα υγείας αλλά οικογενειακές και επαγγελματικές υποχρεώσεις.
Ο εισαγγελέας πρότεινε να διακόψει το δικαστήριο για 4 ώρες, να εξεταστεί η ένορκος από δημόσιο νοσοκομείο αυθημερόν και να συνεχιστεί η δίκη.
Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες  μέχρι το μεσημέρι η ένορκος δεν είχε εμφανιστεί στο Κρατικό Νοσοκομείο Αμφισσας, με αποτέλεσμα η δίκη να διακοπεί για σήμερα. Η οικογένεια αμφισβητεί αυτές τις δημοσιογραφικές πληροφορίες και μας πληροφόρησαν στο Iteanet  οτι η ένορκος παρουσιάστηκε κανονικά στο Νοσοκομείο για τις εξετάσεις.
Να σημειωθεί ότι την περασμένη βδομάδα το δικαστήριο είχε διακόψει για τέσσερις μέρες τις συνεδριάσεις, λόγω αιφνίδιου θανάτου της μητέρας ενός εκ των δύο τακτικών δικαστών.
 Από toblogtonkirion.gr/

4 σχόλια:

  1. εκ της οικογενείας23 Ιουνίου 2010 στις 6:27 μ.μ.

    σχόλιο στο "Ωστόσο, μέχρι το μεσημέρι η ένορκος δεν είχε εμφανιστεί στο Κρατικό Νοσοκομείο Αμφισσας,..." μάλλον θα πρέπει να έλεγχετε αυτά που δημοσιεύετε για την ορθότητά τους, εφόσον θέλετε να κάνετε ενημέρωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η είδηση έχει δημοσιευτεί σε πολλά ηλεκτρονικά μέσα αλλά ο καλύτερος κριτής της είναι αυτός που γνωρίζει περισσότερα.
    Θα αλλάξουμε την είδηση και θα τοποθετήσουμε και την άποψή σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. εκ της οικογενείας23 Ιουνίου 2010 στις 6:50 μ.μ.

    το ότι έχει δημοσιευθεί σε πολλά μέσα με τον τρόπο που το έχετε δημοσιεύσει και εσείς (αναπαραγωγή και αναγραφή πηγής) δεν σημαίνει ότι είναι και έγκυρο ούτε και αληθές. Αν για παράδειγμα διαβάσετε το enet θα διαβάσετε διαφορέτικά το σημείο που έχετε δημοσιεύσει εδώ. Ενώ φυσικά εάν είσασταν 13:00 στο νοσοκομείο της Άμφισσας δεν θα το γράφατε και καθόλου αυτό το σημείο γιατί θα βλέπατε την ένορκο εκεί. Όπως επίσης θα έπρεπε να γνωρίζετε ότι το αίτημα της παρουσίασης της ενόρκου στο νοσοκομείο της επιδόθηκε 12:45. Άρα μάλλον αλλού θα πρέπει να ψάξετε τα αίτια της καθυστέρησης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν έχουμε κανένα λόγο να διαφωνήσουμε σε αυτά που λέτε.
    Διαβάσαμε μια είδηση σχετική με την περιοχή μας και την αναδημοσιεύσαμε γράφοντας την πηγή, κατόπιν είδαμε αυτήν την είδηση και άλλα μεγάλα ειδησεογραφικά μέσα.
    Πρέπει να κατανοήσετε ότι δεν έχουμε καμία πρόθεση να παραπληροφορήσουμε και πολλές φορές δεν αναρτούμε ειδήσεις που μας στέλνονται επειδή δεν τις έχουμε διασταυρώσει .
    Μετά τις δικές σας ενστάσεις αλλάξαμε αμέσως το κείμενο της είδησης τοποθετώντας την άποψή σας.
    Αν πιστεύεται οτι χρειάζεται να κάνουμε και κάτι άλλο θα το κάνουμε, μιας και οι παρεξηγήσεις αυτές είναι εύκολο να λυθούν διότι δεν υπάρχει καμία πρόθεση αντιπαράθεσης από κανέναν μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή