Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

KAΘΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ της ΓΣΕΕ. Αύριο Πέμπτη ώρα 18:00 ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
05-05-2010

Πραγματοποιήθηκε σήμερα ΤΕΤΑΡΤΗ 05/05/2010 η 24ωρη Γενική Απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ με απόλυτη επιτυχία και καθολική συμμετοχή των εργαζομένων απ’ όλους τους κλάδους και τους εργασιακούς χώρους. Σε πολλούς κλάδους και χώρους του Ιδιωτικού Τομέα η συμμετοχή των εργαζομένων έφθασε στο 100%. Το συλλαλητήριο που έγινε στην Αθήνα ήταν το μεγαλύτερο που έγινε ποτέ.
Πανεργατικό αίτημα της Απεργίας ήταν να αλλάξουν ριζικά οι κυβερνητικές εξαγγελίες καθώς και οι όροι και οι ... προκλητικές απαιτήσεις των δανειστών της Τρόικας ( Ε.Επιτροπή, ΕΚΤ, ΔΝΤ ) οι οποίοι επέβαλαν ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΚΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ και τις πιο ακραίες νεοφιλελεύθερες περιοριστικές πολιτικές στην οικονομία και την κοινωνία της χώρας μας.
Εκφράστηκε με τον πιο έντονο τρόπο, η αντίθεση των εργαζομένων:
Α) στα άδικα και σκληρά οικονομικά μέτρα της Κυβέρνησης τα οποία οδηγούν τους εργαζόμενους και συνταξιούχους στην εξαθλίωση αλλά και την οικονομία σε βαθύτατη ύφεση και στην εκτόξευση της ανεργίας.
Β) στην ανατροπή του εργασιακού θεσμικού πλαισίου και μάλιστα με τον απαράδεκτο αντιδημοκρατικό τρόπο των υπουργικών αποφάσεων.
Οι εργαζόμενοι απαιτούν την ακύρωση αυτών των μέτρων και «δεσμών». Απαιτούν να πληρώσουν οι έχοντες και κατέχοντες, οι οικονομικά ισχυροί και όσοι ευθύνονται για αυτή την τραγική θέση της χώρας.
Στην απεργία μας παρευρέθηκαν και απηύθυναν μηνύματα συμπαράστασης και αλληλεγγύης εκπρόσωποι από την ΣΕΣ, DGB, CGT, FO, CFDT Γαλλίας και την Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Εργατών Μετάλλου.
Οι αγώνες και οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων θα συνεχιστούν και θα ενταθούν όσο συνεχίζεται αυτή η άδικη και αντεργατική πολιτική.
Μετά την συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε πορεία των απεργών προς τη Βουλή των Ελλήνων όπου και επιδόθηκε το ψήφισμα της απεργιακής συγκέντρωσης.
Αύριο Πέμπτη 6/5/2010 και ώρα 18:00 ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Βουλή.
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Δελτίο Τύπου
(05/05/2010)

“Τραγικά περιστατικά κατά το Συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ”

Η μεγαλύτερη μεταπολιτευτική διαδήλωση των εργαζομένων ενάντια στα αντεργατικά μετρά σημαδεύτηκε από τυφλή και προβοκατόρικη βία που οδήγησε στο θάνατο τριών νέων ανθρώπων.
Οι δράστες αυτής της δολοφονικής επίθεσης δεν έχουν καμία σχέση με τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους που διαδηλώνουν δυναμικά και ειρηνικά για τα δίκαια αιτήματα τους.
Καταδικάζουμε τους εμπρηστές της τυφλής βίας και των βανδαλισμών που εκ των πραγμάτων υπονομεύουν και συκοφαντούν τους αγώνες των εργαζομένων.
Εκφράζουμε την βαθύτατη λύπη μας και τα συλλυπητήρια μας προς τις οικογένειες των αθώων θυμάτων της τυφλής βίας.
Δηλώνουμε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε και να εντείνουμε τον αγώνα και τις διεκδικήσεις μας για τα δίκαια αιτήματά μας.
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου