Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Προς αποφυλάκιση οι Κορκονέας-Σαραλιώτης

Βούλευμα με το οποίο η προσωρινή κράτηση των Επ. Κορκονέα και Β. Σαραλιώτη θα αντικαθίσταται με περιοριστικούς όρους στους οποίους πιθανότατα θα περιλαμβάνεται και η απαγόρευση απομάκρυνσης των δύο ειδικών φρουρών από την πόλη της Αμφισσας είναι ενδεχόμενο να εκδώσει τις αμέσως προσεχείς ημέρες το Συμβούλιο Εφετών Λαμίας.

Αυτό εκτιμούν νομικοί κύκλοι καθώς μέσα στην επόμενη εβδομάδα λήγει το 18μηνο, που είναι το ανώτατο όριο για την προσωρινή κράτηση (προφυλάκιση) των δύο ειδικών φρουρών και θα πρέπει να αφεθούν ελεύθεροι. Μάλιστα για... τον Επ. Κορκονέα το ανώτατο όριο προφυλάκισης λήγει στις 6 Ιουνίου του 2010 και η απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αμφισσας, που εκδικάζει την υπόθεση της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου, δεν αναμένεται να έχει εκδοθεί ως τότε.

Γι΄ αυτό οι ίδιοι νομικοί κύκλοι τονίζουν ότι το δικαστικό συμβούλιο είναι υποχρεωμένο να επιληφθεί του θέματος, διότι σε διαφορετική περίπτωση οι ειδικοί φρουροί θα αφεθούν ελεύθεροι χωρίς να έχει τεθεί κάποιος περιοριστικός όρος που θα διασφαλίζει την παρουσία τους ενώπιον του δικαστηρίου. Στην υπόθεση συνεκτιμάται και η αντίδραση που θα υπάρξει σε περίπτωση που αποφυλακιστούν λόγω παρέλευσης του 18μήνου. Ετσι εξετάζεται να τεθεί ο όρος απαγόρευσης απομάκρυνσής τους από την πόλη όπου διεξάγεται η δίκη, την Αμφισσα, όχι μόνο για να διασφαλιστεί η παρουσία τους στο δικαστήριο αλλά και για λόγους της δικής τους προσωπικής ασφάλειας.

Χθες, στο δικαστήριο της Αμφισσας προβλήθηκε το βίντεο με τους πυροβολισμούς που είχε τραβήξει η αυτόπτης μάρτυρας κυρία Λητώ Βαλλιάτζα, και το οποίο απεικόνιζε τους δύο ειδικούς φρουρούς την ώρα που πυροβολούσαν προς την πλευρά της οδού Μεσολογγίου. Προηγήθηκε αντιπαράθεση μεταξύ των συνηγόρων υπεράσπισης και πολιτικής αγωγής. Ο κ. Αλέξης Κούγιας υποστήριξε ότι είναι «παραποιημένο», τονίζοντας ότι ο θόρυβος έχει προστεθεί και πως κάποιοι «θέλουν να δημιουργήσουν έναν ήρωα που εκτελέστηκε από την αστυνομία». «Ενάμιση χρόνο και δεν το προσέβαλε ποτέ» αντέτεινε ο κ. Νίκος Κωνσταντόπουλος, συνήγορος Πολιτικής Αγωγής.

Επίσης προβλήθηκαν σκηνές που είχαν καταγράψει τα τηλεοπτικά κανάλια κατά τη διάρκεια της διενέργειας αυτοψίας, προκειμένου να «απεικονιστεί» στα πλάνα η μαρτυρία του τεχνικού συμβούλου της οικογένειας του θύματος κ. Γιώργου Ραφτογιάννη, ο οποίος υποστήριξε ότι δράστης και θύμα βρίσκονταν απέναντι ο ένας στον άλλον όταν ο πρώτος πυροβόλησε.
Από www.tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου