Τρίτη 25 Μαΐου 2010

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στο Ευπάλιο



Η κινητοποίηση ήταν πιο δυναμική από την προηγούμενη αφού έδωσαν το παρών και δεκάδες αγρότες του κάμπου του Μόρνου που έφτασαν στο μπλόκο με τα ... τρακτέρ τους και τα παρέταξαν κάθετα στο οδόστρωμα αναρτώντας πανό και μαύρες σημαίες.
Το παρών στην κινητοποίηση έδωσαν δημοτικοί σύμβουλοι του Ευπαλίου, Ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Τολοφώνας και πλήθος κατοίκων.

Κοινό αίτημα όλων είναι να αρθεί η αδικία που όπως λένε υπήρξε με την μεταφορά της έδρας και το υπουργείο να αποφασίσει να επαναφέρει την έδρα στο Ευπάλιο εκεί που σύμφωνα με τους κατοίκους υπάρχουν όλα τα κριτήρια για το ενδεχόμενο αυτό. Αναφερόμενοι στα κριτήρια τόνισαν πως τόσο πληθυσμιακά όσο και αναπτυξιακά το Ευπάλιο υπερτερεί του Λιδορικίου.

Να σημειωθεί ότι η επιτροπή αγώνα έχει αποφασίσει και περαιτέρω κινητοποιήσεις τόσο στο Ευπάλιο όσο και στην Αθήνα. Κάλεσαν επίσης την βουλευτή του νομού να ανακαλέσει τα όσα είπε ενώ δεν έκαναν δεκτή την συγνώμη της που έστειλε μέσω της τηλεόρασης του λεπάντο στο δήμο Ευπαλίου.

Η κινητοποίηση των κατοίκων του Ευπαλίου είχαν ως αποτέλεσμα την ακινητοποίηση δεκάδων οχημάτων που επέλεξαν τον οδικό άξονα για να φθάσουν στον προορισμό τους. Μάλιστα δεν έλειψαν και οι διαμαρτυρίες των πολιτών που ήθελαν να συνεχίσουν το ταξίδι τους. Ωστόσο όπως λένε οι κάτοικοι και οι φορείς του Ευπαλίου δεν έχουν άλλο τρόπο άσκησης πίεσης και ζήτησαν συγνώμη από τους οδηγούς.
Από λepanto-rtv.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου