Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Οι Ισραηλινοί επιτέθηκαν στα πλοία για την Γάζα , υπάρχουν πολλοί νεκροί και τραυματίες, ένας έλληνας τραυματίας αρνείται την νοσηλεία του στο Ισραήλ

Επιτέθηκαν στα πλοία που πήγαιναν να σπάσουν τον αποκλεισμό της λωρίδας της Γάζας. Οι πρώτες πληροφορίες μιλάνε για τραυματίες. η επικοινωνία δεν είναι καλή καθώς δεν πιάνουν τα κινητά. Τα επιβατικά "Mavi Marmara" και το "Σφενδόνη" καταλήφθηκαν."

Η επίθεση έγινε παρόλο που τα πλοία άλλαξαν ρότα μιας oι ακτιβιστές του στoλίσκoυ της ελευθερίας για τη Γάζα ήθελαν να αποφύγουν τη νυκτερινή εμπλοκή με το ισραηλινό ναυτικό.
Ο «στολίσκος της ελευθερίας», που μεταφέρει περίπου ... 700 ακτιβιστές και 10.000 τόννους ανθρωπιστικής βοήθειας..
Στις 4:50 ο Ισραηλινός στρατός έκανε επίθεση με ελικόπτερα και φουσκωτά ενάντια στο Στόλο της Ελευθερίας. To TRT μιλάει για 2 νεκρούς και 30 τραυματίες... http://www.trt.net.tr/Canli/canli.aspx?kanal=TRTTURK&
Με ελικόπτερα αποβιβάστηκαν στα πλοία ισραηλινοί κομάντος οι οποίοι άρχισαν να πυροβολούν

Το τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera στην αραβόφωνη εκπομπή του μετέδωσε ότι υπάρχει Έλληνας σοβαρά τραυματίας ο οποίος αρνείται να δεχτεί περίθαλψη από τις ισραηλινές αρχές και ζητάει να μεταφερθεί στην Ελλάδα.

Συνιστώσα του Στόλου της Ελευθερίας, ανακοίνωσε ότι από την επίθεση του σιωνιστικού στρατού στο πλοίο MAVI MARMARA υπήρξαν 2 νεκροί και 30 τραυματίες. Η είδηση επιβεβαιώθηκε και από το Αλ-Τζαζίρα, που αναφέρει ότι οι δύο νεκροί είναι Τούρκοι.

ΠΗΓΗ: http://digitalship.shiptogaza.gr/

Τουλάχιστον δέκα είναι οι νεκροί από την επίθεση ισραηλινών καταδρομέων στα πλοία της διεθνούς νηοπομπής που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με το ισραηλινό ιδιωτικό δίκτυο τηλεόρασης 10.

Άνδρες των ομάδων καταδρομών του ισραηλινού ναυτικού άνοιξαν πυρ μετά την επίθεση που δέχθηκαν με μαχαίρια και τσεκούρια από ορισμένα μέλη των αποστολών του διεθνούς στολίσκου, προσθέτει το ίδιο δίκτυο.

Το ίδιο δίκτυο δεν προσδιορίζει εάν μεταξύ των νεκρών και των τραυματιών περιλαμβάνονται και ισραηλινοί στρατιώτες.

Νωρίτερα, το τηλεοπτικό δίκτυο της ισλαμιστικής Χαμάς είχε κάνει λόγο για δύο νεκρούς. Τον ίδιο αριθμό νεκρών επιβεβαιώνει και η τουρκική ΜΚΟ που προώθησε την πρωτοβουλία.

http://www.ant1online.gr/World/MiddleEast/Pages/20105/ad26a02e-b2a4-4179-99c0-c6e0b5a87d65.aspx



Ισραηλινοί κομάντος επιτέθηκαν σε τουλάχιστον ένα από τα πλοιάρια του «στολίσκου της ελευθερίας» που μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 16 και να τραυματιστούν τουλάχιστον τριάντα από τους επιβαίνοντες, μεταδίδει η ισραηλινή τηλεόραση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου