Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

Λεφτά υπάρχουν ...αλλά για τις Τράπεζες

Από τα 110 δισεκατομμύρια που θα δανειστεί η χώρα τα 10 δισεκατομμύρια θα πάνε για το τρίτο πακέτο στήριξης προς τις τράπεζες.
Το πρώτο πακέτο ήταν 17 δισεκατομμύρια από την ΝΔ το δεύτερο πακέτο 11 δισεκατομμύρια από το ΠΑΣΟΚ και τώρα δανείζονται οι Έλληνες πολίτες μέσω του Ελληνικού κράτους από το ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Ένωση για να στηρίξουν τις τράπεζες με τα υψηλότατα κέρδη τους με επιπλέον 10 δισεκατομμύρια.
Σαν να μην καταλαβαίνουμε τι γίνεται.
Μας έλεγαν ότι έχουμε χρέος 110% του ΑΕΠ και πρέπει να πάρουμε μέτρα . Παίρνει λοιπόν τα σκληρά μέτρα ενάντια στους εργαζόμενους και τους πολίτες της χώρας μας ο υπουργός Παπακωνσταντίνου, αλλά παραδέχεται ταυτόχρονα οτι το έλλειμμα ... μετά το τέλος της τριετίας θα είναι πάνω από 140 % του ΑΕΠ .
Για ποιόν λόγο λοιπόν δανείζεται η χώρα μας με αυτόν τον τρόπο; Για να καταστρέψει την οικονομία της και να βρεθεί πιο κοντά στην κατάρρευση; Γιατί θα είναι πιο εύκολο τότε να ξεπληρώσει;
Μόνο τα 38 δις που δανείζουμε στις τράπεζες θα έφταναν για να μην καταφύγουμε στον δανεισμό για έναν χρόνο. Οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες είναι 368 δις .
Η δημιουργία κρατικής τράπεζας με συνένωση του Ταμιευτηρίου της αγροτικής και του ταμείου παρακαταθηκών και δανείων θα έπρεπε να είναι η πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης.
Με την χρησιμοποίηση ελάχιστου ποσοστού των καταθέσεων που υπάρχουν στην χώρα μας το πρόβλημα δανεισμού θα είχε μειωθεί τάχιστα και όσοι πόνταραν στην χρεωκοπία θα είχαν χάσει.
Αντί γι αυτό η κυβέρνηση αποφάσισε να διασφαλίσει τα συμφέροντα των τραπεζιτών, να μην τους ανταγωνιστεί και να σύρει τους εργαζόμενους ομήρους των υποχρεώσεων τους στις τράπεζες με μειωμένους μισθούς ή ακόμα και άνεργους.
Αυτό που γίνεται είναι πόλεμος .
Ή θα καθίσουμε να μας ληστέψουν και να μας ρίξουν στην δουλεία , την απελπισία και την διάλυση ή θα πρέπει να φωνάξουμε, αν δεν τους σταματήσουμε τώρα αύριο τα πράγματα θα είναι ακόμα χειρότερα.

3 σχόλια:

  1. Συμφωνούμε με την ανάλυση και τα σχόλια.
    Η αντίσταση μας είναι η μόνη λύση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ή ΑΝΥΠΑΚΟΗ ;
    Και δα δυο τιμωρουνται !!!
    Υ.Γ
    Μηπως υπαρχει ενσταση γι αυτο ??

    Τοτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΑΛΗΘΕΥΕΙ, ΑΛΛΑ ΓΝΩΣΤΟΣ ΜΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ, ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΚΗΡΥΧΘΕΙ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗΝΕΣ. ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΑΜΕΙΑ (ΚΟΙΝΩΣ ΕΦΟΡΙΕΣ) ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΜΕ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΣ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ!!! ΕΤΣΙ, ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ, ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΑΓΟΡΕΣ ΑΛΛΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤ ΕΠΕΚΤΑΣΗ, ΔΕΝ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΧΡΗΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή