Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Μεγάλη επιτυχία είχε η απεργία της 5 Μαΐου 2010 στην Αλουμίνιο της Ελλάδος.

Άγιος Νικόλαος 5 Μαΐου 2010
Μετά από πολύ καιρό σε καιρό απεργίας σταμάτησαν τα πάντα, βάση του άρθρου 15, και υπήρξε καλή συμμετοχή των εργαζομένων έξω από την πύλη του εργοστασίου.


Από τις 6:00 το πρωί συγκεντρώθηκαν οι πρώτοι εργαζόμενοι αφού τελείωσαν την βραδινή βάρδια τους, και παρέμειναν στην πύλη παρά την κούραση και το ξενύχτι και βοήθησαν στην περιφρούρηση της απεργίας. Όσο περνούσε η ώρα οι εργαζόμενοι μαζεύονταν για να στείλουν το μήνυμα τους ... προς την Διεύθυνση της εταιρίας αλλά και προς την κυβέρνηση.

Στις 8:00 είχαμε τις ομιλίες και τοποθετήσεις μελών της Διοίκησης του Σωματείου και παράλληλα κλείσιμο του δρόμου. Αρκετά στελέχη επέστρεψα στα σπίτια τους μετά από την απαίτηση των εργαζομένων, άλλοι ήθελαν να δείξουν την ΄΄υποταγή΄΄ τους και πέρασαν ή μετά από αρκετή ώρα επέστρεψαν για να περάσουν την πύλη σαν να μην συμβαίνει τίποτα, λες και δεν είναι εργαζόμενοι, λες και δεν έχουν παιδιά, λες και δεν τους νοιάζει ποιο θα είναι το μέλλον της κοινωνίας μας, φτάνει να πάρουν το ΄΄μεροκάματό΄΄ τους!

Συνάδελφοι

Όλοι μαζί μπορούμε ν’ αντιστρέψουμε τα δεδομένα. Πρέπει να οργανώσουμε τις επιτροπές στα τμήματα αλλά και να οργανώσουμε την απεργιακή επιτροπή. Παράλληλα να οργανώσουμε συλλαλητήρια στα χωριά και στις πόλεις. Κανένας εργαζόμενος να μην κάνει υπερορίες και να μην συμμετέχει σε συγκεντρώσεις ομάδων και επιτροπές της εταιρίας για όσο κρατάει ο αγώνας μας.

Το Σωματείο μας θ’ αποφασίσει για τις επόμενες κινητοποιήσεις. Τώρα όλοι μας πρέπει να βρεθούμε στο πλευρό του Σωματείου μας και να ενισχύσουμε τον θεσμό. Ένα θεσμό που ορισμένοι θέλουν να τον απαξιώσουν.

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ


Από anexartitoi.gr

1 σχόλιο:

  1. Εγω απο τα παραπανω θα κρατησω το τελευταιο :
    "Τώρα όλοι μας πρέπει να βρεθούμε στο πλευρό του Σωματείου μας και να ενισχύσουμε τον θεσμό."
    ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ !!!
    (μη εξαιρουμενων και των συντακτων της αναρτησης).

    ΑπάντησηΔιαγραφή