Τρίτη 4 Μαΐου 2010

Στις 19-20 Ιουνίου ο φετινός Ποδηλατικός Γύρος Δελφών 2010

Έφτασε και φέτος η ώρα για το μεγαλύτερο ποδηλατικό γεγονός των Δελφών.

Ο Δήμος Δελφών σε συνεργασία με την Ποδηλατική Ομοσπονδία Ελλάδας και την Ποδηλατική Ένωση Παλαιμάχων Αθλητών, διοργανώνουν το Σαββατοκύριακο 19 & 20 Ιουνίου 2010, το «Ποδηλατικό Κύπελλο Δελφών» 2010. Ένας αγώνας που έχει καταξιωθεί στο ποδηλατικό αθλητικό καλεντάρι κάθε χρονιάς και που ... αποτελεί πια μία κορυφαία ποδηλατική διοργάνωση στην Ελλάδα σε όλες τις κατηγορίες αγώνων.

Στον Αγώνα αυτό θα συμμετάσχουν περί τους 100 αθλητές που θα δοκιμάσουν τις αντοχές τους σε έναν από τους δυσκολότερους αγώνες της χώρας. Δύο ημέρες σκληρής αγωνιστικής δράσης στους δρόμους των Δελφών και της Φωκίδας που –σε συσχέτιση με τον καιρό και τον μεγάλο βαθμό δυσκολίας- αναμένεται και φέτος να κριθεί στις λεπτομέρειες και στην τακτική.



Ο Αγώνας λοιπόν θα διεξαχθεί σε δύο ημέρες:



Το Σάββατο 19/6, ο αγώνας ατομικής χρονομέτρησης θα πραγματοποιηθεί από τις 18:00 – 19:30, με εκκίνηση την ευθεία της διασταύρωσης των Εθνικών Οδών Άμφισσας-Ιτέας & Άμφισσας-Δελφών και τερματισμό στην είσοδο της πόλης των Δελφών. Το μήκος της διαδρομής είναι 11χλμ σε συνεχή ανηφορική πορεία (από τα 50μ στα 508μ) που δοκιμάζει αντοχές και φυσικές καταστάσεις στα όρια.

Την Κυριακή 20/6, ο αγώνας αντοχής θα εκκινήσει στις 08:30, έμπροσθεν του Δημαρχείου Δελφών (επί της οδού Βασιλέων Παύλου & Φρειδερίκης), ενώ οι αθλητές θα ακολουθήσουν την διαδρομή: Δελφοί – Ιτέα – Γαλαξίδι – Πεντεόρια – Ερατεινή – Αγ. Πάντες – Γαλαξίδι – Ιτέα – Δελφοί όπου και ο τερματισμός που θα πραγματοποιηθεί περί τις 14:00, και πάλι στην είσοδο της πόλης. Μία επίσης δύσκολη διαδρομή 117χλμ.

Η απονομή της γαλάζιας μπλούζας, των μεταλλίων και των επάθλων στις κατηγορίες των νικητών θα γίνει στις 15:00 στο Δημαρχείο Δελφών στην καθιερωμένη πια τελετή λήξης του αγωνιστικού διημέρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου