Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

Η δενδροφύτευση και η καθαριότητα στην παραλία της Ιτέας

Δύο φίλοι μας έστειλαν φωτογραφίες απο την παραλία της Ιτέας. Ο πρώτος φίλος μας έστειλε δύο φωτογραφίες σχετικά με την πρόσφατη δενδροφύτευση που έγινε στην παραλία
με το παρακάτω κείμενο (αφαιρέσαμε κάποιους χαρακτηρισμούς)

Όπως βλέπετε δεν υπήρχε άλλος χώρος για να γίνει η δενδροφύτευση και οι αρχές του τόπου έδωσαν άδεια να φυτέψουν τους
φοίνικες μες τη θάλασσα.
Και ρωτάμε, θα πιάσουν αυτά τα δενδράκια ή θα ... τα πάρει το κύμα?
Είναι νόμιμο 1 μέτρο από το χειμέριο κύμα?















Ο δεύτερος φίλος μας έστειλε φωτογραφίες απο εκεί που είχαν τραβηχθεί οι περασμένες που έδειχναν τα σκουπίδια και από όπου πλέον τα σκουπίδια που ήταν σκορπισμένα μαζεύτηκαν κάπως.

Κάναμε βόλτα και είδαμε ότι μάζεψαν τα σκουπίδια που είχατε δείξει στην παραλία, όμως κάδοι δεν υπάρχουν ακόμη, ενώ τα μεγάλα σκουπίδια όπως οι παλιές χαλασμένες καρέκλες είναι ακόμη εκεί.



3 σχόλια:

  1. Κάποια είδη φοίνικα αντέχουν και μέσα στη θάλασσα. Αν αντέξουν οι συγκεκριμένοι,τόσο από τη θάλασσα όσο και από κάποιους που στοχοποιούν τα δέντρα στην παραλία και κυρίως στην περιοχή ανατολικά του Μαϊάμι, θα είναι και μια ασπίδα προστασίας της ξηράς.
    Μακάρι να "πιάσουν" αλλά όπως και να 'χει είναι μια πολύ θετική πρωτοβουλία.

    Είναι παρήγορο που οι παρατηρήσεις του Iteanet πιάνουν τόπο όπως στην περίπτωση των σκουπιδιών και του κρηπιδώματος για το οποίο άρχισαν να γίνονται κάποια βήματα όμως χρειάζονται άλματα για την αλλαγή της εικόνας της παραλίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι φοίνικες νομίζουμε οτι έχουν φυτευτεί αρκετά κοντά στην θάλασσα. Πιθανόν να έπρεπε να φυτευθούν λίγο πιο πίσω.
    Η περιοχή που φυτεύτηκαν πάντως είναι καλή γιατί θα εμποδίσει κάπως αυτούς που βαριούνται να πάνε να ρίξουν τα σκάφη στο νερό από την μαρίνα της Ιτέας και χρησιμοποιούν αυτό το μέρος
    Το πρόβλημα που φαίνεται στις φωτογραφίες είναι οτι δεν υπάρχει λάστιχο αυτόματου ποτίσματος με αποτέλεσμα αν δεν μπει σύντομα τα δενδρύλια να ξεραθούν.
    Γενικά το παραλιακό μέτωπο της Ιτέας χρειάζεται μια συνολική μελέτη και αναβάθμισή, και όλες οι ενέργειές που γίνονται θα πρέπει να εντάσσονται σε αυτόν τον σχεδιασμό αλλιώς θα παραμείνουν καλές προθέσεις που δεν θα αλλάζουν ουσιαστικά την πόλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. TI GINETE ME TA ξεραμενα πευκα στιν παραλια μιποσ πρεπι να βαλουνε νεα και να μιν τα κοβουν και κλινουν τισ τριπεσ ι μαγαζατορεσ

    ΑπάντησηΔιαγραφή