Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

Συνελήφθη κλέφτης που έκλεψε εικόνες από την Βουνιχώρα

Δράστης «έγδυσε» στην κυριολεξία τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου της Βουνιχώρας Φωκίδας χωρίς να γίνει αντιληπτός αρπάζοντας απο αυτόν δεκαοχτώ (18) ξύλινες εικόνες με αγιογραφίες και παραστάσεις αγίων, παλαιότητος περίπου εκατό ετών, διαφόρων διαστάσεων, δέκα (10) εικόνες μεταλλικες με παραστάσεις αγίων διαφόρων διαστάσεων, ενός υφαντού λάβαρου ...
με αναπαράσταση Αγ. Νικολάου και τέλος ενός καμβά διαστάσεων 1,50Χ1,00 με απεικόνιση του Αγ. Κωνσταντίνου.
Οι άνδρες του Τμήματος Ασφαλείας Άμφισσας, μετά από έρευνα και κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, κατάφεραν ύστερα από συντονισμένες προσπάθειες να συλλάβουν τον ιερόσυλο δράστη στην οικία του οποίου εντοπίστηκαν δεκαέξι (16) παλαιές εικόνες με απεικονίσεις αγίων διαφόρων διαστάσεων, άλλα ... είδη θρησκευτικής λατρείας και δύο (2) μανουάλια, τα οποία και κατασχέθηκαν. Τέσσερις εκ των εικόνων, ένας υφασμάτινος σταυρός καθώς και τα προαναφερθέντα μανουάλια ανεγνωρίστησαν ως κλοπιμαία από τον Ιερέα του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Βουνιχώρας Φωκίδας, καθώς και από τους Επιτρόπους της εκκλησίας.
Σε βάρος του δράστη εσχηματίσθη δικογραφία για «διακεκριμένη περίπτωση κλοπής αντικειμένων από τόπο προορισμένο για θρησκευτική λατρεία και αφιερωμένων σ΄αυτή», ενώ συνεχίζονται οι έρευνες προς αποκάλυψη της ταυτότητας των λοιπών ανευρεθέντων Ιερών αντικειμένων, καθώς και για την ανεύρεση των υπόλοιπων εικόνων που εκλάπησαν από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βουνιχώρας.
Από prassia-eyrytanias.blogspot.com l

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου