Τρίτη 13 Απριλίου 2010

Ολοκληρώθηκε η κατασκευή της πέτρινης στάσης στην Αγία Ευθυμία

Τον Σεπτέμβριο του 2008, ο Σύλλογός μας ζήτησε την άδεια από τον Δήμο Άμφισσας, μέσω του Τοπικού Συμβουλίου Αγίας Ευθυμίας, προκειμένου να κατασκευάσει, με δαπάνες του, πετρόκτιστη στάση στη θέση “Πάνω Αλώνια” σε αντικατάσταση άλλης μεταλλικής.
Δυστυχώς, έπρεπε να περάσει ενάμιση χρόνος για να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε αυτό το έργο. Όλο αυτό το διάστημα είχαμε να αντιμετωπίσουμε διάφορα προσκόμματα. Ο Δήμος Άμφισσας ... καθυστέρησε πολύ να μας απαντήσει (μόλις τον Φεβρουάριο του 2009!!!) κι όταν απάντησε δεν ενέκρινε το αίτημά μας διότι…”δεν υπάρχει έγκριση από Αρχαιολογική Υπηρεσία”, την οποία εύκολα θα μπορούσε να εξασφαλίσει ο Δήμος με τις οργανωμένες υπηρεσίες που διαθέτει. Ο Σύλλογός μας προχώρησε στις σχετικές ενέργειες και κατάφερε να εξασφαλίσει την άδεια της αρχαιολογικής υπηρεσίας. Μετά από αυτό ο Δήμος Άμφισσας “συμφώνησε” με την προϋπόθεση ότι θα ασχοληθούμε “και με αδειοδοτήσεις πολεοδομίας”, κάτι που και πάλι, φυσικά, δεν “μπορούσε” να κάνει ο Δήμος. Μετά την ολοκλήρωση κι αυτής της διαδικασίας, από τον Σύλλογό μας, όλα ήταν έτοιμα για την κατασκευή της στάσης.

Την Μεγάλη Εβδομάδα άρχισαν τα έργα και ολοκληρώθηκαν λίγο μετά το Πάσχα. Η πετρόκτιστη στάση, με την τετράριχτη κεραμοσκεπή της, δένει αρμονικά με το περιβάλλον του χωριού μας και αποτελεί πλέον ένα πραγματικό στολίδι για τον τόπο μας. Το δάπεδό της επενδύθηκε με πέτρα Άρτας ενώ κατασκευάσθηκε και πέτρινο παγκάκι στο εσωτερικό της. Τα ξύλα που τοποθετήθηκαν στο πέτρινο παγκάκι αποτελούν προσφορά του ξυλουργείου του Ηλία Κατσακούλα, από την Βουνιχώρα, τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά. Επίσης θερμές ευχαριστίες στα παιδιά Μάκη Καπετανάκη και Στάθη Κυριάκη που, αφιλοκερδώς, “πέρασαν” με λούστρο όλα τα ξύλα της κεραμοσκεπής και στον τ. Πρόεδρο του Συλλόγου Ανδρέα Σολτάτο που είχε τον γενικό συντονισμό του έργου.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε και τον Δήμο Άμφισσας αλλά η όλη συμπεριφορά του δεν μας το επιτρέπει. Δυστυχώς, όχι μόνο δεν μας βοήθησε στο παραμικρό με τις υπηρεσίες του αλλά και με την παρελκυστική του πολιτική καθυστέρησε για πολύ καιρό την πραγματοποίηση του έργου. Ο Δήμος Άμφισσας- και ο κάθε Δήμος- θα πρέπει να καταλάβει ότι οι Σύλλογοι δρουν συμπληρωματικά και όχι ανταγωνιστικά και ότι το ενδιαφέρον τους είναι πραγματικό και χωρίς ιδιοτέλεια. Η συνεργασία όλων των φορέων μόνο καλά αποτελέσματα μπορεί να έχει για τον τόπο μας. Ας ελπίσουμε ότι στην επόμενη πρωτοβουλία μας αυτό θα έχει γίνει αντιληπτό.


Από blog.agiathimia.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου