Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

"Ακουσα 3-4 κρότους δυνατούς και οξείς" κατέθεσε ο σκοπός στη συμβολή των οδών Χαριλάου Τρικούπη και Ναυαρίνου

Αναζητείται ακόμα από την αστυνομία ο 17χρονος αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Χθες μάλιστα προσκομίστηκε στο δικαστήριο έγγραφο της αστυνομίας η οποία τον αναζητεί προκειμένου να τον συνοδεύσει στην Αμφισσα, όπου έχει κληθεί να καταθέσει στη δίκη για τη δολοφονία του φίλου του. Σύμφωνα με το έγγραφο, ο νεαρός αυτόπτης μάρτυρας δεν βρέθηκε, ενώ στο Λύκειο όπου φοιτά έχει να παρακολουθήσει μαθήματα από την 1η Φεβρουαρίου του 2010.

Στο μεταξύ, συνεχίστηκε και χθες η δίκη ... με την κατάθεση αστυνομικού, μέλους της διμοιρίας στην οδό Χαριλάου Τρικούπη και Ναυαρίνου το μοιραίο βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου 2008. Ο μάρτυρας Αθανάσιος Δελλής επανέλαβε και χθες, ολοκληρώνοντας την κατάθεσή του, ότι το βράδυ εκείνο πριν δει τους δύο ειδικούς φρουρούς να φτάνουν στο σημείο, η κατάσταση ήταν ήρεμη. «Ακουγα μόνο μια οχλαγωγία, σαν έφηβοι που συζητούν για ποδόσφαιρο και κάποιοι μιλούν κάπως πιο έντονα από τους άλλους. Δεν είχε προηγηθεί καμία σφοδρή επίθεση», κατέθεσε ο σκοπός στη συμβολή των οδών Χαριλάου Τρικούπη και Ναυαρίνου. Παράλληλα, ο Αθανάσιος Δελλής αναφέρθηκε σε «3-4 κρότους δυνατούς και οξείς», δίχως να εξακριβώσει αν επρόκειτο για πυροβολισμούς ή όχι.
Στη συνέχεια είδε τους δύο ειδικούς φρουρούς να επιστρέφουν από το σημείο απ’ όπου ακούστηκαν οι κρότοι, εκεί όπου βρίσκονταν και οι υπόλοιποι αστυνομικοί «με γρήγορο βηματισμό -βάσει των δικών μου δεδομένων, θεωρώ ότι έτρεχαν- δεν μας είπαν όμως τι συνέβη».

Επίσης ο μάρτυρας, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις της υπεράσπισης, είπε ότι οι επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών «είναι συνηθισμένα περιστατικά και είτε πρόκειται για σοβαρό επεισόδιο είτε για πολύ απλό, οι εντολές είναι ίδιες. Στη σχολή της αστυνομίας διδάσκονται ότι δεν πρέπει να πυροβολούν κατά του πλήθους, γιατί υπάρχει αυξημένη πιθανότητα να σκοτωθεί άνθρωπος». Η δίκη συνεχίζεται σήμερα, με την κατάθεση ακόμη ενός αστυνομικού, μέλους διμοιρίας.


ΜΑΡΙΑ ΔΗΜΑ
Από espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου