Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

Διευθύνσεις 13 λατομείων στη χώρα, σε Φωκίδα, Βοιωτία, και Πελοπόννησο είχαν οι κατηγορούμενοι ως μέλη του Επαναστατικού Αγώνα

Το αρχείο των προκηρύξεων του Επαναστατικού Αγώνα, καθώς και μία ημιτελής προκήρυξη που σύμφωνα με την Αστυνομία αφορούσε σχεδιαζόμενο χτύπημα, όπλα, σφαίρες και περίπου 120.000 ευρώ ήταν τα σημαντικότερα ευρήματα στο αυτοκίνητο-«κινητή γιάφκα» που βρέθηκε στη Νέα Φιλαδέλφεια προχθές.

Στο αυτοκίνητο που ανήκε στον κατηγορούμενο Κωνσταντίνο Γουρνά βρέθηκαν- σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις της Αστυνομίας- όλο το αρχείο του Επαναστατικού Αγώνα, δύο εννιάρια πιστόλια τα οποία όπως διαπιστώθηκε ήταν «καθαρά» (δεν είχαν χρησιμοποιηθεί σε παράνομη ενέργεια), δεσμίδες χαρτονομισμάτων αξίας 119.240 ευρώ. Η προέλευση των χρημάτων ερευνάται, αλλά αστυνομικές πηγές ανέφεραν ότι προέρχονται από συγκεκριμένη ληστεία. Το αυτοκίνητο, λευκό Lancia Dedra ήταν σταθμευμένο στην οδό Ανακούς στη Ν. Φιλαδέλφεια, πολύ κοντά στο σπίτι της οδού Σαραντόγλου που θεωρείται γιάφκα του Επαναστατικού Αγώνα.

Διευθύνσεις λατομείων Στα ψηφιακά αρχεία που επίσης βρέ θηκαν στο αυτοκίνητο υπάρχουν... οι διευθύνσεις 13 λατομείων στη χώρα, σε Φωκίδα, Βοιωτία, και Πελοπόννησο, από όπου, σύμφωνα με την ερμηνεία της Αστυνομίας, οι τρομοκράτες σκόπευαν να κλέψουν εκρηκτικές ύλες.

Η Αντιτρομοκρατική έφτασε στο αυτοκίνητο συνδυάζοντας την παρουσία του 31χρονου κατηγορούμενου Κ. Γουρνά, πατέρα δίδυμων παιδιών ηλικίας 16 μηνών, στην περιοχή το βράδυ του Σαββάτου, όπου και συνελήφθη.

Πλήρωνε τα ενοίκια
Κατά την Αστυνομία, ο Κ. Γουρνάς στο οργανόγραμμα του Επαναστατικού Αγώνα ήταν ο άνθρωπος που αναλάμβανε να πληρώνει τα ενοίκια για τις γιάφκες της οργάνωσης. Μαζί του φέρεται να επικοινώνησε ο Νίκος Μαζιώτης την Τετάρτη 7η Απριλίου για να μάθει αν είχε πληρώσει ενοίκια και κοινόχρηστα σε δύο από τις γιάφκες. Οι διωκτικές αρχές εκτιμούν πως το Σάββατο όταν έμαθε ότι η Αντιτρομοκρατική είχε προχωρήσει σε συλλήψεις, επιχείρησε να μεταφέρει το αρχείο της οργάνωσης από το αυτοκίνητο σε ασφαλές μέρος. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το Lancia ήταν ακινητοποιημένο από μηχανική βλάβη. Εκεί πιθανολογούν πως πήγαινε ο Γουρνάς όταν έμαθε για τη σύλληψη των υπολοίπων. Σύμφωνα πάντως με κάτοικο της περιοχής, η Αστυνομία είχε εντοπίσει το λευκό Ι.Χ. από τη Δευτέρα καθώς ανήκει στον Γουρνά, δεν είναι κλεμμένο και ήταν εύκολο να εντοπιστεί. Μετακινήσεις αυτοκινήτων
Σύμφωνα πάντως με αστυνομικές πηγές το Ι.Χ. εντοπίστηκε την Τετάρτη, ενώ αρχικά οι αστυνομικοί αναζητούσαν ένα μαύρο Fiat, το οποίο επίσης βρέθηκε στην περιοχή αλλά δεν αποδείχθηκε ότι έχει σχέση με την οργάνωση. Οπως προέκυψε από τις συνομιλίες που υπεκλάπησαν δύο ημέρες πριν συλληφθούν, οι τρομοκράτες μετακίνησαν δύο άλλα Ι.Χ. στα οποία εκτιμάται πως βρίσκεται κρυμμένος ο βαρύς οπλισμός της οργάνωσης.

Ο εντοπισμός του οπλοστασίου συνεχίζει να αποτελεί τον μεγάλο πονοκέφαλο της ΕΛ.ΑΣ. «Οσο δεν βρίσκουμε τα όπλα δεν μπορούμε να μιλήσουμε για εξάρθρωση του Επαναστατικού Αγώνα», λέει στα «ΝΕΑ» ανώτερο στέλεχος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που αισιοδοξεί πως «με τις καλύτερες προϋποθέσεις, θα χρειαστούμε 4-5 μήνες για να φτάσουμε στο ξετύλιγμα του κουβαριού».

Με ψεύτικα στοιχεία
Η Αντιτρομοκρατική, όπως έγραψαν χθες «ΤΑ ΝΕΑ» διενήργησε έρευνα και σε δύο διαμερίσματα, στην οδό Μηδείας 7 και Πάρου στην Κυψέλη. Και τα δύο βρίσκονται στον 5ο όροφο της πολυκατοικίας και τα είχε νοικιάσει ο Γουρνάς με ψεύτικα στοιχεία. Στο ένα διαμέρισμα, το οποίο ξενοίκιασαν οι τρομοκράτες πριν από δύο μήνες οι αστυνομικοί εντόπισαν υπολείμματα εκρηκτικής ύλης, η οποία εξετάζεται στα εγκληματολογικά εργαστήρια. Στο διπλανό διαμέρισμα όμως οι αστυνομικοί βρήκαν κουκούλες, δύο ζευγάρια χειροπέδες, γάντια, ένα φορητό εξωτερικό δίσκο ηλεκτρονικού υπολογιστή (USΒ), μια βιντεοκάμερα και άλλα αντικείμενα. Πάντως ανώτεροι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής εκτιμούν πως πολύ κοντά στο σημείο όπου βρέθηκε το λευκό Lancia βρίσκεται ακόμη μία γιάφκα των τρομοκρατών.

ΣΤΟ ΠΟΡΤ-ΜΠΑΓΚΑΖ

του αυτοκινήτου του Κ. Γουρνά βρέθηκε το «αρχείο» αλλά και το «ταμείο» των τρομοκρατών με 119.240 ευρώ


Σε κοντινή απόσταση οι δύο γιάφκες

ΜΕΡΙΚΕΣ εκατοντάδες μέτρα χωρίζουν την οδό Μηδείας (σε αστυνομικό κλοιό φωτογραφία πάνω), όπου στον αριθμό 7 εντοπίσθηκαν τα δύο διαμερίσματα- γιάφκες που χρησιμοποιούσαν οι κατηγορούμενοι ως μέλη του Επαναστατικού Αγώνα, από την οδό Πάτμου: στον αριθμό 84 αυτού του δρόμου βρισκόταν το μεγαλύτερο μέρος του οπλισμού της 17 Νοέμβρη. Ηταν το διαμέρισμα που είχε νοικιάσει ο Σάββας Ξηρός με την ιδιότητα του φοιτητή και το όνομα «Γρηγόρης Πουφτσής».


Αψογα οργανωμένο σύστημα εσόδων - εξόδων

ΑΨΟΓΑ οργανωμένο λογιστικό σύστημα καταγραφής των εσόδων και των εξόδων τους διατηρούσαν οι κατηγορούμενοι ως τρομοκράτες. Οπως προκύπτει από την ανάγνωση ψηφιακού αρχείου που βρέθηκε στους σκληρούς δίσκους στο αυτοκίνητο του Κ. Γουρνά, οι κατηγορούμενοι φαίνεται να έχουν περασμένα με χρονολογική σειρά όλα τα χρήματα που κατέληγαν στο ταμείο της οργάνωσης.

Μάλιστα οι καταγραφές φαίνεται ότι αρχίζουν από το 2003 δείχνοντας, κατά την αστυνομία, πως από την πρώτη εμφάνιση του Ε.Α. υπήρξε πολύ καλή οργάνωση. Οι αστυνομικοί όμως δεν μπορούν να καταλήξουν στο ακριβές ποσό διότι ο άνθρωπος που κρατούσε τα συγκεκριμένα αρχεία έγραφε μόνο τα τρία πρώτα στοιχεία από τα ποσά. Η Αστυνομία προσπαθεί να αντιπαραβάλει τις ημερομηνίες κατά τις οποίες καταγράφονται έσοδα με τη διάπραξη ληστειών τόσο στην Αθήνα όσο και στην περιφέρεια.

Μεγάλη ήταν και η εκροή από το ταμείο. Οπως εκτιμάται, μεγάλα ποσά έχουν πάει για την προμήθεια καθαρών όπλων. «Τα καθαρά όπλα, αυτά δηλαδή που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί ποτέ στο παρελθόν σε εγκληματική ενέργεια, κοστίζουν ακριβά στη μαύρη αγορά των όπλων», λέει στα «ΝΕΑ» αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. Στην Αντιτρομοκρατική προσπαθούν πάντως να αποκωδικοποιήσουν για ποιο λόγο οι τρομοκράτες άλλαζαν τόσο συχνά όπλα, κάτι που θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα στα στεγανά της οργάνωσης. Μεγάλα ήταν και τα ποσά που φαίνεται ότι έδιναν και για την ενοικίαση διαμερισμάτων. Από σπίτια που έχει ελέγξει μέχρι σήμερα η Αντιτρομοκρατική προκύπτει πως άλλαζαν στέγη ακόμη και για την προσωπική τους εγκατάσταση μέσα σε δύο χρόνια το πολύ, ενώ ορισμένες μισθώσεις διαμερισμάτων κράτησαν ελάχιστους μήνες. Σε όλες όμως τις περιπτώσεις φρόντιζαν να είναι καλοπληρωτές και να μην προκαλούν τις επισκέψεις των ιδιοκτητών για την είσπραξη των οφειλομένων. Σήμερα αναμένονται και οι απαντήσεις για την προέλευση των 119.240 ευρώ που βρέθηκαν στο αυτοκίνητο του Γουρνά
Από tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου