Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

Τα αποτελέσματα της S&B

Ανακοίνωσε τα αποτελέσματα για το 2009 η S&B , σε αυτά βλέπουμε μείωση του τζίρου, συρρίκνωση των εξόδων αναπροσαρμογή του δανεισμού και μέρισμα στα επίπεδα του περσινού έτους. Δηλαδή το ίδιο μέρισμα άσχετα αν υπάρχει κρίση ή όχι.
Πως γίνεται αυτό; δείτε μερικά αποσπάσματα παρακάτω:

Ενοποιημένες πωλήσεις €336 εκατ. περίπου, μειωμένες κατά 26% για το σύνολο του έτους.
Συγκρίσιμα EBITDA και λειτουργικά κέρδη χαμηλότερα κατά 36% και 54% αντιστοίχως.
Μείωση συγκρίσιμων καθαρών λειτουργικών εξόδων κατά 14% ή €9,2 εκατ. σε σχέση με το 2008
Σημαντική βελτίωση ταμειακών ροών από λειτουργικές δραστηριότητες στα €87,0 εκατ. (αύξηση κατά €52,4 εκατ.)
Μείωση του καθαρού δανεισμού κατά 40% ή €81,2 εκατ., δηλαδή μείωση στα €121,9 εκατ. από €203,1 εκατ. στην αρχή του έτους, που αντικατοπτρίζει ισόρροπα την εσωτερική βελτίωση των ... ταμειακών ροών και την επιτυχημένη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου
Προτεινόμενο ετήσιο μέρισμα €0,12 ανά μετοχή, στα επίπεδα του 2008 αναπροσαρμοσμένα βάσει της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου του 2009

«Η επιδείνωση του οικονομικού περιβάλλοντος το 2009 ήταν πρωτοφανής. Ενεργήσαμε γρήγορα και αποφασιστικά, υλοποιώντας μέτρα προκειμένου να προσαρμόσουμε τη δραστηριότητά μας στα νέα δεδομένα της ζήτησης, να μειώσουμε την κοστολογική μας βάση, να βελτιώσουμε τις ταμειακές ροές και να περιορίσουμε το δανεισμό μας..."

"...Πάνω από το 90% των πωλήσεων του Ομίλου προέρχεται από χώρες εκτός Ελλάδος και αυτές οι χώρες παρέχουν ενδείξεις ήπιας, αλλά συνεχιζόμενης ανάκαμψης για τις τελικές αγορές όπου δραστηριοποιούμαστε. Είμαστε σε επαγρύπνηση σχετικά με την αυξητική τάση που παρουσιάζει η ανεργία και την αδύναμη πρωτογενή ζήτηση..."

"Ανταποκρινόμενοι στην αρνητική οικονομική συγκυρία, προχωρήσαμε γρήγορα και αποφασιστικά στην υλοποίηση πρωτοβουλιών, τόσο στον τομέα του κόστους όσο και των λειτουργικών εξόδων, που μας βοήθησαν να περιορίσουμε τις επιπτώσεις στην κερδοφορία μας από τις μειωμένες πωλήσεις. Σε ότι αφορά το κόστος, προσαρμόσαμε την παραγωγή στην επικρατούσα ζήτηση και στις ανάγκες παραγωγής των πελατών μας. Τα μέτρα που ελήφθησαν περιελάμβαναν μειώσεις σε βάρδιες και εργατοώρες, προσωρινή αναστολή δραστηριοτήτων σε επιλεγμένες μονάδες, μείωση του ανθρώπινου δυναμικού και εξορθολογισμό του δικτύου παραγωγής. Σε αυτό το πλαίσιο προχωρήσαμε σε κλείσιμο τριών μονάδων στην Ευρώπη και στις Η.Π.Α. και μειώσαμε αντίστοιχα τον αριθμό των εργαζομένων. Επιπλέον, θέσαμε σε εφαρμογή ένα πρόγραμμα ενοποίησης των Ευρωπαϊκών εγκαταστάσεων παραγωγής του κλάδου Συλλιπασμάτων Συνεχούς Χύτευσης, στοχεύοντας στη συγκέντρωση της παραγωγής κοκκωδών συλλιπασμάτων χύτευσης για τις αγορές χάλυβα της Ανατολικής και της Δυτικής Ευρώπης, στη Γερμανία. Το πρόγραμμα αναμένεται να υλοποιηθεί εντός του πρώτου τριμήνου του τρέχοντος έτους και να αποφέρει περαιτέρω μείωση του αριθμού των εργαζομένων μέχρι το τέλος Μαρτίου. Οι σχετικές ενέργειες συνέβαλαν σημαντικά στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τη ιδιαίτερη υποχώρηση των όγκων πωλήσεων το 2009. Ως αποτέλεσμα, το κόστος πωλήσεων μειώθηκε κατά €91,0 εκατ., ή κατά 25,8% σε σχέση με το 2008 και το μικτό κέρδος έφθασε στα €73,8 εκατ., ή 28,6% χαμηλότερα σε σχέση με το περασμένο έτος, συμβάλλοντας στη διατήρηση ενός μικτού περιθωρίου 22,0%, σχεδόν ανάλογου με το 22,7% της προηγούμενης χρονιάς..."

"...Στον τομέα των λειτουργικών εξόδων, εστιάσαμε αρχικά σε κατηγορίες προαιρετικών δαπανών, αλλά οι προσπάθειές μας εντατικοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της χρονιάς, υιοθετώντας μία πιο διευρυμένη σειρά μέτρων, που περιελάμβανε τη διαχείριση και αναδιοργάνωση του προσωπικού, μείωση του χώρου των κεντρικών γραφείων και υπενοικίαση των υπολοίπων χώρων, πάγωμα μισθών και γενική μείωση των συνολικών μεταβλητών αποδοχών των μεσαίων και υψηλόβαθμων στελεχών. Το αποτέλεσμα των ενεργειών που υλοποιήθηκαν συνέβαλε στη μείωση των συνολικών συγκρίσιμων καθαρών λειτουργικών εξόδων κατά 14,1% ή κατά €9,2 εκατ., από €65,5 εκατ. το 2008 σε €56,3 εκατ. το 2009, σε πλήρη ευθυγράμμιση με τα σχέδιά μας. Τα συγκρίσιμα λειτουργικά κέρδη έφθασαν στα €17,5 εκατ., χαμηλότερα κατά 53,7% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Τα συγκρίσιμα κέρδη προ φόρων και τα καθαρά κέρδη των μετόχων διαμορφώθηκαν σε €10,5 εκατ., και €7,3 εκατ., μειωμένα σε σχέση με το 2008 κατά 47,1% και 47,7% αντιστοίχως. Ο αριθμός των εργαζομένων μειώθηκε σε επίπεδο Ομίλου κατά 174 άτομα, ή ποσοστό 8%...."
Αν δεν καταλάβατε τίποτα και θέλετε να διαβάσετε περισσότερα θα τα βρείτε όλα ΕΔΩ

24 σχόλια:

  1. Παιδιά,

    επειδή εμεις νοιαζόμαστε για τον βωξίτη τα νεα ειναι τα ακολουθα:

    Ο βωξίτης εχει μαιμουδευτει καταλληλα ωστε να βγει θετικος και εχει πάρει πριμοδοτηση από τα λοιπα ορυκτα. Αυτο ειναι εμφανες εαν συγκριθει με τα αποτελέσματα εννεαμήνου. Αρα γιατι βγαζουν θετικο ενα μεταλλειο που δεν εχει αποθεματα, που το δασαρχειο του σταματαει τισ γεωτρησεις και η αστυνομια του σφραγιζει τις στοες (βλέπε ΝΕΡΑ 4)? Γιατι ψαχνουν να το πουλήσουν. Το προβλημα ειναι πως αν δεν βρουν αγοραστη ταχιστα θα κανουν απολυσεις. Ηδη ψυθιριζονται κακα πραγματα για μετα το πάσχα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το μεταλλειο παει για κλεισιμο τωρα που οι επιφανειες στο Λιδωρικι πηγαν στο Συμβουλιο της Επικρατειας. Ξυπνατε ρε ..................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό που διαβάζουμε εμείς απο τα αποτελέσματα είναι οτι η ζήτηση είναι πολύ μικρή και ότι διώχνουν κόσμο για να μην έχουν έξοδα.
    Αυτό το κάνουν σε ολόκληρο τον κόσμο άρα και εδώ .
    Αν θα το ρίξουν στο Δασαρχείο ή στην αστυνομία ή στους οποιοσδήποτε άλλους δεν έχει να κάνει με την ουσία του θέματος.
    Η ουσία είναι η οικονομική κρίση και η περιορισμένη ζήτηση για μετάλλευμα.
    Τώρα αν υπάρχουν αποθέματα ή όχι στην περιοχή αυτό νομίζω ότι το ξέρουμε όλοι, εκτός και αν κοροϊδευόμαστε και μετά το Λιδορίκι υπάρχει μόνο το λουκέτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ ιτεανετ,

    Ασχετα απ'οτι θελεις να διαβαζεις και να ερμηνευεις θα πρεπει να ξερεις οτι ενα κοιτασμα απο την πλευρα που ανακαλυπτεται εως την ημερα που αρχιζει να εξορυσεται περνανε περιπου τρια χρονια λογω αδειοδοτησεων προσπελασεων κλπ. Επισης οι επιφανειακες εκμεταλλευσεις εχουν μια σχεση κοστους 1 προς 5 σχετικα με τις υπογειες. Επειδη απ'οσα απλοικα αναφερεις ειναι ολοφανερο οτι δεν εισαι της δουλειας (συγκαλυμμενα πιστευω πως υποστηριζεις τους Κυριακοπουλους) θα ηθελα να σου εξηγησω με απλα λογια πως "ναι, το ξερουμε ολοι πως κοιτασματα υπαρχουν, αυτα τα κοιτασματα ομως δεν ειναι άμεσα εκμεταλλευσιμα γιατι δεν εχουν εντοπισθει ουτε αδειδοτηθει οποτε για τρια χρονια το μεταλλειο πως θα ταισει τα παιδια του? ". Αυτη ειναι μια πολυ τεκμηριωμενη αποψη ενος ανθρωπου,γεννημα θρεμμα της περιοχης που αναγκαζεται στην ανωνυμια για να περισωσει την εργασια του.
    Φιλικα
    Ο μεταλλωρυχος της Δωριδας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μεταλλωρυχε της Δωριδας μηπως εισαι ψηλος και δουλευεις 1325? Παντως οτι και να λες δεν εχεις και πολυ αδικο. Εγω ψαχνω ηδη αλλου για δουλεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μεταλλωρυχε της δωριδας,

    προς πληροφορηση σου αυτη τη στιγμη η παραγωγη του μεταλλειου της Σκαι Μπι δεν υπερβαινει τους 1500 τονους τη μερα απο τα υπογεια και το προσωπικο που εχει ειναι για 5.000 τονους. Τα μισα φορτηγα ειναι αραγμενα. με την ευκαιρια ξερει κανεις να μασ πει τι εγινε στα Νερα και πηγε η αστυνομια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Θα συμφωνήσω σε όλα όσα λές μεταλλωρύχε της Δωρίδας.
    Μία ερώτηση μόνο θα σου κάνω.
    Αυτό δεν το ήξερε η εταιρεία να προετοιμαστεί;
    Ή το ήξερε και ήθελε να φέρει τα πράγματα προ τετελεσμένων για να επιβάλει επιφανειακές εξορύξεις που έχουν μεγαλύτερο κέρδος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Λοιπον ΙΤΕΑΝΕΤ τα πραγματα εχουν ως εξης΅:

    Παλιοτερα που δεν υπηρχε η οικολογικη ευαισθησια η εταιρεια χτυπαγε επιφανεια και ξεκοιλιασε τη Γκιώνα παιρνοντας τα φιλετα. Επισης ο καθε διευθυντης θελοντας να καρπωθει υψηλα μπονους παρουσιαζε παραγωγικοτητα και μειωμενο κοστος επενδυσεων (βλεπε ερευνα για γεντοπισμο νεων κοιτασματων με γεωτρησεις). Ετσι λιγο η γραφειοκρατια της Αθηνας,λιγο η αποκρυψη απο τους διευθυνταδες της πραγματικοτητας, λιγο οι οικολογοι το μεταλλειο ηρθε στην παρουσα τραγικη κατασταση να μην εχει αδειοδοτημενα κοιτασμαατα αλλα ουτε και εντοπισμενα. Αυτη τη στιγμη το μεταλλειο για τα επομενα τρια χρονια πολυ δυσκολα θα υπερβει τις 600.000 τονους/χρονο ενω για να καλυψει τα εξοδα του χρειαζεται 1.000.000 με 1.200.000 τονους. Το προβλημα ειναι οτι περισσοτερα υπογεια της εταιρειας ειναι κατα Γραβια μεριά και ειναι πολυ δυσκολα εξορυξιμα.

    Στην διαθεση σου για οτι πληροφορια θελεις

    Ο μεταλλωρύχος της Δωριδας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ρε Μεταλλωρυχε πολυ ψαγμενο σε βλεπω,
    μηπως εχεις και κανα γραφειο στο 51?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Για ΓΚΡΗΚ ΜΑΙΝΕΡ:

    Απ'οτι φαινεται τα ΝΕΡΑ 4 τα σφραγισε η αστυνομια υστερα απο διαταγη της επιθεωρησης μεταλλειων γιατι δεν υπηρχε ουτε μελετη ουτε αδεια εξορυξης.

    Οσο για τον φιλο που αναρωτιεται ναι ειμαι ψαγμενος αλλα οχι και γραφειο στο 51. Ελεος πια, που τετοια μεγαλεια.

    χαιρετω και καληνυχτιζω

    Ο μεταλλωρύχος της Δωρίδας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Θα τα δεχθώ πάλι αυτά που λες φίλε Μεταλλωρύχε της Δωρίδας.

    Θα σου κάνω όμως ακόμα μία ερώτηση.

    Γιατί δεν προχώρησε τους φακέλους που έχει περάσει από Νομαρχιακό συμβούλιο και αφορούν υπόγειες εξορύξεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αγαπητε ΙΤΕΑΝΕΤ,

    προσωπικα δεν πιστευώ ότι υπάρχει δόλος απο την Εταιρεία ωστε να μην αδειοδοτησει τα υπογεια. Μαλλον αβλεψια είναι, σε μια εταιρεία που κακα τα ψεματα ειναι ξεχαρβαλωμενη. Τα οικονομικα της αποτελεσματα το δειχνουν αλλωστε. Επίσης ειναι και θεμα της Δημόσιας Διοίκησης που ειναι πολυ αργη σε ορισμενα θεματα.

    Οσο για το άλλο φυσικά και η εταιρεία θέλει να χτυπάει επιφάνεια γιατι έχει μικροτερο κόστος. Αρα δεν πιστευω πως δεν προωθει τους φακέλους για να μην αδειοδοτήσει υπόγεια, πιστεύω όμως πως οι φάκελλοι ειναι ελλεπείς ωστε να πηγαινοέρχονται στα γραφεία των αρμοδίων για πολύ καιρό.

    Φιλικά
    Ο Μεταλλωρύχος της δωρίδας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Φίλε μεταλλωρύχε της Δωρίδας.

    Το τι πιστεύει ο κάθε ένας μας είναι υποκειμενικό.
    Τα προβλήματα που αναφέρεις εγώ πιστεύω οτι δεν αποτελούν αστοχίες της διοίκησης, αν είναι αληθινά τα στοιχεία που αναπαράγουμε (έχω αμφιβολίες γιατί διαχειρίζονται άλλοι για δικά τους συμφέροντα αυτήν την πληροφορία )
    Ο προγραμματισμός των εταιρειών υπάρχει εδώ και χρόνια και κατευθύνεται πιο οργανωμένα.
    Αυτό πρέπει να το σκεφτούμε μιας και επιπλέον το Λιδορίκι βγήκε πρόσφατα και σε χρόνο ρεκόρ.
    Αν δεν έχει προγραμματισμό δεν την σώνει ότι και να κάνει αυτή η εταιρεία.
    Εξευτελίζεται και θα υποστεί ρήτρες από τα συμβόλαια που έχει υπογράψει, ενώ θα είναι τελείως αναξιόπιστη ως προς τον προγραμματισμό της αποκατάστασης του περιβάλλοντος.
    Δεν πιστεύω αυτήν την εκδοχή.
    Η εταιρεία προγραμμάτισε επιφανειακές εν γνώση της. Γι αυτόν τον λόγο κόντραρε με αντι-συγκεντρώσεις και δημοσιεύσεις των εργολάβων στις εφημερίδες την προηγούμενη χρονιά.
    Έχει αποφασίσει να μειώσει το κόστος με ότι αυτό συνεπάγεται. Τι να το κάνει το μετάλλευμα αν δεν έχει ζήτηση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Φίλε ΙΤΕΑΝΕΤ,

    σεβαστή η αποψη σου αλλα δεν τους εχω και για τοσο δολοπλοκους.

    Οσο για την αναξιοπιστια αυτη αναδεικνυεται καθημερινα. Ταζουνε χωρις αντικρυσμα. Οπως στο Λιδωρικι που ταζανε καζινο στη Λιμνη, όπως και για τις αποκαταστασεις που δεν θα γινει τιποτα (και πως να γινει αφου για να αποκαταστησεις πρεπει να πληρωσεις περισσοτερα απ'οτι για να εξορυξεις). οπως και στους εργολαβους που τους εχουνε παρατησει όλοι (απ'οτι ξερω με τον τελευταιο έγινε απιθανο σωου στο Μαιαμι).

    Το προβλημα ειναι με εμας γιατι ενω βλεπουμε τα χαλια μας δεν ξεκιναμε να κανουμε κατι διαφορετικο μιας και ζουμε στον πιο ωραιο νομο της Ελλαδας (Ιτεα, Δελφοι, γαλαξιδι, Γκιωνα, δυο ώρες από το αεροδρομιο,κλπ) και κρεμόμαστε από τους μισθούς πείνας ενος ξοφλημενου μεταλλείου.

    Φιλικά
    Μεταλλωρύχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πάντως ένας παγκόσμιος όμιλος με προγραμματισμούς και δεν συμμαζεύεται δεν είναι δυνατόν να είναι όσο φούσκα.
    Δεν μπορούμε να πιστέψουμε οτι τους κορόιδεψαν οι διευθυντάδες και δεν κατάλαβαν οτι δεν έχουν βγάλει ούτε μία άδεια για καινούργια εξόρυξη με αποτέλεσμα να μείνουν χωρίς μετάλλευμα.
    Εκβιάζουν και τους εργαζόμενους και την κοινωνία για να δεχθούν τους όρους τους έτσι ώστε να συνεχίσουν παρόλη την κρίση να παίρνουν το μέρισμά τους όπως κάθε χρόνο.
    Το κόστος γι αυτό το μέρισμα θέλουν να το πληρώσουν οι εργαζόμενοι και το περιβάλλον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τι να σου πω φίλε Ιτεανετ, ισως έχεις και δίκιο. Γιατί και στη Μήλο τα ίδια έχουνε κάνει. Η διαφορά με τον βωξίτη είναι ότι εκει έχουνε αποθέματα νομιμοποιημένα επιφανειακά εδώ και χρόνια.

    Θα ήθελα επίσης να σου πω πως το μέγεθος του Ομίλου (300 εκ.τζίρος με 1,5% κερδοφορία και 200 εκ. αξία πώλησης) για ευρωπαικά επίπεδα είναι επιεικώς αστείο. Ας μη μιλάμε για παγκόσμιο επίπεδο. Οσο για την παρουσία τους διεθνώς εχουν γεμίσει την υφήλιο με ΕΠΕ (SRL) των 5.000 Ευρώ έτσι για να λένε ότι έχουν παρουσία.

    Εν τέλει τα παραπάνω ποσώς με ενδιαφέρουν γιατί μεγάλα καράβια μεγάλες φουρτούνες. Μπορεί κανεις να μου πει τι θα γίνει όταν το μεταλλείο δεν θα μπορεί να βγάλει άλλο βωξίτη?

    Φιλικά
    Ο μεταλλωρύχος της Δωρίδας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μεταλλωρύχε,

    Εμεις συνφωνούμε με τον Ιτεα. Σιγα που δεν ξέρουν. Απλά λενε: Υπόγεια δεν έχουμε, μονο επιφάνειες και αμα σας αρεσει, και κυρια παπαθαναση καλυψε μας πολιτικα γιατι διαφορετικά σου στελνουμε 400 στον ΟΑΕΔ. Γι'αυτο και η βουλευτης δεν εχει τοποθετηθει. Επίσης διατεινονται ότι στην φωκιδα εχουνε τον ενα, εχουνε τον αλλο, μην και κουνησει κανεις στην αυτοκρατορια της αμφισσας.

    Οσο για το αλλο, απλα ειναι τα πραγματα μια και η εταιρεια δεν φημιζεται για την φιλανθρωπία της.

    Ολοι οι δρόμοι οδηγουν στον ΟΑΕΔ αφου ακομη και τα 2 εκ. κερδη που παρουσίασε ο όμιλος δεν φτάνουν ουτε στο ελάχιστο να καλύψουν μισθούς από περισσευούμενους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Όταν το μεταλλείο δεν θα έχει πια βωξίτη, τότε θα κοιτάξουμε πως θα ζήσουμε σε αυτόν τον τόπο χωρίς βωξίτη.
    Όσο έχει βωξίτη θα κοιτάζουμε να εκμεταλλεύεται χωρίς να υποθηκεύει το μέλλον μας και των παιδιών μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Σε λιγο καιρο θα μαθουμε να ζουμε ( αν μπορεσουμε δηλαδη )χωρις να υπαρχει τιποτα γυρο μας εκμεταλλευσιμο για δουλεια .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ωπ,Μεταλλωρύχε σε πιάσαμε. Την Δευτέρα 51 πρωτο οροφο για απολογια και μετα βλεπουμε.............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Το παραπάνω σχόλιο είναι απλά ένα αστείο.
    Το δημοσιεύσαμε, αλλά τοποθετήσαμε και την διευκρίνηση για να μην δημιουργούνται παρεξηγήσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ιτεανετ εδω διαφωνουμε ως στο πρωτο σκελος. Η παροιμια λεει των φρονιμων τα παιδια πριν πεινασουν μαγειρευουν. Μια τετοια αλλαγη θελει τουλαχιστον 5 χρονια για να γινει.

    Για το αλλο μαζι σου ειμαστε φανατικα και λεμε ναι στην ορθολογιστικη εκμετάλλευση με σεβασμο στο περιβαλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΓΙΑ ΓΚΡΗΚ ΜΑΙΝΕΡ

    Ο χρόνος μετάβασης απο εναν τυπο οικονομίας σε μια άλλη ειναι κατ'ελαχιστον 5 χρόνια. Γαλλία και Γερμανία που εκλεισαν τα Μεταλλεία το 2005 ειχαν αρχισει να αλλαζουν τον ιστο της οικονομιας τους απο το τελος της δεκαετιας του 80.

    Για παραδειγμα το συνεργειο της Σ και Μπι θα μπορουσε ανετα να ειναι μια μικρομεσαια επιχειρηση μηχανουργικών κατασκευών που θα ζούσε με δουλειές εκτος μεταλλείου. Ο Γερμανός Σκαι Μπης θα την ειχε κάνει ανεξαρτητη εταιρεία εδω και χρονια. Μόνο ετσι μπορεί να υπάρξει ομαλή μετάβαση σε άλλου τύπου οικονομίες.

    Γιατι αν το μεταλλλείο κάτσει για τρία χρόνια θα κλάψουνε μανούλες.

    Φιλικά
    Ο Μεταλλωρύχος της Δωρίδας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Εμείς πιστεύουμε πως η Εταιρεία ίσως πρέπει να βρεί κάποιο τρόπο να αφυπνισθεί και να ξεκινήσει έρευνα και ορθολογιστική εκμετάλευση για το καλό όλων μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή