Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

Δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου ΣΥΡΙΖΑ Π. Λαφαζάνη στη Λαμία: είμαστε σε μια ιδιόρρυθμη οικονομική κατοχή και οδηγούμαστε σε εθνικη τραγωδια

O κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζανης καλεσμένος στη Λαμία από το ΣΥΝ Φθιώτιδας σε συνέντευξη του στα τοπικά ΜΜΕ, άσκησε σκληρή κριτική στην κυβερνηση του Πασοκ για τα οικονομικά μέτρα, στην πολιτική της ΕΕ απέναντι στην Ελλάδα και εξέφρασε τους φόβους ότι θα ακολουθήσουν νέα σκληρότερα μέτρα που θα κατεδαφίσουν το σύστημα κοινωνικής ασφάλειας, θα αυξήσουν τα όρια ηλικίας, θα απελευθερώσουν τις απολύσεις και θα άρουν τη μονιμότητα.

Συγκεκριμένα αναφερόμενος στην κατάσταση στη χώρα μας τόνισε ότι σήμερα βιώνουμε μια διπλή χρεωκοπία. Τη χρεωκοπία του δικομματισμού που με τις πολιτικές του οδήγησε τη χώρα στο χείλος της αβύσσου και την χρεωκοπία της ΕΕ της νεοφιλελεύθερης οικονομική της πολιτικής. Η ΕΕ έχει μια άθλια συμπεριφορά απέναντι στην Ελλάδα. Ηδη η χώρα βρίσκεται ...κάτω από σκληρή οικονομική επιτήρηση. Σήμερα είμαστε σε μια ιδιόρρυθμη οικονομική κατοχή και οδηγούμαστε σε εθνικη τραγωδια για να ριξουμε τη χωρα μας στα νυχια του ΔΝΤ. Ομως τη χώρα δεν τη κυβερναει ο κ. Γιούνγκερ και η κ. Μέρκελ. Ο κ. Παπανδρέου, με δική του επιλογή, θα καταγραφεί ως ο Πρωθυπουργός της νεώτερης ιστορίας της χώρας που επί των ημερών του διαλύθηκε ο κοινωνικός ιστός της χώρας, το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, διαλύθηκαν οι εργασιακές σχέσεις.

Μπροστά στο ενδεχόμενο να πέσει η χώρα στα νύχια του ΔΝΤ ο Παναγιώτης Λαφαζάνης επενέφερε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ να διεκδικήσει η Ελλάδα απ ευθείας δανεισμό από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα με επιτόκιο 1% που δανείζονται οι ιδιωτικές Τράπεζες οι οποίες στη συνέχειά, δανείζουν με ληστρικά επιτόκια ύψους 7%!, επανεθνικοποίηση του τραπεζικου συστήματος και οργάνωσης ενός πλατιού μετώπου αντίστασης των πολιτών απέναντι στη επίθεση στο εισόδημα και τις κατακτήσεις των πολιτών σε εθνικό και πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Τέλος, δήλωσε ότι στο σημείο που έχει φτάσει σήμερα η χώρα, χρειάζονται ριζικές αλλαγές και ρήξεις για να αλλάξει η κατάσταση. Οσο θα κινούμαστε σαν χώρα στο πλαίσιο της νεοφιλελεύθερου καπιταλισμού, πλαίσιο που μας επιβάλλει η ΕΕ, θα οδεύουμε σε μια τραγωδία.
Από altpressfthiotida

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου