Κυριακή 14 Μαρτίου 2010

Πρωτάθλημα σκάκι στην Άμφισσα

ΑΤΟΜΙΚΑ ΝΕΑΝΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΠΑΙΔΩΝ – ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ 8, 10, 12, 14 ΚΑΙ 16 ΕΤΩΝ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΚΑΙ ΕΥΒΟΙΑΣ 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Σάββατο 13 Μαρτίου 2010, ξεκίνησαν τα Ατομικά Νεανικά Πρωταθλήματα Παίδων – Κορασίδων Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας 2010. Θα διεξαχθούν σε 2 Σαββατοκύριακα, 13/3 και 27,28/3, στην Άμφισσα.
Για άλλη μια φορά ο φιλόξενος χώρος του Πνευματικού χώρου γέμισε από σκακιστές και σκακίστριες που διεκδικούν την πρόκριση για τα Πανελλήνια Ατομικά Πρωταθλήματα 2010
Στα Πρωταθλήματα συμμετέχουν 57 αθλητές και αθλήτριες από 7 συλλόγους της Ανατολικής ... Στερεάς και Εύβοιας (ΕΣΚΑ, ΣΟΑ, Σ.Α.Χαλκίδας, ΣΟ Λιβαδειάς, ΑΕΚ Άβαξ και Πεσσοί, ΣΟ Ορχομενού, ΣΟ Ιτέας). Οι συμμετοχές ξεπέρασαν κατά πολύ τις περσινές, πράγμα που δείχνει το ενδιαφέρον των παραπάνω συλλόγων για την προώθηση του σκακιού της Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας.
Αρνητικά σχολιάστηκε από όλους τους συλλόγους , η χαρακτηριστική απουσία των συλλόγων και αθλητών της Φθιώτιδας και της Βόρειας Εύβοιας, οι οποίοι αφού διέλυσαν με την αλλοπρόσαλλη διοίκησή τους την ΤΕΣΣΑΣ (σημειώνουμε ότι ενώ διοικούσαν την ΤΕΣΣΑΣ μέχρι 12/12/09 είχαν υπογράψει την ίδρυση Ένωσης με τη Θεσσαλία στις 21/11/2009), συνεχίζουν να στερούν από τους αθλητές τους την παρουσία τους στους αγώνες της Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας (αποχή από Διασυλλογικό Πρωτάθλημα, αποχή από Πρωταθλήματα εφήβων-νεανίδων, αποχή από το σχολικό, αποχή από τα πρωταθλήματα παίδων-κορασίδων). Θέλουμε να επισημάνουμε στις παραπάνω διοικήσεις ότι η παρουσία τους στα διοικητικά των συλλόγων είναι για να εξυπηρετούν τους αθλητές του σκακιού και όχι να χρησιμοποιούμε τους συλλόγους σε διοικητικές αντιπαραθέσεις.
Οι γονείς και οι διοικήσεις όλων των συλλόγων έδωσαν συγχαρητήρια για την άψογη διοργάνωση, για το καλό κλίμα που αναπτύσσεται ανάμεσα στους συλλόγους και τους αθλητές τους. Εξέφρασαν την απόλυτη ικανοποίησή τους για το ρόλο των διαιτητών και για την άριστη φιλοξενία που παρείχε η πόλη της Άμφισσας κατά τη διαμονή τους.
Το πρόγραμμα περιελάμβανε 2 γύρους και θα ολοκληρωθεί το Σαββατοκύριακο 27 και 28 Μαρτίου 2010.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα ανά κατηγορία:
http://www.chess-results.com/fed.aspx?lan=1&fed=GRE

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ (από τον κ. Γιώργο Τσουνή) http://picasaweb.google.gr/saxpalamedes/201004#

Τα Δ.Σ. Ε.ΣΚ.Α. και Σ.Ο.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου