Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

Δήλωση του κ. Γιαννοσπύρου για τις εκλογές

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Ταχυδρομικών κ. Σάββας Γιαννοσπύρος δήλωσε ότι:

«Στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές των Βρυξελλών και των κερδοσκόπων των αγορών υποτάχθηκε τελικά η κυβέρνηση επιβάλλοντας τα πιο σκληρά και αντιλαϊκά μέτρα που ελήφθησαν από τη μεταπολίτευση και μετά .
Τα μέτρα αυτά ικανοποιούν τις διεθνείς αγορές και τους κομισάριους των Βρυξελλών αλλά βρίσκονται σε πλήρη δυσαρμονία με τις ανάγκες του λαού και της χώρας.
Είναι άδικα , μονομερή και αναποτελεσματικά .
Θα οδηγήσουν σε βαθιά ύφεση την πραγματική ...οικονομία , σε έκρηξη την ανεργία και σε οικονομικό αδιέξοδο την Ελληνική Οικογένεια.

Η ΠΟΣΤ καταγγέλλει τα άδικα μέτρα που οδηγούν:
-- Σε δραματική μείωση του εισοδήματος (δώρα Χριστουγέννων , επιδόματα Πάσχα και άδειας των εργαζομένων κατά 30%),
--Σε απώλεια κατά 7% του βασικού μισθού και των επιδομάτων και
-- Σε χαμηλότερες συντάξεις.

Η συρρίκνωση του πραγματικού εισοδήματος θα ξεπεράσει – σύμφωνα με εκτιμήσεις τους δύο μισθούς το χρόνο , λόγω και της αύξησης του ΦΠΑ στα βασικά είδη κατανάλωσης αλλά και στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ.

Βαρύ πλήγμα δέχονται οι 70.000 συνταξιούχοι του ΤΑΠ-ΟΤΕ . Η περικοπή της επιχορήγησης του ταμείου κατά 10% οδηγεί σε αυτόματη μείωση των συντάξεων . Μεγαλύτερες θα είναι οι απώλειες για τους εν ενεργεία εργαζόμενους οι οποίοι θα βγουν σύντομα στη σύνταξη , λόγω της περικοπής κατά 7% του βασικού μισθού και των επιδομάτων.

Η ΠΟΣΤ δεν πρόκειται να αποδεχθεί την συρρίκνωση του εισοδήματος εργαζομένων και συνταξιούχων. Μαζί με τη ΓΣΕΕ και σύσσωμο το συνδικαλιστικό κίνημα θα αγωνιστούμε για την υπεράσπιση των κοινωνικών κατακτήσεων και για να αποτρέψουμε την πολιτική της ανέχειας και της αφαίμαξης των εργαζομένων.»

7 σχόλια:

  1. Μου αρέσει που είναι κομπιουτεράς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΑΒΒΑΣ ΓΙΑΝΝΟΣΠΥΡΟΣ13 Μαρτίου 2010 στις 12:04 μ.μ.

    Φίλοι μου, ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια-σχόλια...
    όσο για την απορία σας , δυστυχώς ή ευτυχώς, ένα απο τα "ελαττώματά" μου είναι η αδιάκοπη "εξάρτησή" μου με την λεγόμενη ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ και πολλές φορές την "πληρώνω" ακριβά με όλη τη σημασία της λέξεως!!
    φιλικά
    Σάββας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πως την πληρώνεις Σάββα;
    Έγραψες τίποτα στο Facebook και έχασες καμιά θέση, ή αγοράζεις ότι πιο καινούργιο κυκλοφορεί;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ΓΙΑΝΟΣΠ.........
    «Στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές των Βρυξελλών και των κερδοσκόπων των αγορών υποτάχθηκε τελικά η κυβέρνηση επιβάλλοντας τα πιο σκληρά και αντιλαϊκά μέτρα που ελήφθησαν από τη μεταπολίτευση και μετά >>κλπ,κλπ.
    ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ...
    ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΠΑΣΟΚ ΕΙΧΑΜΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ
    ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΙ Ν.Δ.ΠΟΥ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΜΑΣ,και μας λετε οτι τελικα η Ελλαδα υποταχθηκε στις νεοφιλελευθερες πολιτικες των Βρυξελλων(να θυμισω καποιες πραξεις νομοθετικου περιεχομενου
    στις αρχες της 10ετιας του'80 ,ειναι εφευρηματα του ΠΑΣΟΚ),οι πρωθυπουργοι μας ευθυνονται μετα οικ.επιτελεια τους,ειναι εκομη εν ζωη και δεν τους τιμωρει κανεις.......
    Δεν θελουμε αλλους απολογητες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΣΑΒΒΑΣ ΓΙΑΝΝΟΣΠΥΡΟΣ15 Μαρτίου 2010 στις 12:55 μ.μ.

    Φίλε ΑΝΩΝΥΜΕ , θα είμουν ο τελευταίος που θα έδινε "άφεση αμαρτιών" στις κυβερνήσεις της χώρας μας ενοχοποιώντας την Ε.Ε. για την κατάσταση της οικονομίας.
    Στη παρούσα φάση όμως "είναι γνωστόν τοις πάσι" ότι σε επίπεδο Ε.Ε. επιχειρείται πέραν των άλλων (με τις εντολές της κομισιόν),το κτύπημα του κόσμου της εργασίας και των συνταξιούχων.
    Δεν το διπιστώνει ούτε το καταθέτει η ταπεινότητά μου , αλλά όλα ανεξαιρέτως τα Συνδικάτα της Ευρώπης που βρισκόμαστε σε αγαστή συνεργασία ,αλληλοενημέρωση και αλληλεγγύη.
    "Απολογητής" προσωπικά δεν γίνομαι κανενός..ούτε φυσικά όψιμος τιμητής!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. O.K. εφ οσον θεωρεις υπευθυνες τις
    κυβερνησεις ΠΑΣΟΚ & ΝΔ.
    Αλλα για το "κτυπημα" του κοσμου της εργασιας και των συνταξιουχων απο Ε.Ε
    ΧΩΡΙΣ αντιδραση απο τις δικες μας συνδικαλιστικες οργανωσεις ΓΣΕΕ & ΑΔΕΔΥ δεν το δεχομαι, αρεσκονται σε τηλεοπτικες ,φιλολογικες, δηλωσεις
    και τιποτε παραπερα ,απλα σιγονταρουν
    την φιλελευθερη πολιτικη που μας περναει δυστυχως η Κυβερνηση Παπανδρεου,δεν νοειται οι μεγαλυτερες συνδικαλιστικες οργανωσεις να περιοριζονται μονο σε δυο 24ωρες απεργιες,για τοσο σκληρα μετρα ,θα επρεπε
    η ελλαδα να ειχε"νεκρωσει" απο απεργια διαρκειας.
    Θεωρω δε οτι ολοι αυτοι ειναι κατ επαγγελμα συνδικαλιστες.
    Υ.Γ
    προς αποφυγη παρεξηγησης δεν ειμαι ουτε δεξιος ουτε αριστερος

    ΑπάντησηΔιαγραφή