Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

Συλλαλητήρια στις 4 Μαρτίου και 24ωρη απεργία στις 16


Με εικοσιτετράωρη απεργία - στις 16 Μαρτίου - απαντά η ΑΔΕΔΥ, μετά τη γνωστοποίηση των αποφάσεων της κυβέρνησης, επισημαίνοντας ότι θα προχωρήσει αποφασιστικά σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις και μετά τις 16 Μαρτίου [...]

"Μπροστά στην κατάρρευση ενός φθαρμένου και χρεοκοπημένου συστήματος, η πολιτική τάξη πραγμάτων χρεοκοπεί τη ζωή μισθωτών και συνταξιούχων. Η στοχοποίηση και θυματοποίηση των δημοσίων υπαλλήλων, με τη συνοδεία ενός άθλιου προπαγανδιστικού, τρομοκρατικού λαϊκισμού, που θέλει ράκη τους δημοσίους υπαλλήλους, οδηγεί σε διάλυση τις δημόσιες υπηρεσίες", αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ.

Στην ανακοίνωσή της, η ΑΔΕΔΥ επισημαίνει ότι οι δημόσιες υπηρεσίες, που ήταν δύναμη ανόρθωσης της χώρας σε δύσκολες στιγμές αντί να αναδιοργανωθούν σε σύγχρονες και υγιείς βάσεις, για τη διασφάλιση βασικών δημοσίων αγαθών ... στο κοινωνικό σύνολο, συμβάλλοντας στην έξοδο από την κρίση, καταβαραθρώνονται.

"Τα κυβερνητικά μέτρα εξαθλιώνουν τους ήδη χαμηλότερους μισθούς σε όλη την Ευρώπη, οδηγώντας σε παρατεταμένη ύφεση και ανεργία" και προσθέτει ότι τα άδικα και μονομερή μέτρα είναι πρωτοφανή και προφανή για κάθε πολίτη.

Επίσης, η ΑΔΕΔΥ καλεί τους εργαζόμενους στο δημόσιο, τα Ν.Π.Δ.Δ. και τους Ο.Τ.Α. να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 4/3/2010, στις 6 το απόγευμα, στα Προπύλαια.
Να σημειωθεί ότι την ίδια ώρα στον ίδιο χώρο έχει προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας και ο ΣΥΡΙΖΑ
Στην Άμφισσα διοργανώνει συγκέντρωση το ΠΑΜΕ στις 6:30 για την οποία έχει κυκλοφορήσει η προκήρυξη της φωτογραφίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου