Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

Επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ από σήμερα

Με κυλιόμενες 24ωρες απεργίες από τη Δευτέρα έως την Πέμπτη απαντά η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ στα σχέδια της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό και συγκεκριμένα την ένταξη του ασφαλιστικού τους ταμείου στο ΙΚΑ.
Η διοίκηση της ΔΕΗ απηύθυνε έκκληση για περιορισμό της κατανάλωσης τις ώρες αιχμής (από τις 10.00 το πρωί έως τις 14.00 μετά το μεσημέρι και από τις 18.30 το απόγευμα έως τις 21.30 το βράδυ), προαναγγέλλοντας πιθανές εκ περιτροπής διακοπές ρεύματος.

Σε ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι: ...

- Λόγω της απεργίας έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας έξι μεγάλες και μικρές θερμοηλεκτρικές Μονάδες συνολικής ισχύος περίπου 1.250 MW.

- Πέραν αυτών, όπως αναφέρθηκε στο δελτίο τύπου, την Κυριακή, τρεις θερμοηλεκτρικές μονάδες συνολικής ισχύος 900 MW βρίσκονται εκτός λειτουργίας από τον περασμένο μήνα λόγω εκτέλεσης εργασιών προγραμματισμένης συντήρησης.

- Παρά το γεγονός ότι τα ορυχεία έχουν σταματήσει τη λειτουργία τους λόγω της απεργίας, οι λειτουργούντες σταθμοί παραγωγής τροφοδοτούνται ομαλά από τα υφιστάμενα αποθέματα λιγνίτη.

- Μέχρι τώρα (σ.σ. το μεσημέρι της Δευτέρας) δεν υπάρχει κάποιο σημαντικό πρόβλημα από πλευράς δικτύων υψηλής, μέσης και χαμηλής τάσης και σε κανένα σημείο της χώρας δεν πραγματοποιούνται περικοπές ηλεκτρικού ρεύματος.

Οι μονάδες οι οποίες τέθηκαν εκτός λειτουργίας, είναι: στον ΑΗΣ Αμυνταίου η Νο2, ισχύος 300MW, στον ΑΗΣ Πτολεμαϊδας η Νο 2, ισχύος 125MW, στον ΑΗΣ Καρδιάς η Νο3, ισχύος 300MW, στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου η Νο2, ισχύος 300MW, στον ΑΗΣ Μεγαλόπολης η Νο1, ισχύος 125MW, στον ΑΗΣ Λαυρίου η Νο 1, ισχύος 150MW και στον ΑΗΣ Μελίτης μείωση Φορτίων 25%.

Επίσης εκτός συστήματος βρίσκονται από βλάβες ή προγραμματισμένη συντήρηση η Μονάδα Νο 4 στον ΑΗΣ Καρδιάς, ισχύος 330MW, και η Μονάδα Νο 4 στον ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου, ισχύος 300 MW.

«Ξεκινάμε έναν από τους μεγαλύτερους αγώνες στην ιστορία του συνδικαλιστικού κινήματος της ΔΕΗ. Στόχος μας δεν είναι να σας δημιουργήσουμε το παραμικρό πρόβλημα, αλλά να υπερασπιστούμε τα χαμηλά τιμολόγια της ΔΕΗ και τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων της» δήλωσε στα Νέα ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Ν.Φωτόπουλος. «Να υπερασπιστούμε τον ασφαλιστικό μας φορέα, τον οποίο με τις προτάσεις τους μεθοδεύουν να διαλύσουν καταληστεύοντας μας τα 11,8 δισ. της περιουσίας μας» προσέθεσε.

Σύμφωνα με τη ΓΕΝΟΠ, τα ποσοστά συμμετοχής στην απεργία αγγίζουν το 100% σε όλους τους εργασιακούς χώρους.


Από in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου