Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

Ρύθμιση οφειλών από δημοτικά τέλη στον Δήμο Ιτέας

Ρύθμιση οφειλών από δημοτικά τέλη, φόρους, εισφορές κτλ. στa πλαίσιa του Ν. 3801/2009, άρθρο 63.

Σύμφωνα με το άρθρο 63 του Ν. 3801/2009 παρέχεται η δυνατότητα ρύθμισης και εξόφλησης πάσης φύσεως οφειλών, δημοτικών τελών, φόρων, εισφορών κτλ. απαλλαγμένων από πρόστιμα και προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής, βεβαιωμένων ή μη, μέχρι τις 4/9/2009 (ημερομηνία δημοσίευσης του Νόμου).

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ιτέας, στα πλαίσια του ... ανωτέρω Νόμου, με την αριθμ. 2/5/29.1.2010 απόφασή του, καθόρισε την 30η Ιουνίου 2010 ως τελική προθεσμία υποβολής των αιτήσεων και δηλώσεων προς υπαγωγή στις άνω ρυθμίσεις και τον αριθμό των δόσεων σε είκοσι τέσσερις (24) καθεμία από τις οποίες δεν μπορεί να είναι μικρότερη του ποσού των εκατόν πενήντα (150) ευρώ, ελάχιστο όριο για κάθε είδος οφειλής ξεχωριστά.

Η πρώτη δόση είναι καταβλητέα κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης υπαγωγής στη ρύθμιση, οι δε υπόλοιπες μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του αντίστοιχου μήνα. Η εξόφληση ολόκληρης της οφειλής, εντός της προθεσμίας της πρώτης δόσης, θα έχει έκπτωση δέκα τοις εκατό (10%). Σε περίπτωση που η οφειλή είναι μικρότερη των 150€, τότε η εξόφληση πραγματοποιείται εφάπαξ με την υποβολή της αίτησης παρεχομένης της άνω έκπτωσης.

Οι περιπτώσεις οφειλών που ρυθμίζονται κατά τα ανωτέρω αναφέρονται :

- Στα τέλη παρεπιδημούντων και ακαθαρίστων εσόδων (περίπτωση α, παρ. 3, άρθρου 12 Ν. 3074/02).

Στην περίπτωση αυτή περιλαμβάνονται υπόχρεοι οι οποίοι μέχρι την έναρξη ισχύος του νόμου (4/9/2009) δεν έχουν υποβάλλει δήλωση ή έχουν υποβάλλει ανακριβή ή ελλιπή δήλωση για την καταβολή του τέλους διαμονής παρεπιδημούντων και του τέλους των ακαθαρίστων εσόδων κέντρων διασκέδασης, εστιατορίων κτλ., παρέχεται η δυνατότητα υποβολής αρχικής ή συμπληρωματικής δήλωσης για την καταβολή των σχετικών οφειλών τους, με την προσκόμιση αντίγραφου ετήσιου εκκαθαριστικού σημειώματος του ΦΠΑ, χωρίς την επιβολή σε βάρος τους προστίμου ή οποιασδήποτε άλλης κύρωσης.

- Στα τέλη παρεπιδημούντων και ακαθαρίστων εσόδων (περίπτωση δ, παρ. 3, άρθρου 12 Ν. 3074/02).

Εδώ ρυθμίζονται χωρίς πρόστιμα και προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής, οι βεβαιωμένες ή μη, από 1/1/1998 μέχρι τις 4/9/2009 οφειλές από το τέλος επί των ακαθαρίστων εσόδων και το τέλος παρεπιδημούντων.

- Στα δημοτικά τέλη, φόρους, εισφορές και πρόστιμα Κ.Ο.Κ. (περίπτωση ε, παρ. 3, άρθρου 12 Ν. 3074/02).

Με αίτηση των ενδιαφερομένων ρυθμίζονται οι μέχρι 4/9/2009 βεβαιωμένες ή μη οφειλές από δημοτικά ή κοινοτικά τέλη, φόρους και εισφορές, καθώς και πρόστιμα του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, χωρίς την καταβολή προστίμων και προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής.

Στη ρύθμιση αυτή υπάγονται όλα ανεξαιρέτως τα δημοτικά τέλη (συμπεριλαμβανομένων των τελών ύδρευσης, άρδευσης και διαφήμισης), οι φόροι, οι εισφορές και τα πρόστιμα του ΚΟΚ, δηλαδή όλες οι βεβαιωμένες ή μη οφειλές από οποιαδήποτε αιτία, με εξαίρεση τα πρόστιμα αυθαίρετων κατασκευών.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσέρχονται στις υπηρεσίες του Δήμου
(Ηλία Τρίγκα 47, Ιτέα-2ος όροφος) προκειμένου να υπαχθούν στις ρυθμίσεις
(Αρμόδια υπάλληλος κα. Αθανασία Παρασκευοπούλου).

Διαβάστε τι γράφουν στην Αθήνα
ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΤΡΕΛΑΘΗΚΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ 70%+10%!!Χρώσταγε 140.000€ και πλήρωσε μόνο 38.000€ και καθάρισε!

Μέ νόμο που βρίσκεται σε ισχύ, μπορούν όσοι χρωστούν στους Δήμους όλης της Ελλάδας, να ξεπληρώσουν τις οφειλές τους με έκπτωση μέχρι και 70% και αν είναι μετρητοίς επιπλέον 10% έκπτωση.
Για παράδειγμα ο Δήμος Αθηναίων:
“Ρυθμίσεις οφειλών προς τους ΟΤΑ σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3801/09”
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων αποφάσισε με την 2022/2009 Πράξη του να αποδεχθεί τις διατάξεις του Ν. 3801/09 (άρθρο 63 παρ. 2 ΦΕΚ 163/4-9-09 Τεύχος Α΄) σύμφωνα με τον οποίο δίνεται η δυνατότητα ρύθμισης των πάσης φύσεως οφειλών προς τους Δήμους- Κοινότητες και ΝΠΔΔ, που έχουν βεβαιωθεί μέχρι την ημέρα δημοσίευσης του Νόμου.

Ειδικότερα ρυθμίζονται οφειλές από:

Τέλη κατάληψης Κοινοχρήστων Χώρων
Οι οφειλές αυτής της μορφής μειώνονται σε ποσοστό 70% τόσο στο τέλος όσο και στο πρόστιμο και διαγράφονται όλες οι προσαυξήσεις.

Τέλη Διαφημίσεων & Τέλη Καθαριότητας-Φωτισμού
Οι οφειλές αυτής της μορφής απαλλάσσονται στο 100% των προστίμων και των προσαυξήσεων.

Τέλη Κέντρων Διασκέδασης και Παρεπιδημούντων (Ξενοδοχεία)
Οι οφειλές αυτής της μορφής απαλλάσσονται στο 100% του προστίμου και των προσαυξήσεων.
Επιπροσθέτως στην ρύθμιση μπορούν να ενταχθούν οι οφειλές του 5%, 2% και 0,5%, που δεν έχουν βεβαιωθεί μέχρι σήμερα.

Πρόστιμα Παράνομης Στάθμευσης
Οι οφειλές αυτής της μορφής απαλλάσσονται στο 100% των προσαυξήσεων.

Όσοι από τους οφειλέτες αποφασίσουν να ενταχθούν στην ρύθμιση και εξοφλήσουν το υπόλοιπο της οφειλής εφάπαξ, θα έχουν πρόσθετη έκπτωση 10%.

Διευκρινίσεις
Δεν εντάσσονται στην ρύθμιση οφειλές από:

* Πολεοδομικές Παραβάσεις ( αυθαίρετα)
* Μισθώματα
* Κατασκευές αγωγών - πεζοδρομίων

Για παράδειγμα υπάρχει οφειλή που είχε ξεκινήσει κατάσχεση της τάξεως των 140.000€ και τώρα με 38.000€ ξεπληρώθηκε.
Όσοι έχετε καφετέριες, τρέεεεεεξτε!
Το άρθρο αυτό είναι από το έξυπνο

3 σχόλια:

  1. Ωραία φωτογραφία, μόνο που στην πραγματικότητα η Ιτέα δεν διαθέτει Δημαρχείο ή Δημοτικό Μέγαρο όπως θα έπρεπε και αυτό που βλέπουμε είναι το ΄Κυριακοπούλειο-Ηλιοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Ιτέας΄.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πράγματι η Ιτέα δεν έχει Δημαρχείο, αλλά ένα πολιτιστικό κέντρο που αποτελεί πολύ μικρό αντάλλαγμα για τον πλούτο που πρόσφερε στην περιοχή στους Κυριακόπουλους και τους Ηλιόπουλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σαν ανταλλαγμα εχει δωσει και κατι....αυτοκινητα (Ι.Χ) σε καποιους.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή