Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΑΙΓΙΝΙΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΑΝΑΣΤΕΙΛΟΥΝ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥΣ!!!

«Με τις μαζικές κινητοποιήσεις που κάναμε όλοι ενωμένοι καταφέραμε να αναστείλουμε τη λειτουργία των διοδίων στην περιοχή μας». Με αυτά τα λόγια περιέγραψε ο Παναγιώτης Αγγελίδης, κάτοικος Αιγινίου και μέλος του Πανελλαδικού Συντονιστικού Επιτροπών Αγώνα κατά των διοδίων, το αποτέλεσμα της δραστηριοποίησης των κατοίκων, που με την έναρξη της λειτουργίας ιδιωτικού σταθμού ακριβώς έξω από το Αιγίνιο κλήθηκαν να πληρώνουν καθημερινά άλλα 4 ευρώ, για να πάνε στη δουλειά τους.

«Δεν μπορούν να επικαλούνται αποκέντρωση και ανάπτυξη, όταν με τη λειτουργία των διοδίων... στο Αιγίνιο αλλά και των υπόλοιπων σταθμών στην Πιερία υποβαθμίζουν τον τόπο μας, παρεμποδίζουν την επαγγελματική δραστηριότητα και το εμπόριο στην περιοχή μας», επισήμανε ο κ. Αγγελίδης στην ενημερωτική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον ελεύθερο κοινωνικό χώρο «Μικρόπολις». Στην ενημέρωση, που άρχισε με την προβολή ντοκουμέντου για το χρονικό των κινητοποιήσεων, παρέστησαν πολίτες από όλη την Ελλάδα που συμμετέχουν στις επιτροπές κατοίκων και αποτελούν μέλη του Πανελλαδικού Συντονιστικού. Στόχος της εκδήλωσης, εκτός από την ενημέρωση για το ζήτημα των διοδίων, που απασχολεί κυρίως τις τοπικές κοινωνίες, ήταν η πρωτοβουλία για τη δημιουργία ακόμη μιας επιτροπής κατοίκων από τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα γενικότερα, που θα συμμετάσχει οργανωμένα και συντονισμένα στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις για ελεύθερους δρόμους. «Πρέπει να αντιδράσουμε όλοι στο χαράτσι των διοδίων και στη ληστρική αυτή τακτική των ιδιωτικών εταιρειών και του ίδιου του κράτους. Γιατί να πληρώνουμε διόδια ανά δέκα λεπτά; Γιατί να συντηρούμε εμείς τους δρόμους, όταν τους έχουμε χρυσοπληρώσει μέσα από τη φορολογία και τα τέλη κυκλοφορίας;», αναρωτήθηκε μιλώντας στη «Θ» ο Θάνος Γεωργιλάς, ένας από τους διοργανωτές της εκδήλωσης. «Οι μπάρες των διοδίων είναι αντισυνταγματικές. Ο σταθμός των Αφιδνών βάζει μπάρες και φραγμούς στη ζωή των πολιτών δεκατεσσάρων κοινοτήτων στην περιοχή της Αττικής. Στην επιτροπή κατοίκων που δημιουργήσαμε συμμετέχουν άνθρωποι κάθε ηλικίας και οικονομικής κατάστασης, που ξεπέρασαν τις κομματικές ταυτότητές τους, ενώθηκαν και πήραν τη ζωή στα χέρια τους για ένα κοινωνικό ζήτημα που αφορά όλους μας», εξηγεί ο Βασίλης Παπαδόπουλος, κάτοικος Αφιδνών και μέλος του Πανελλαδικού Συντονιστικού. «Όταν τοποθέτησαν πλευρικά διόδια έξω από το χωριό μου στη Φθιώτιδα, αμέσως ξεσηκώθηκαν οι γεωργοί και οι ψαράδες που έχαναν ένα ολόκληρο μεροκάματο πηγαινοερχόμενοι από το χωριό τους στην Αταλάντη. Στη συνέχεια όλο το χωριό συμμετείχε στις διαμαρτυρίες και καταφέραμε σήμερα να μην πληρώνουμε τα πλευρικά αυτά διόδια, αλλά να αγωνιζόμαστε, ώστε να καταργηθούν και τα υπόλοιπα», επισημαίνει ο Αργύρης Αλεξίου, κάτοικος Φθιώτιδας και μέλος του Πανελλαδικού Συντονιστικού εναντίον των διοδίων. «Οργανώνουμε ήδη τις παρεμβάσεις με τη βοήθεια νομικών, ώστε να οξύνουμε την αντιπαράθεση και να ανοίξουμε το δημόσιο διάλογο για το ζήτημα των διοδίων», πρόσθεσε ο Νίκος Νούλας, μέλος της επιτροπής «Ακρίβεια-Στοπ» και του Πανελλαδικού Συντονιστικού.

ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΩΝ ΕN ΛΟΓΟ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΚΙ'ΑΛΛΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΕΧΟΥΝ ΦΥΤΕΨΕΙ ΔΙΟΔΙΑ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ...

Χαράς Χαρμπίδου
Από makthes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου