Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2010

Οι Ανεξάρτητοι στο Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς

Για το Διοικητικό Συμβούλιο του εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς εκλέχτηκαν ανά παράταξη:
Α.ΣΥ.Ε. ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

ΣΤΑΘΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΚΟΡΔΑΤΟΣ ΦΩΤΙΟΣ
ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΜΠΑΜΠΑΡΑΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΔΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΞΥΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Ε.Σ.Κ. – ΠΑΜΕ ΕΝΩΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ...

ΠΕΛΕΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΤΑΤΣΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

Δ.Α.Κ.Ε. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΑΓΓΕΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ


ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ

ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΩΤΗΡΙΟΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ

Λιβαδειά 20 Φεβρουαρίου 2010

Με αυτή την ανακοίνωση θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε που με την εμπιστοσύνη σας αλλά και με την στήριξη σας οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ από την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010 αντιπροσωπεύονται στο Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Επαρχίας Λιβαδειάς.

Οι εργαζόμενοι στην Αλουμίνιο της Ελλάδος, από το 2002 που έχουμε πρώτοδραστηριοποιηθεί, αφού μας άκουσαν και μας είδαν σε δράση, μας εμπιστεύτηκαν. Πολλοί αντιπρόσωποι στο Εργατικό Κ.Λ. μας έχετε ήδη αναγνωρίσει και έχετε ακούσει τις απόψεις μας.

Θέλουμε να πιστεύουμε πως είναι μόνο η αρχή στην προσπάθειά μας, για ένα συνδικαλιστικό κίνημα μακριά από κομματικές και προσωπικές σκοπιμότητες.

Μέχρι σήμερα παλεύαμε μέσα από το Δ.Σ. του σωματείου μας ΕΝΩΣΗ. Εμείς διεκδικήσαμε, παλέψαμε και προπαντός προσπαθήσαμε να ενημερώνουμε τους εργαζόμενους για τις εξελίξεις του συνδικαλιστικού κινήματος. Παλέψαμε και θα συνεχίζουμε να διεκδικούμε για ένα συνδικαλισμό που δεν θα ξεχωρίζει κανένα εργαζόμενο ούτε θα επιλέγει βάση προσωπικών συμφερόντων.

Παλεύουμε για ένα συνδικαλισμό που να είναι διεκδικητικός, ενωτικός και προπαντός ταξικός. Αλλά χωρίς κομματικά λάβαρα ή κομματικές καθοδηγήσεις.

Πριν από οκτώ χρόνια ξεκινήσαμε μια προσπάθεια ενάντια στον γραφειοκρατικό εκφυλισμό από τον κομματικό και κύρια τον κυβερνητικό εναγκαλισμό του συνδικαλισμού στο χώρο μας. Κάποιοι μας χλεύασαν, άλλοι ήταν αδιάφοροι σ’ αυτή την κίνηση, άλλοι νόμιζαν πως θα ήταν μία από τα ίδια ή θα ξεφούσκωνε αφού περάσει ο ενθουσιασμός.

Σήμερα, πιστεύουμε όπως και οι περισσότεροι από εσάς ότι αυτή τη δύσκολη στιγμή δεν χωρούν στο συνδικαλιστικό μας κίνημα κανενός είδους κομματικές και προσωπικές σκοπιμότητες από δυνάμεις που στόχο έχουν την υποταγή και την συναίνεση με τους εργοδότες ή τις κυβερνήσεις. Και μας χαροποιεί το γεγονός που καταγράφηκε και με τις εκλογές στο ΕΚ Λιβαδειάς. Επιτέλους κάτι ελπιδοφόρο κινείτε και ανατρέπει εφησυχασμένες συνειδήσεις.

Παλεύουμε για ένα συνδικαλιστικό κίνημα αυτόνομο που το μόνο του μέλημα είναι να προασπίζει και να διεκδικεί για την εργατική τάξη.

1 σχόλιο:

  1. Ειναι εξαιρετικα σημαντικη η εκλογη του Γιαννη Σταθα για 5 λογους΄¨
    -Πρωτον ειναι αυτοδημιουργητος , παιδι του μεροκαματου και γονος ξωμαχων βιοπαλαιστων .
    -Δευτερον, προερχεται απο το αγωνιστικο σωματειο του Αλουμινιον της Ελλαδας - το μεγαλυτερο εργοστασιο της χωρας.
    -Τριτον, αν και δεν σπουδασε με τον κλασικο τροπο, ειναι σημερα Φοιτητης του Ανοιχτου Πνεπιστημιου.
    -Τεταρτον, επιμορφωνεται συνεχως συνδικαλιστικα και κοντα στους <> συνδικαλιστες και με νεα και συγχρονα οπλα, οπως ειναι η φοιτηση στην Ακαδημια της ΓΣΕΕ. Και
    -Πεμπτον, γιατι ειναι νεος μ,ε ορμη και ορεξη για αγωνες για την ταξη του και ολους τους εργαζομενους.
    Γιαννη, καλη επιτυχια, σε σενα και ολο το Συμβουλιο.

    2/25/2010 7:01 μμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή