Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010

Προβλήματα των κατοίκων σε Μανάγουλη και Μαλάματα

Πολλά είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των δημοτικών διαμερισμάτων Μαλαμάτων, Μανάγουλης και Μοναστηρακίου του δήμου Ευπαλίου με το οδικό δίκτυο και την πρόσβασή τους στα χωριά.

Όπως λένε και οι ίδιοι μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα και παραμένει η απαράδεκτη κατάσταση των δρόμων.

Στενή οδοποιία με κακής ποιότητας άσφαλτο και πολλές λακκούβες που έχουν φτάσει τους κατοίκους στα όριά τους. εδώ και πολλά χρόνια λένε οι ίδιοι οι κάτοικοι δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα.

Χειρότερη είναι η κατάσταση για τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή οι ... οποίοι όπως σημειώνουν δεν μπορούν να εφοδιάζουν τα καταστήματά τους αφού ο δρόμος είναι αρκετά στενός για βαρέα οχήματα.

Ζητούν επιτακτικά από την δημοτική αρχή Ευπαλίου αλλά και από την νομαρχία να δώσει λύση και σε ένα άλλο πρόβλημα που έχει εμφανιστεί που δεν είναι άλλο την κατασκευή πρόσβασης από τα Μαλάματα μέχρι το Ξηροπήγαδο Ναυπάκτου μέσω του ποταμού Μόρνου.

Οι ίδιοι οι κάτοικοι αναγκάζονται κάθε καλοκαίρι να κατασκευάζουν μια μικρή γέφυρα παράνομα όπως λένε οι ίδιοι αλλά αναγκαία αφού μειώνεται κατά πολύ ο χρόνος διέλευσης από τα δημοτικά διαμερίσματα στη Ναύπακτο. βέβαια αυτή η γέφυρα καταστρέφεται το χειμώνα από τον μεγάλο όγκο των νερών του ποταμού.

Άλλο ένα πρόβλημα που παρουσιάζεται στην προσβασιμότητα των κατοίκων αφορά την παλαιά γέφυρα του Μόρνου.

Σύμφωνα με έγγραφο που έχει σταλεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες της νομαρχίας Φωκίδας απαγορεύεται η κυκλοφορία οχημάτων άνω των 3,5 τόνων.

Βέβαια η γέφυρα έχει καταπονηθεί πάρα πολύ και μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμία συντήρηση σε αυτή και έχει αφεθεί στην τύχη της. Καθημερινά διέρχονται από αυτή εκατοντάδες αυτοκίνητα που μεταβαίνουν στην ορεινή Ναυπακτία και στα χωριά της Αποδοτίας αλλά είναι και η μοναδική πρόσβαση για την ορεινή Δωρίδα και τα δημοτικά διαμερίσματα του δήμου Ευπαλίου.

Η γέφυρα παραμένει χωρίς συντήρηση και καθημερινά καταπονείται χωρίς κάποιος να ενδιαφερθεί λένε οι πολίτες.

Οι κάτοικοι και οι πρόεδροι των δημοτικών διαμερισμάτων ζητούν την άμεση κατασκευή του κόμβου των Μαλαμάτων, ένα έργο που όπως λένε θα δώσει ανάσα σε κατοίκους και επιχειρηματίες. Εδώ και πολλά χρόνια έχουν γίνει οι απαιτούμενες απαλλοτριώσεις αλλά μέχρι σήμερα κανείς δεν αποφασίζει την έναρξη των εργασιών.

Νιώθουμε απομονωμένοι λένε οι κάτοικοι της περιοχής που την τελευταία δεκαετία γνωρίζει ραγδαία ανάπτυξη με τις υποδομές ωστόσο να παραμένουν σε πρωτόγονες καταστάσεις. Μάλιστα τα συγκεκριμένα χωριά απέχουν λίγα μόλις χιλιόμετρα από τη Ναύπακτο και αντί οι δημοτικοί άρχοντες να ρίξουν γέφυρες μεταξύ τους τελικά προτιμούν να τις γκρεμίζουν και να απομακρύνονται
Από lepanto-rtv.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου