Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2010

Ο παραΟλυμπιονίκης Ευθύμιος Καλαράς επίτιμος δημότης Δελφών

Ο Δήμος Δελφών, τιμώντας την προσφορά του παραΟλυμπιονίκη Ευθύμιου Καλαρά, τον ανακήρυξε επίτιμο δημότη Δελφών και τον τίμησε με την απονομή του Αργυρού Μεταλλίου των Αμφικτυόνων.
Σε μία ιδιαίτερη βραδιά στους Δελφούς που ήταν αφιερωμένη στα παιδιά του Ειδικού Σχολείου Άμφισσας, ο Ευθύμιος Καλαράς έδωσε με το παρόν για να στηρίξει την προσπάθεια απόκτησης από το Ειδικό Σχολείο ενός μίνι βαν για τις μετακινήσεις των παιδιών. Ένας σκοπός που σίγουρα χρήζει της στήριξης όλων, γνωρίζοντας τις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες που βιώνουν στη χώρα τα άτομα με ειδικές ανάγκες και δεξιότητες.
Ο Ευθύμιος Καλαράς έδειξε με την θέλησή του μέσα στους στίβους τι μπορεί να επιτύχει η δύναμη για ζωή παρά τις ατυχίες ... που βρίσκουν τους ανθρώπους σε διάφορες φάσεις της ζωής τους. Το μήνυμα είναι ένα: Δεν υπάρχει δεν μπορώ - Υπάρχει δεν θέλω. Ας βρούμε όλοι την ενέργεια που η ανθρώπινη δύναμη κρύβει σε κάθε συνθήκη.

ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΚΑΛΑΡΑΣ
Βιογραφικό

Ο Ευθύμιος (Μάκης) Καλαράς γεννήθηκε στις 15 Ιουνίου 1976 στην Αθήνα. Ασχολήθηκε από μικρός με τον αθλητισμό και πέρασε από πολλά αθλήματα. Κατέληξε στο Στίβο καθώς οι επιδόσεις του σε αυτό το άθλημα ξεχώρισαν. Οι αθλητικές επιδιώξεις του έγιναν πραγματικότητα όταν κατέκτησε στους Παραολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας 2004 το αργυρό μετάλλιο στη Δισκοβολία (κατηγορία F53). Στο Παγκόσμο Πρωτάθλημα Στίβου 2006 κατάφερε να κερδίσει το Χρυσό Μετάλλιο στο Δίσκο στη κατηγορία F54. Έχει σπουδάσει Γραφιστική στο ΤΕΙ Αθηνών και μιλά Ελληνικά και Αγγλικά. Αγωνίζεται για το Αθλητικό Σύλλογο Μαρούσι και προπονητής του είναι ο Νικόλαος Παπανικολάου. Ο Ευθύμης Καλαράς είναι παραπληγικός μετά από ατύχημα και χρησιμοποιεί αμαξίδιο.

Διακρίσεις

Παραολυμπιακοί Αγώνες

  1. 2004 Στίβος, Δίσκος, F53 2ος
Παγκόσμια Πρωταθλήματα
  1. 2006 Στίβος Δίσκος F54 1ος

Πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα

  1. 2005 Στίβος, Δίσκος, F54, 1ος
  2. 2003 Στίβος, Δίσκος F54 5ος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου