Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΩΝ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΚΑΡΑ

Κακαράς ΑντώνηςΟι Εκδόσεις Παπαζήση διοργάνωσαν και πραγματοποίησαν την παρουσίαση των βιβλίων OFF SHORE ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ και ΑΛΙΩΡΙ- Το κονάκι των χοίρων- του Αντώνη Κακαρά την Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010 στην αίθουσα της ΣΤΟΑΣ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ.
Στην παρουσίαση παρευρέθησαν οι Δημοσιογράφοι κα. Αγλαΐα Κυρίτση και ο κ. Γιώργος Δελαστίκ, η Συγγραφέας κ. Νάντια Βαλαβάνη , ο Καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου κ. Δημήτρης Καλτσώνης και ο Συγγραφέας, Ποιητής και Πρόεδρος της Επιτροπής Κρίσης της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών κ. Γιάννης Παπαοικονόμου.

Ο Αντώνης Κακαράς γεννήθηκε στη Γραβιά Φωκίδας το 1945. Αποφοίτησε της ΣΝΔ ως σημαιοφόρος μηχανικός το 1966. Το 1972 καταδικάζεται σε φυλάκιση από το στρατιωτικό καθεστώς, εγκλείεται για δέκα πέντε μήνες σε φυλακές και αποτάσσεται. Αποκαθίσταται με τη μεταπολίτευση στην ενεργό... υπηρεσία, σταδιοδρομεί και αποστρατεύεται το 1990 ως αρχιπλοίαρχος. Μέχρι το 1999 εργάζεται σε ναυτιλιακή εταιρία και έκτοτε διδάσκει ως επιστημονικός συνεργάτης στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Παράλληλα δραστηριοποιείται στην Κίνηση για την Εθνική Άμυνα (Κ.Ε.Θ.Α.). Το 1993 εκδίδεται σε βιβλίο η εργασία του "Το πολεμικό ναυτικό στη δικτατορία 1967-1974", εκδόσεις "Γνώση", Αθήνα. Το 2004 γίνεται δεκτός στο Πάντειο Πανεπιστήμιο ως Διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης και Νεώτερης Ιστορίας με τη διατριβή "Οι επαγγελματίες στρατιωτικοί υπό αυταρχικά καθεστώτα". Είναι έγγαμος από το 1974 και πατέρας δύο τέκνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου