Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010

Πως είδαν οι Αναρχικοί την παρέμβασή τους στην Άμφισσα.

Μετά από απόφαση της συνέλευσης της Τετάρτης 14/1 μια ομάδα 15 αναρχικών από Αθήνα και Λαμία, παρά τον κακό καιρό και τα μπλόκα των αγροτών βρεθήκαμε στην Άμφισσα με σκοπό την αντιπληροφόρηση της τοπικής κοινωνίας για την επικείμενη συγκέντρωση μας της Τετάρτης.
Η πόλη είναι σε κατάσταση πανικού. Κανάλια και μεγαλοπαράγοντες διασπείρουν φήμες για ολική καταστροφή. Οι τράπεζες και δημόσια κτίρια αμπαρώνονται με σιδεριές σε ένα κλίμα τρομοκρατίας.
Το σπάσιμο αυτού του κλίματος ήταν ο στόχος μας. Θεωρούμε πως σε μεγάλο βαθμό τον πετύχαμε. Μοιράστηκαν πάνω από 1000 προκηρύξεις σε μαγαζιά, καφετέριες, σπίτια, περαστικούς. Η ανταπόκριση ήταν απρόσμενη. Μόλις μαθεύτηκε ότι "αναρχικοί ήρθαν στην πόλη" κόσμος έρχονταν να μας βρει, να πάρει κείμενο και να συζητήσει. Αποδείχθηκε πως η τοπική κοινωνία ήταν πολύ πιο υποψιασμένη από ότι υποθέταμε, αν σκεφτεί κανείς πως πρόκειται για μια μικρή και σχετικά απομονωμένη πόλη χωρίς ενεργή παρουσία συντρόφων που η ενημέρωσή της είναι βασικά από την τηλεόραση. Κουραστήκαμε (έως ότου εν δώσαμε) να αρνούμαστε προσκλήσεις για τσίπουρα.
Μας προσέγγισαν δημοσιογράφοι μεγάλης καθημερινής εφημερίδας για συνέντευξη την οποία όπως ήταν φυσικό αρνηθήκαμε να δώσουμε. Περιπολικά και ασφαλίτες γυρνούσαν γύρω μας σαν σφήκες αλλά δεν μας ενόχλησαν.
Μάθαμε αρκετές πληροφορίες ενώ διαπιστώσαμε πως υπάρχουν αντιστάσεις που περιμένουν να εκδηλωθούν. Στο γυρισμό γράφτηκαν συνθήματα στην εθνική οδό.
Περισσότερα στη σημερινή συνέλευση στο πολυτεχνείο στις 7.00 όπου θα καθοριστούν οι θέσεις για τα πούλμαν και οι τελευταίες λεπτομέρειες.

1 σχόλιο:

  1. Τρεις κλούβες και 4-5 ασφαλίτικα τζιπ ξεφόρτωσαν πολλούς τουρίστες στο ξενοδοχείο Καλαφάτη σήμερα το πρωί.
    Οι επισκέπτες της πόλης μας απολαμβάνουν τη βόλτα τους στην παραλία, ενώ αργότερα θα δοκιμάσουν και τα τοπικά εδέσματα στις παραλιακές ταβέρνες.
    Σύμφωνα με πληροφορίες τ' απόγευμα υπάρχει ειδικά προγραμματισμένη επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο Δελφών.
    Μια απάντηση στους αμφισβητίες του κυβερνητικού έργου:
    Σε μια νεκρή τουριστικά περίοδο η κυβερνητική πρωτοβουλία δίνει μια οικονομική ανάσα στον τόπο μας.

    ΥΣ:Δυστυχώς για τους επισκέπτες μας από αύριο αρχίζει πάλι το μεροκάματο.Παλιοζωή....

    ΑπάντησηΔιαγραφή