Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010

Ήρθαν τα τηλεοπτικά συνεργία στην Άμφισσα, οι τράπεζες φόρεσαν τις σιδεριές τους και έγινε τηλεφώνημα για βόμβα στην ΔΟΥ

Μια διαφορετική Δευτέρα σήμερα στην Άμφισσα, ποια είναι η διαφορά; μα φυσικά οι Τράπεζες. Σήμερα από το πρωί οι περισσότερες απο αυτές (ευτυχώς όχι όλες) ήταν μεταμφιεσμένες σε κονσερβοκούτια.
Οι εργαζόμενοι και οι συναλλασσόμενοι είχαν κλειστεί σαν σαρδέλες μέσα στα νέα καταστήματα κονσέρβες.
Η είσοδος και η έξοδος από την ...συσκευασία γινόταν από μικρές τρύπες που φυλάσσονταν από security.
Γιατί λειτουργούν μέσα σε σιδεριές τόσες ημέρες πριν από την δίκη; Φοβούνται πως δεν θα κάνουν απόσβεση ... στις σιδεριές και φροντίζουν να τις χρησιμοποιούν όσο το δυνατόν περισσότερο; Μήπως επειδή ήρθαν τα τηλεοπτικά κανάλια στους δρόμους της πόλης και θέλανε να βάλουν τα καλά τους. Ή μήπως το ζήτημα είναι απλά ότι θέλουν να τρομάξουν τον κόσμο.
Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και το τηλεφώνημα για βόμβα στην ΔΟΥ Άμφισσας που έδωσε την δυνατότητα σε όλους τους άνδρες της αστυνομίας φανερούς και ασφαλίτες να φροντίσουν για την ασφάλεια της πόλης και τα συνεργεία να αποθανατίσουν τις σκηνές.
Όπως με την γρίπη των χοίρων εμείς δεν επενδύουμε στον φόβο των πολιτών . Ο φοβισμένος πολίτης παίρνει λάθος αποφάσεις. Το ζήτημα σε αυτήν την δίκη που θα γίνει είναι να ληφθούν οι σωστές αποφάσεις και σε αυτό παίζει ρόλο και ο πολίτης και το κλίμα μέσα στο οποίο θα αποφασίσει ο ένορκος.
Πρέπει να ικανοποιηθεί το αίσθημα δικαιοσύνης του κόσμου που δεν έχει πλέον εμπιστοσύνη σε κανένας θεσμό και αυτό οδηγεί σε εκρήξεις που καμία καταστολή δεν θα μπορέσει να αποτελέσει λύση.

1 σχόλιο:

  1. Αυτές οι φάρσες για βόμβα σα να 'χουν πληθύνει τώρα τελευταία.
    Και ειδικά η σημερινή(που;στην Άμφισσα) πολύ μου βρωμάει.
    Μέσα στο κλίμα αναρχοφοβίας που καλλιεργείται για την επικείμενη δίκη, κολλάει ωραιότατα και λίγο τρομοφοβία για να δέσει το γλυκό.
    Αμφισσιώτες/Αμφισσιώτισσες το νου σας, προσέξτε τα παιχνίδια που παίζονται στην πλάτη σας από πολλές πλευρές.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή