Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2010

Αποκλεισμένα χωριά στην Φθιώτιδα, ανοικτό το 51

Η σφοδρή χιονόπτωση εξακολουθεί να ταλαιπωρεί τους κατοίκους δεκάδων χωριών που έχουν αποκλειστεί εδώ και ώρες στη Λαμία, παρά τις προσπάθειες των συνεργείων δήμων και νομαρχίας να ανοίξουν τους δρόμους με εκχιονιστικά μηχανήματα.

Το ύψος του χιονιού, στις περιοχές με υψόμετρο άνω των 100 μέτρων, ξεπερνά τους 30 και 50 πόντους, ενώ στα ορεινά χωριά φθάνει το 1 ή και το 1,5 μέτρο.

Το κρύο είναι τσουχτερό, με το ... θερμόμετρο να μην υπερβαίνει τους -2 βαθμούς Κελσίου.

Στους επαρχιακούς δρόμους Λαμίας – Δομοκού, Λαμίας – Άμφισσας και στο 51ο χλμ. λίγο μετά την Γραβιά, δίνονται πολύωρες «μάχες», για να μείνουν ανοιχτοί. Αντιθέτως, η κυκλοφορία στην εθνική οδό Λαμίας – Αθηνών είναι ομαλή, μια και το χιόνι δεν έχει δημιουργήσει προβλήματα.
Τέλος, απαραίτητη είναι η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στον δρόμο Λαμίας – Καρπενησίου, από το ύψος του Αγίου Γεωργίου λίγο μετά την Μακρακώμη.

Από Ζούγκλα

1 σχόλιο:

  1. Στο επαρχιακό δίκτυο της Φωκίδας σήμερα οι δρόμοι, όπου είναι ευθύνη των συνεργείων της νομαρχίας, όλα οκ. Ρίξανε τα παιδιά και αλάτι το απόγευμα και αύριο το πρωί θα είναι πάλι εκεί, να ξανανοίξουν τους δρόμους από το αποψινό χιόνι.
    Τώρα, για το υπόλοιπο δίκτυο που είτε είναι αρμοδιότητα των δήμων είτε έχει δοθεί εργολαβία σε ιδιώτες, 'ο θεός να βάλει το χέρι του'.

    ΑπάντησηΔιαγραφή