Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

2.584 θέσεις προκηρύσσονται ξανά από το υπουργείο Πολιτισμού

Ξεκίνησαν εκ νέου οι διαδικασίες προκήρυξης ωρομίσθιου προσωπικού διαφόρων ειδικοτήτων και κατηγοριών εκπαίδευσης σε φορείς του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού. Τη Δευτέρα το υπουργείο ανακοίνωσε τον τρόπο με τον οποίο θα συντάσσονται οι νέες προκηρύξεις δημοσιεύοντας ένα πρότυπο - οδηγό στην ιστοσελίδα του.
Πρόκειται για τις 2.584 θέσεις που είχαν αρχίσει να προκηρύσσονται σταδιακά από τον κάθε φορέα τον περασμένο Δεκέμβριο και «πάγωσαν» με απόφαση της ηγεσίας του υπουργείου, καθώς, όπως ανέφερε σχετική ανακοίνωση, σε πολλές περιπτώσεις παρατηρήθηκαν «σημαντικές αρρυθμίες, καθώς οι αρμόδιες ... υπηρεσίες δεν κατέστη δυνατό να προσαρμοστούν στις νέες απαιτήσεις, να υπερβούν πρακτικές και αγκυλώσεις του παρελθόντος και να τηρήσουν απαρέγκλιτα τις αρχές της διαφάνειας, της αντικειμενικότητας και της αξιοκρατίας».

Νέα φόρμα

Η νέα φόρμα αναφέρει λεπτομερώς τον τρόπο καθορισμού των κριτηρίων επιλογής και τον τρόπο αξιολόγησης των υποψηφίων από τις αρμόδιες επιτροπές, ενώ επισημαίνει για όλες τις προκηρύξεις θα υπάρχει πενθήμερη προθεσμία υποβολής των αιτήσεων. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να βρουν τις νέες προκηρύξεις, οι οποίες δημοσιοποιούνται με ευθύνη του κάθε φορέα (μουσείου, εφορίας κ.λπ.) στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.yppo.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου