Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009

Tην Κυριακή 6 Δεκεμβρίου η βράβευση Δ. Νανόπουλου στους Δελφούς

Την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2009, στις 19:00, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου Δελφών, θα λάβει χώρα η τελετή βράβευσης του Δημήτρη Νανόπουλου και την ανακήρυξή του σε επίτιμο δημότη Δελφών. Μία ιδιαίτερη στιγμή για τον Δήμο μας αλλά και για την Φωκίδα. Στη γιορτή αυτή είναι καλεσμένοι όλοι οι πολίτες που θα έχουν έτσι την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά έναν από τους σπουδαιότερους έλληνες επιστήμονες που με το έργο του μας έχει κάνει να αισθανόμαστε υπερήφανοι. Μία ιδιαίτερη στιγμή και για τον εκπαιδευτικό και πνευματικό κόσμο της Φωκίδας αλλά και της ευρύτερης Περιφέρειας.
Ο Δημήτρης Νανόπουλος είναι από τους βασικούς συντελεστές της προσπάθειας Αναβίωσης του Δελφικού Ιδεώδους και σημαντικός παράγοντας επιτυχίας του Θερινού Σχολείου Δελφών που διεξάγεται κάθε καλοκαίρι στην πόλη των Δελφών σε συνεργασία με το Καποδιστριακό Παν/μιο Αθηνών.
Σας περιμένουμε όλους στην όμορφη αυτή τελετή.

1 σχόλιο:

  1. Να προσθέσω οτι ο διακεκριμένος καθηγητής Φυσικής Υψηλών Ενεργειών Δημήτρης Νανόπουλος προτάθηκε από την Ελλάδα για τη θέση του γενικού διευθυντή στο κορυφαίο εργαστήριο CERN (Ευρωπαϊκός Οργανισμός Πυρηνικής Έρευνας).Επίσης έχει εργαστεί πάνω στο Καθιερωμένο Πρότυπο, στις μεγάλες ενοποιημένες θεωρίες, την super symmetry, την υπερβαρύτητα, την θεωρία M των χορδών, και την αστροσωματιδιακή φυσική.Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι ένας από τους μόνιμους ''διεκδικιτές'' του βραβείου Νομπέλ εξαιτίας των ερευνών του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή