Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009

Μπαμπά τι είναι ο Χρυσοχοΐδης;

...Αν σου απαντούσα σε αυτή την ερώτηση γιε μου με ειλικρίνεια, θα με συλλαμβάνανε κι εμένα ....προληπτικά, για "έγκλημα σκέψης"!
Θα έπρεπε να πάω πολύ παλιά αν ήθελα να σου μιλήσω για τέτοιου είδους ανθρώπους. Όπως θα μάθεις στο μέλλον όταν δεν αρκεί η ιδεολογία για να χειραγωγηθούν οι μάζες, τότε έρχεται να τη συμπληρώσει η δίδυμη αδερφή της: Η καταστολή.
Διαβάζω γιέ μου το 1984 του Όργουελ ξανά. Βλέπεις εκεί θα βρεις όλες τις ιδέες που εφαρμόζει η κυβέρνηση Παπανδρέου.

Εκεί η ιδεολογία ήταν ο ΑΓΓΣΟΣ, ο "Αγγλικός Σοσιαλισμός", εδώ είναι ο ελληνικός σοσιαλισμός. Ναι εκείνος που αφού λήστεψε δισεκατομμύρια από τα ασφαλιστικά ταμεία μέσα από το μεγάλο κόλπο του Χρηματιστηρίου, τώρα μας καλεί αν πληρώσουμε εμείς τα σπασμένα, δουλεύοντας μέχρι τον... τάφο! Δεν θέλω αυτό το μέλλον ούτε για σένα, ούτε για μένα.

Στο 1984, γιέ μου, υπήρχαν 4 υπουργεία: "Το Υπουργείο Αλήθειας, που ασχολείτο με τα νέα την ψυχαγωγία την εκπαίδευση και τις καλές τέχνες. Το Υπουργείο Ειρήνης, που ασχολείτο με τον πόλεμο. Το Υπουργείο Αγάπης, που αγρυπνούσε για ... την τήρηση της τάξης. Και το Υπουργείο Αφθονίας, που ήταν υπεύθυνο για τα οικονομικά θέματα"
(Σας θυμίζουν τίποτε αυτά;)
Τα τρία συνθήματα που κυριαρχούσαν ήταν
Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΙΡΗΝΗ
Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΑΒΙΑ
Η ΑΓΝΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΜΗ
(Νομίζω θα τα υπέγραφε όλα ο Χρυσοχοΐδης)
Η πιο σημαντική προσπάθεια του καθεστώτος ήταν η εξαφάνιση της ιστορίας "Όποιος ελέγχει το παρόν, ελέγχει το παρελθόν. Όποιος ελέγχει το παρελθόν, ελέγχει το μέλλον"...
Κάτι που κάνει συστηματικά ο υπουργός Εκφοβισμού του Πολίτη

Ας μη σου πω άλλα γιε μου. Καλύτερα να διαβάσεις το βιβλίο κι ας είσαι μικρός. Πρέπει να έχεις τα μάτια σου ανοιχτά, μήπως μπορέσεις εσύ και η γενιά σου να απαλλαγείτε από τέτοιου είδους άθλιους κυβερνήτες.
Από το Ημερολόγιο ενός Πατέρα

17 σχόλια:

  1. ΕΣΥ ΦΙΛΕ, ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΘΕΩΡΙΤΙΚΑ ΤΙ ΘΑ ΕΚΑΝΕΣ ΑΝ ΗΣΟΥΝ Ο ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τίποτα δεν θα έκανε. Γιατί όλοι οι κατακριτές ως γνωστόν είναι άχρηστοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ...αλλά όχι ανώνυμοι! Δεν θα ήμουν ποτέ ο Χρυσοχοϊδης γιατί δεν έχω καμιά σχέση με ακροδεξιούς και φασίστες (κι ας βάφονται πράσινοι και "σοσιαλιστές")
    Για το αν είμαι άχρηστος ή όχι μπορείτε να το διαπιστώσετε από τη δράση και τα βιβλία μου. Δυστυχώς εγώ δεν γνωρίζω τίποτε για σας εκτός του ότι δεν γνωρίζετε Eλληνικά: Θεωρητικά γράφεται και όχι θεωριτικά. Αφού μάθετε λίγη ορθογραφία και αμς αποκαλύψετε το όνομά σας μπορούμε να συνεχίσουμε (δεν είμαστε Χρυσοχοϊδηδες για αν σας συλλάβουμε!)
    Κώστας Στοφόρος, δημοσιογράφος και συγγραφέας από τα Καστέλλια (το δικό σας όνομα;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χανιά: «Οι κουκουλοφόροι ήταν ασφαλίτες»

    Ο αστυνομικός διευθυντής Χανίων Βασίλειος Στεφανουδάκης μιλώντας με συντάκτη του tvxs παραδέχτηκε πως οι κουκουλοφόροι που εμφανίζονται στο επίμαχο βίντεο από τη διαδήλωση στα Χανιά στις 7 Δεκεμβρίου είναι άνδρες της Ασφάλειας, ενώ σημείωσε πως έχει ήδη διαταχθεί ΕΔΕ για το θέμα.

    «Εκτιμώ ότι δεν είναι οι κουκουλοφόροι εκτός υπηρεσίας… Ίσως είναι της Ασφάλειας, φοράγανε κάποιο σκουφάκι και το κατέβασαν μετά. Πάντως θα αποδοθούν ευθύνες…» ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Ο κ. Στεφανουδάκης πήρε σαφείς αποστάσεις από την τακτική που ακολουθήθηκε στη συγκεκριμένη περίπτωση: «Η θέση η δική μου είναι αντίθετη. Το πρόσωπο θα να είναι καθαρό και θα απευθυνόμαστε πρόσωπο με πρόσωπο. Δεν έχουμε ούτε να κρύψουμε τίποτα ούτε να φοβηθούμε τίποτα ούτε να κάνουμε τίποτα περισσότερο από αυτό που η νομοθεσία προβλέπει. Από τη στιγμή που κάνουμε τη δουλειά μας δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα οπότε δεν συντρέχει λόγος να κρύψουμε τα πρόσωπά μας».

    Ερωτώμενος για τους λόγους που οι αστυνομικοί αυτοί φορούσαν κουκούλες ο αστυνομικός διευθυντής Χανίων απάντησε: «Κάτω από ένα κλίμα φόρτισης και πίεσης και βλέποντας να φωτογραφίζονται κάποιοι αστυνομικοί ίσως να φοβήθηκαν και να κατέβασαν το σκουφάκι και να το έκαναν κουκούλα. Κακώς όμως γιατί όταν ο αστυνομικός κάνει τη δουλειά του δεν έχει να φοβηθεί τίποτα».

    Εν τω μεταξύ σήμερα έγινε και επικοινωνία με τον αστυνομικό που εμφανίζεται στο επίμαχο βίντεο να δίνει εντολές στους κουκουλοφόρους. Πρόκειται για τον αναπληρωτή αστυνομικό διευθυντή Χανίων Στέφανο Καψωμενάκη, ο οποίος αρνήθηκε να απαντήσει σε οποιαδήποτε ερώτηση χωρίς όμως να διαψέυσει την παρουσία του στο περιστατικό.

    Οι συνομιλίες με τους δύο αξιωματικούς έγιναν το πρωί της Τετάρτης 9 Δεκεμβρίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν ήμουν ο Χρυσοχοίδης, αν ήμουν εφοπλιστής, αν ήμουν ο Κυριακόπουλος, αν ήμουν Ο Ομπάμα.
    Τι θα έκανα τότε;
    Καλύτερα δες ποιος είσαι σήμερα και τι κάνεις γι αυτό , αν διαλέγεις την οπτική της κυρίαρχης τάξης και πως αυτή αντιλαμβάνεται τον κόσμο, θα δικαιολογήσεις τα πάντα, όσα γίνονται και για το κέρδος και για την καταστολή της κοινωνίας που αυτό επιβάλει.
    Η οικονομικά κυρίαρχοι δυστυχώς είναι και ιδεολογικά κυρίαρχοι δρομολογούν τον κόσμο να μπαίνει στην δική τους λογική , τι δουλειά έχουν να κάνουν διαδηλώσεις, τι δουλειά έχουν να κάνουν απεργίες, ας τους συλλάβουμε και χωρίς να κάνουν τίποτα, ας ρίχνουμε επάνω τους τα μηχανάκια κλπ.
    Με αφορμή τους κουκουλοφόρους θα τσακίσουμε όλους όσους κατεβαίνουν στις πορείες , γιατί οι ειρηνικοί διαδηλωτές είναι ο εχθρός για την κυβέρνηση, αυτοί που κάνουν τους σαματάδες εξυπηρετούν τα σχέδια της.
    Ο κόσμος που κατεβαίνει στους δρόμους πρέπει να φοβηθεί και να μην ξανακατέβει, αυτό ήθελε και έκανε ο Χρυσοχοίδης και αυτόν τον ρόλο δεν θα τον διαλέγαμε.
    Ας λύσουν την απορία τι θα κάνανε στην θέση του όσοι θέλουν να καταλάβουν την θέση του και να εφαρμόσουν την ίδια πολιτική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν πιστεύω ότι το αν θα γίνει διαδήλωση ή όχι είναι το φλέγον θέμα. Βέβαια για τα έκτρωπα δεν το συζητώ ότι θα έπρεπε να τα κατακρίνουμε όλοι.

    Το θέμα είναι για ποιό λόγο γίνονται διαδηλώσεις. Σε αυτά τα αίτια έχω πολλές αμφιβολίες όπως έχω και για τα αίτια ορισμένων πολιτικών αποφάσεων. Δεν πιστεύω ότι γίνονται όλα αγνά και με ειρηνικό σκοπό. Πιστεύω είναι υποκεινούμενες από κόμματα της αριστεράς (φαίνεται ξεκάθαρα) αλλά και πολλά από τα γεγονότα διαστρεβλωμένα προς όφελός τους.
    Πιστεύω ότι γίνεται μεγάλη πλύση εγκαφάλου στα "φυτώρια" της αριστεράς. Άσε που αν δεις πολλές φορές ποιοί πέρνουν μέρος στις διαδηλώσεις θα δείς ότι δεν είναι διόλου μεροκαματιάρηδες άνθρωποι, αλλά ευκατάστατοι γόνοι δήθεν αριστερών οικογενειών που μόνο αριστερός δεν είναι ο τρόπος ζωής τους.

    Επίσης, ποιός μου λέει ότι ο οδηγός της μοτοσυκλέτας δεν έφαγε ξυλειές με τα λάβαρα που κουβαλάνε λίγο πιο πριν και φοβούμενος τα χειρότερα γκάζωσε χωρίς ψυχραιμία και έπεσε την ώρα που ήταν στο βίντεο επάνω στη κοπέλα.
    Δηλαδή πιάνονται όλοι απο ένα γεγονός, το καταδικάζουν χωρίς να ξέρουν τι έγινε ακριβώς. Εγώ πάντα μου αρέσει να ακούω ολες τις πλευρές πριν κατακρίνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. φιλική υπόδειξη.

    μήπως να καταργηθούν τα ανώνυμα σχόλια και να μείνουν οι υπόλοιπες επιλογές;

    να υπάρχουν δηλαδή τα ψευδώνυμα και να γνωρίζουμε σε ποιον απευθυνόμαστε, για να έχει βγάζει νόημα ο διάλογος.

    συμφωνούν οι σχολιαστές; είναι εφικτό από τον διαχειριστή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Προς ανώνυμο 11.44:
    Τίποτα δεν γίνεται δυστυχώς εξ ολοκλήρου με αγνό και ειρηνικό τρόπο σ' αυτή τη ζωή, άρα και οι διαδηλώσεις.
    Επομένως το επόμενο ερώτημα είναι να γίνονται διαδηλώσεις και διαμαρτυρίες έστω και με κάποια λάθη ή καπελώματα ή ακόμα και κίνδυνο προβοκάτσιας ή να μη γίνεται τίποτα απ' όλα αυτά;
    Έγω λοιπόν απαντώ να γίνουν διαδηλώσεις.
    Εσύ τι ακριβώς προτείνεις;
    Εκτός κι αν δεν θεωρείς ότι υπάρχουν σήμερα λόγοι διαδήλωσης στην Ελλάδα ή δε συμφωνείς με κανένα αίτημα από αυτά που κατά καιρούς προβάλλονται σ' αυτές.
    Επίσης αποκαλώντας 'ευκατάστατους γόνους δήθεν αριστερών οικογενειών που μόνο αριστερός δεν είναι ο τρόπος ζωής τους' τους διαδηλωτές δείχνεις ή ότι δεν έχεις πάει ποτέ σε διαδήλωση ή ότι με πρόσχημα ορισμένους διαδηλωτές που έχουν αυτά τα χαρακτηριστικά, τους 'στιγματίζεις' όλους προσπαθώντας να τους μειώσεις.
    Παρατηρώ και μια εμμονή με την Αριστερά:Μήπως μόνο η Αριστερά έχει δικαίωμα στη διαμαρτυρία;
    Τους υπόλοιπους που διαδηλώνουμε και προβάλουμε τα αιτήματα μας γιατί μας αγνοείς;
    Τέλος για το περιστατικό του Δελτά:
    Που το ξέρεις ότι αυτοί που κατακρίνουν δεν έχουν ακούσει όλες τις πλευρές;
    Εσύ δεν έχεις ακούσει την άποψη της αστυνομίας;
    Δεν έχεις άποψη για το γεγονός;
    Κι αν δεν έχεις γιατί ενοχλείσαι που κάποιοι άλλοι έχουν;
    Πολλά ερωτήματικά.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Άλλη μία περίπτωση αστυνομικής αυθαιρεσίας αποκαλύπτεται:
    http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=110882
    Ποια είναι άραγε η αντίδραση της άλλης πλευράς;
    Γιατί και μένα μ' αρέσει ν' ακούω όλες τις πλευρές, αλλά δυστυχώς η αστυνομική και πολιτική ηγεσία κωφεύει σε τέτοιες περιπτώσεις και μόνο όταν το θέμα πάρει διαστάσεις ψελίζει δικαιολογίες τύπου 'ζαρτινιέρας'.
    Στο φίλο ανώνυμο 11.44, θα έλεγα να ανατρέξει στην υπόθεση 'ζαρτινιέρα' και θα καταλάβει τη δικαιολογημένη οργή του κόσμου για τέτοια φαινόμενα.
    Όσον αφορά το Δελτά, να σε ενημερώσω ότι υπάρχει video της ΝΕΤ που δείχνει ότι ήταν τακτική της ομάδας Δέλτα να εφορμά με τις μηχανές προς τους διαδηλωτές.
    Μάλλον εσύ κάνεις εύκολη κριτική στους άλλους φίλε ανώνυμε 11.44 καθότι όπως φαίνεται δεν είσαι σωστά ενημερωμένος....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το ίδιο θέμα:
    http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=85717&cid=4

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανάλυση καρέ καρέ για όσους έχουν ακόμα αμφιβολίες:
    http://www.antipliroforisi.info/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Για το θέμα των ονομάτων και για το αν μπορούμε να καταργήσουμε τα ανώνυμα σχόλια,νομίζω οι είμαστε σε ένα δρόμο που αναγκαστικά θα μας οδηγήσει προς τα εκεί.
    Αυτήν την στιγμή έχουν αυξηθεί τα σχόλια με αποτέλεσμα να δημιουργείτα πρόβλημα.
    Αυτό που μπορούμε να κάνουμε τώρα είναι να προτείνουμε να αρχίσετε να διαλέγετε ονόματα και παρατσούκλια γιατί σε λίγο θα είναι υποχρεωτικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Απαντώντας στα 2 προηγούμενα σχόλια έχω να πω τα εξής:

    1. Έχω συμετάσχει σε διαδήλωση όταν με αφορούσε. Ωστόσο η διαδήλωση δεν είναι κεκτημένο της αριστεράς μόνο. Βλέποντας όμως ποιοί συμμετέχουν σε αυτές, τα κόκκινα λάβαρα και τα συνθήματα μου έρχεται εμετός. Λαέ μη σκύβεις το κεφάλι...αντίσταση και πάλι...το ρυάκι πίσω δε γυρνά...μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι κλπ και κουραφέξαλα.
    Η διαδήλωση είναι για όλους, όμως κάθε φορά η αριστερά τις οικειοποιείται. Επομένως προτιμώ να μην συμμετέχω γιατί μου φέρνει αηδία.

    Δεν έχω εμμονή με την Αριστερά ούτε στιγματίζω όλους τους διαδηλωτές. Αντίθετα η Αριστερά έχει εμμονή με τις ταμπέλες. Αρέσκονται να κατηγοριοποιούν ανθρώπους και καταστάσεις. Φασίστες όλοι οι μπάτσοι και όλοι που ασκούν εξουσία. Δηλαδή πόσο πιο κολλημένος να είναι κανείς;; Υπάρχουν και ευσυνείδητοι άνθρωποι σε υπεύθυνα πόστα. Αλλιώς απλά θα υπήρχε απόλυτη αναρχία.

    Προτείνω λοιπόν να γίνονται όταν υπάρχει σοβαρός λόγος μόνο και όχι για ψίλου πήδημα, πόσο μάλλον όταν έτσι προκαλείται μια γενικότερη αναστάτωση (βλέπε κλειστοί δρόμοι, επισόδεια). Επίσης να μην υπάρχουν λάβαρα και αριστερά συνθήματα που δεν εκφράζουν όλους τους συμμετέχοντες καθώς είναι εκτός θέματος της διαδήλωσης.

    2. Για το περιστατικό με τον Δελτά δεν ξέρω τι ακριβώς έγινε. Ούτε υποστήριξα τη μια ή την άλλη άποψη. Θεωρώ ότι είναι μεμονομένο περιστατικό όμως και όχι όπως το παρουσιάζουν μερικοί. Είναι σα ναλέω ότι όλοι οι διαδηλωτές κατεβαίνουν με μολότοφ με σκοπό να σκοτώσουν μπάτσους που εκτελούν υπηρεσία. Εαν δεν εμφανίζονταν ΜΑΤ όμως θα είχαν σπάσει όλα τα μαγαζιά του κοσμάκι. Τελικά τι θέλουμε; Τάξη ή αναρχία;

    Ίσως να είμαι πολύ νέος για να καταλάβω τι κρύβεται πίσω από όλα αυτά ή και πολύ ρομαντικός που πιστεύω ότι μπορεί να υπάρξει καλύτερο μέλλον χωρίς έκτροπα. Δε ξέρω. Ξέρω ότι χόρτασα επαναστάτες χωρίς αιτία!
    Ας κοιτάξουμε εμείς οι ίδιοι τι μπορούμε να κάνουμε για να βελτιώσουμε τα πράγματα και όχι να είμαστε μηδενιστές. Να έχουμε επιχειρήματα και όχι μια διαδήλωση στο τσεπάκι.
    Ας μην φοροδιαφεύγουμε για να μην μας κοπανάνε φόρους. Ας μην παίρνουμε αυτοκίνητο μέχρι το περίπτερο για να μην ανεβαίνει η βενζίνη. Ας μην πετάμε το χαρτάκι στο δρόμο για να μην γεμίζουμε σκουπίδια. Ας λέμε μια καλημέρα βρε αδερφέ και ας μην μας την ανταποδώσουν. Για ότι κάνουμε θέλουμε αντάλλαγμα... Έχουμε ξεχάσει να είμαστε άνθρωποι πια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μετά την "Ζαρντινιέρα" και τα "Πράσινα σταράκια" η τριλογία ολοκληρώνεται με την νέα υπερπαραγωγή της ΕΛ.ΑΣ
    "Ο Φοιτητής με τις πυντζάμες"
    Σύντομα κοντά σας και σε DVD και Blue Ray

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλώς τον Χρυσοχοίδη, πες μας κι εσύ την γνώμη σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Όπως είπα και στο Χατζηνικολάου, τα πήγαμε πολύ καλά φέτος:
    800 προσαγωγές μόλις σ' ένα τριήμερο, ενώ ο Παυλόπουλος πέρσι είχε 1600 δουλεύοντας όμως επί 24ώρου βάσεως για 1 μήνα!
    Νομίζω ότι τα παιδιά είναι σε καλό δρόμο και με λίγη δίαιτα και προπόνηση στις επόμενες διαδηλώσεις θ' ανεβάσουν τα νούμερά τους.
    Το μόνο μελανό σημείο είναι αυτή η μαλακία που έγινε με τα παιδιά του Νιώτη.
    Καλά τι διάολο φακελώνουν εκεί πέρα στην Ασφάλεια;
    Στόκοι είναι, δεν ξέραν τίποτα για τα Νιωτόπαιδα;
    Κι αυτά τα παλιόπαιδα, αντί να κοιτάξουν να στρωθούν στη δουλειά του πατέρα τους, κάθονται και πίνουν μπύρες στο Ρεσάλτο!
    Τι θα κάνω τώρα μ' αυτά που καθημερινά με κράζει στις εφημερίδες ο πατέρας τους;
    Είπα στους δικούς μου:
    'Ρε παιδιά δε γίνεται τίποτα να τα ξεμπλέξουμε, είναι καλά παιδια, για μπύρες είχαν πάει στο Ρεσάλτο'
    Δε γίνεται, μου λένε, έχει φύγει από 'μας, έχει πάει στη δικαιοσύνη.
    Αα, σωθήκαμε, άλλοι κι αυτοί, θ' αρχίσουν τα δικά τους τα δικηγορίστικα, άντε βγάλε άκρη.
    Όχι τίποτ' άλλο, αλλά θα πρέπει τώρα να παρακαλάω και να υποχρεώνομαι στο Καστανίδη και θα μου λέει κι αυτός με ύφος σα το δικό μου, ξέρεις, για ανεξάρτητη δικαιοσύνη και κουραφέξαλα.
    Ε, ρε μπλέξιμο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή