Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2009

Ο Διάπλους το καράβι και το Άλας της Ζωής στη Ιτέα

Ο Δήμος Ιτέας σε συνεργασία με Φορείς, και Συλλόγους που προσφέρουν θεραπευτικό, εκπαιδευτικό και καλλιτεχνικό έργο, σε άτομα και ομάδες της κοινότητας, θα πραγματοποιήσουν δύο εκδηλώσεις του κύκλου των Πολιτιστικών και Καλλιτεχνικών Δρώμενων της πόλης, με την επωνυμία «Ο Διάπλους, το Παλιό Καράβι και το Άλας της Ζωής)

Τα Δρώμενα στόχο έχουν την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και συμμετοχή των κατοίκων, όλων των ηλικιακών ομάδων, σε δράσεις που αξιοποιούν την Τέχνη και τον Πολιτισμό για την προαγωγή της υγείας.
Σαν κεντρικό σύμβολο τίθεται, π διεργασία της μεταμόρφωσης μιας παλιάς ξεχασμένης βάρκας, που με την φροντίδα και την περιποίηση των συμμετεχόντων (σε βάθος χρόνου) θα σβήσει τα σημάδια εγκατάλειψης. Η μεταμόρφωσή μας παραπέμπει αλληγορικά στην αδιάκοπη... φροντίδα που χρειάζεται να δώσει ο καθένας ξεχωριστά αλλά και όλοι μαζί, στον εσωτερικό κι εξωτερικό εαυτό, προκειμένου να αποφευχθούν, οι σύγχρονοι κίνδυνοι που πλήττουν την ανθρώπινη ψυχή και ταράζουν τις διαπροσωπικές σχέσεις, την υγεία και την ισορροπία μας.
Αναλυτικό πρόγραμμα για την περίοδο των Χριστουγέννων
Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2009, ώρα 12.00
Εγκαίνια του δρώμενου « 0 Διάπλους, το Παλιό Καράβι και το Άλας της Ζωής»
Η εκδήλωση θα ξεκινήσει από το αύλιο χώρο της Λέσχης «Αύρας», (Σκαρίμπα 9, πρώην αγροτικό Ιατρείο), με την μεταφορά της παλιάς βάρκας, μέσα από εορταστική πομπή, στην παραλία του Δήμου Ιτέας (πλατεία Μαϊάμι). Θα ακολουθήσει ο στολισμός της βάρκας, μουσική, Χορός και τραγούδι.
Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2009, ώρα 19.00
Χριστουγεννιάτικη Γιορτή για μικρούς και μεγάλους στο παλιό Δημαρχείο Ιτέας.
Πληροφορίες: ΔΗΜΟΣ ΙΤΕΑΣ Τηλ: 22653 51134 — ΕΤΑΙΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ Ν. ΦΩΚΙΔΑΣ τηλ:2265022924/22600 — ΚΑΠΗ ΙΤΕΑΣ τηλ: 2265034177
- ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΙ0ΓΟΝΩΝ ΟΥΣΙΩΝ Ν. ΦΩΚΙΔΑΣ Τηλ: 22650 23590 / 23837
Η Συντονιστική Επιτροπή
ΔΗΜΟΣ ΙΤΕΑΣ / ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ Ν. ΦΩΚΙΔΑΣ / ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΙΟΓΟΝΩΝ ΟΥΣΙΩΝ Ν. ΦΩΚΙΔΑΣ / ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΦΩΚΙΔΑ 2000» / ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΙΤΕΑΣ / ΛΥΚΕΙΟ ΙΤΕΑΣ / ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΙΤΕΑΣ / ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΔΕΣΜΟΣ» / ΚΑΠΗ ΙΤΕΑΣ /
ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΕΙΟ, ΜΠΑΛΕΙΟ ΚΑΙ ΤΡΙΓΚΕΙΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ ΧΡΟΝΙΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΙΤΕΑΣ / ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΤΕΑΣ / ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΣΦΙΝΑΣ /
ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ
δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι
Στις 20 του Μηνός και μέρα Κυριακή, στις 7 το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί η Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση του Δήμου Ιτέας με τη συμμετοχή της Δημοτικής Φιλαρμονικής και της παιδικής χορωδίας του Δημοτικού Ωδείου.
Η εκδήλωση θα γίνει στο Κυριακοπούλειο-Ηλιοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Ιτέας και κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του Χριστουγεννιάτικου παραμυθιού, θα ακουστούν Χριστουγεννιάτικες μελωδίες και τραγούδια από τη Φιλαρμονική του Δήμου και την παιδική χορωδία του Δημοτικού Ωδείου.
Τη Διεύθυνση της χορωδίας έχει η καθηγήτρια του Δημοτικού Ωδείου κα. Βαλεντίνη Παλάντζα ενώ τη Φιλαρμονική του Δήμου διευθύνει ο Αρχιμουσικός της κ. Στέργιος Χατζής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου