Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2009

Ο ...Διάπλους της Ιτέας, μια άλλη εκδοχή

Το κείμενο και την φωτογραφία μας τις έστειλε αναγνώστης.

Κατεβαίνοντας στην παραλία της Ιτέας, εκεί δίπλα στο Μαιάμι μέσα στη μέση της πλατείας βλέπουμε έκπληκτοι μια παλιά βάρκα πάνω σ' ένα τρέιλερ!!
Κι αναρωτιόμαστε: Πότε έγινε καρνάγιο εδώ πέρα;
Πλησιάζοντας όμως παρατηρούμε ότι η βάρκα είναι υποτυπωδώς στολισμένη κι έχει απάνω της κάποιες ευχετήριες κάρτες κρεμασμένες, οπότε συμπεραίνουμε ότι ναι, είναι ένα χριστουγεννιάτικο καραβάκι!! (ο θεός να το ...κάνει!)
Μνημείο προχειρότητας ή απλά κακογουστιά;
Αν πρόκειται για το πρώτο, πιστεύω πως καλύτερα να μην έχουμε καραβάκι, παρά αυτό το έκτρωμα.
Αν πρόκειται για το δεύτερο, τότε τι να πω, αν αυτοί που το κάναν βλέπουν κάποια αισθητική σ' αυτό ή έστω μια σχέση με την παράδοση, η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά.....

4 σχόλια:

  1. ΤΟ KITSH ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΖΩΝΗ ΑΠΟ ΜΩΛΟ ΜΕΧΡΙ ΑΠΟΛΑΥΣΗ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ.ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΝΑ ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΟ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΙΤΕΑ ΠΕΡΙΠΟΙΗΜΕΝΗ ΚΑΘΑΡΗ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΣΤΥΛ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ!ΒΕΒΑΙΑ ΙΣΩΣ ΕΙΜΑΙ ΕΚΤΟΣ ΓΙΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΧΑΛΑΣΜΕΝΗ ΒΑΡΚΟΥΛΑ ΣΕ ΤΡΕΙΛΕΡ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΑ ΜΕΡΗ ΓΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΙΑΤΙΚΟ ΣΤΟΛΙΔΙ.ΟΠΟΤΕ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΙΣΩΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΑΡΙΚΜΑΣΜΕΝΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΝΩΤΕΡΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΑΛΑΞΙΔΙΟΥ.ΣΕ ΛΟΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΣΙΚΟΧΩΡΙ.ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΗΡΘΑ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗΣ ΤΑΒΕΡΝΑ ΝΑ ΠΑΩ ΚΑΤΙ ΦΙΛΟΥΣ ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.ΕΚΕΙ Η ΠΟΛΗ ΕΧΕΙ ΚΑΛΟΓΟΥΣΤΙΑ ΒΛΕΠΕΤΕ.ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΩΝ ΕΠΙΛΟΓΩΝ ΜΑΣ.ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΠΡΩΤΥΠΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ.ΑΛΛΑ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΞΑΝΑΓΡΑΨΕΙ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΙΔΡΩΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΕΣΤΕΙΛΑ ΣΧΟΛΙΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ.ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο μόνος λόγος που υπάρχει ήταν οτι έπρεπε να ξυπνήσει ο διαχειριστής της σελίδας.
    Καλά Χριστούγεννα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιατί να μη ζει ο Λύτρας να αποτυπώσει σε πίνακα αυτό το χριστουγεννιάτικο αριστούργημα;
    Πρέπει να έχουμε το νου μας μη μας το πάρουν από εκεί αυτό το κόσμημα μετά τις γιορτές.
    ********************

    ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή