Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2009

Τι γίνεται στην Αλουμίνιο όταν υπηρεσίες του κράτους ΄΄κοιμούνται΄΄

Τρίτη, 22 Δεκέμβριος 2009 08:35

Όλοι ακούμε και διαβάζουμε τις εξαγγελίες από την κυβέρνηση για την αναβάθμιση των θεσμών και ελέγχους που αυξήθηκαν. Ελέγχους για την μαύρη απασχόληση και ιδιαίτερα για την ασφάλεια των εργαζομένων.

Αν μας ακούει κανένας από την κυβέρνηση σας πληροφορούμε πως στο εργοστάσιο Αλουμίνιο Α.Ε που βρίσκεται στον Άγιο Νικόλαο Βοιωτίας υπάρχουν εργολάβοι που χρησιμοποιούν εργαζόμενους για δύο, τρείς ημέρες χωρίς να είναι δηλωμένοι. Χωρίς οι εργοδότες να πληρώνουν στο ασφαλιστικό ταμείο, χωρίς να τηρούνται ωράρια και φυσικά για ασφάλεια και υγιεινή ούτε λόγος. Αυτά έγιναν από εργολάβο που ειδικεύεται στις μεταφορές πρώτων υλών από το ... λιμάνι του εργοστασίου (ιδικά τα βράδια και αργίες).

Αναφέρουμε το Λιμάνι γιατί εκεί και αν γίνεται το έλα να δεις από το μόνιμο προσωπικό. Όχι βέβαια οι εργαζόμενοι δεν φταίνε σε τίποτα αν η Αλουμίνιο Α.Ε. (Αλουμίνιο της Ελλάδος), συνεχίζει να μην θέλει να κάνει προσλήψεις. Σήμερα ο εργοδότης παρακαλάει εργαζόμενους να εργαστούν σε εξειδικευμένες εργασίες (να δέσουν τα καράβια). Αναφέρουμε το Λιμάνι γιατί είναι στοχευόμενο από την Διεύθυνση για την εργολαβοποίηση που κάνει αλλά και γιατί εκεί είχαμε πριν ένα χρόνο θανατηφόρο εργατικό ατύχημα. Η Διεύθυνση της εταιρίας είναι υπεύθυνη για τις εργολαβίες και φυσικά για το προσωπικό της. Βέβαια έχει δώσει εντολές, εντολές για μείωση του κόστος με οποιοδήποτε τίμημα. Έχουμε περιστατικά μέλος της ιεραρχίας των Ανόδων να λέει πως θα του κόψει και άλλη ώρα εάν δει το βίντεο της Πύλης και έχει έρθει ποιο αργά. Κόβει ώρα σε εργαζόμενο που τον κάλεσε με τηλέφωνο από το σπίτι του να εργαστεί υπερωριακά. Μπράβο, συγχαρητήρια εξοικονομήσατε χρήμα, μπράβο ο εργαζόμενος πέρασε την πύλη ένα λεπτό μετά. Γιατί δεν σταματάτε εργαζόμενους που εργάζονται συνεχόμενα 12ώρα και 16ώρα? Γιατί δεν σταματάτε εργολαβίες που δεν έχουν δηλώσει τους εργαζόμενους στην Επιθεώρηση Εργασίας? Γιατί δεν σταματάτε εργολαβίες που δεν πληρώνουν ένσημα? Γιατί δεν σταματάτε οποιαδήποτε εργασία που δεν γίνεται με ασφάλεια? Γιατί εργαζόμενοι σε εργολαβία στην καθαριότητα πληρώνονται από την Αλουμίνιο Α.Ε. και προσφέρουν έργο στην Συμπαραγωγή? (Αλουμίνιο της Ελλάδος?)
Από anexartitoi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου