Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2009

Έκκληση από τη μητέρα του Αλέξη Στον Αρειο Πάγο προσέφυγε η πλευρά Γρηγορόπουλου για τη διεξαγωγή της δίκης στην Αθήνα

Αίτηση αναίρεσης της απόφασης για τη διεξαγωγή της δίκης Γρηγορόπουλου στην Αμφισσα κατέθεσε στον Αρειο Πάγο ο συνήγορος της οικογένειας Δημήτρης Τσοβόλας.

Την ίδια ώρα, η μητέρα του μικρού Αλέξη απηύθυνε έκκληση στην Πολιτεία για διεξαγωγή της δίκης στην Αθήνα.

Σε επιστολή της σημειώνει ότι αν η δίκη γίνει στην Αμφισσα παρεμποδίζεται η προσέλευση μαρτύρων (μεταξύ των οποίων υπάρχουν και μαθητές), οι οποίοι καλούνται να διανύσουν μεγάλη απόσταση ως το δικαστήριο της ... Αμφισσας.

Επίσης, αντικαθίστανται ένορκοι, οι οποίοι τελούν σε άμεση τοπική σχέση με τα περιστατικά, με άλλους που δεν έχουν αυτό το προσόν, ενώ περιορίζεται κατά πολύ η αρχή της δημοσιότητας.
Από www.tovima.gr

Για το θέμα ρωτήθηκε και ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης, ο οποίος δήλωσε ότι σε τέτοιου είδους πολύκροτες υποθέσεις το ενδιαφέρον δεν ειναι πού θα διεξαχθεί η δική, αλλά η διασφάλιση των όρων για την απονομή της δικαιοσύνης.

Εν τω μεταξύ χθες συνεδρίασε το δημοτικό συμβούλιο της Άμφισσας για να συζητήσει το θέμα αυτό και να γνωμοδοτήσει για το αν επιθυμεί ή όχι να γίνει η δίκη στην πόλη.

«Αποδεχόμαστε τις αποφάσεις του Αρείου Πάγου» δήλωσε ο δήμαρχος Ασημάκης Ασημακόπουλος, και συμπλήρωσε πως «ακόμη και αν ξεσηκωθούμε όλοι εδώ δεν θα πετύχουμε κάτι όταν είναι τετελεσμένη απόφαση».

«Όχι μέσα στις γιορτές» δήλωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Άμφισσας, άποψη που συμμερίζεται και ο Δήμαρχος, επικαλούμενοι πως εκείνες τις ημέρες η πόλη πρέπει να αισθάνεται ασφάλεια και ηρεμία. «Το απαιτούμε από την πολιτεία» τόνισε ο Δήμαρχος και θα το επιδιώξουμε κατά την διάρκεια της δίκης.

Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, Νίκος Κοκολόγος, τόνισε ότι η δίκη μπορεί να γίνει στην Άμφισσα «δυστυχώς όμως ξεκίνησε με λάθος βάση», αναφέροντας ότι «δεν πρέπει να ποινικοποιούμε κάθε μορφή διαδήλωσης-αντίδρασης».

Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης, Στάθης Κάππος, σημείωσε από την δική του πλευρά ότι πρόκειται για μια ιδιάζουσα κατάσταση που χρήζει ιδιαίτερη προσοχή και σχολίασε πως «όταν ζητάμε κάποια ιδρύματα, δικαστήρια και εφετεία, πρέπει να τα λειτουργούμε αυτά».

Σε παλαιότερη τοποθέτησή του ο Νομάρχης Φωκίδας, Νίκος Φουσέκης, ανέφερε ότι δεν είναι δυνατόν να δεχτεί η Άμφισσα και η Φωκίδα την πραγματοποίηση της δίκης του θέματος στα δικαστήρια της Άμφισσας.
Από lepanto-rtv.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου